OTELLERDE TIP KONGRESİ YAPILMASI AYIPTIR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

İzmir’deki bir otelde Türkiye Diyabet Derneği tarafından 7. Diyabet ve Eşlik Eden Hastalıklar Tedavisi Kongresi düzenlenmiş. 

BİR: Diyabet hastalığının yaygınlaştığına dikkat çekmek de farkındalığı artırmak da neyin nesidir. Eskiden bir mahallede bir diyabetli bulmak bile mümkün değilken şimdilerde her evde bir iki diyabetli var. Diyabet başlama yaşı 7 yaşına kadar indi.

İKİ: İzmir’ de bilim adamlarının toplanacağı, kongre yapacağı bir yer yok mudur? Benim bildiğim oteller o şehirde yatacak yerleri olmayanların kaldıkları yerlerdir. Otelde kongre olmaz, ayıptır. 

ÜÇ: Bu kırmızı çorap işinden de kıllandım. Bundan 5-10 sene evvel de kalp hastalıklarına dikkat çekmek için kalp şeklinde kırmızı yastıklarla kampanyalar yapılmıştı. Ne oldu? Kalp hastalıkları ve buna bağlı ölümler azaldı mı? Hayır, tam tersine her geçen gün arttı ve artmaya da devam ediyor.

DÖRT: Bu tür uygulamalar hemen daima big farmanın başının altından çıkar. Kırmızı çorapların da bunlardan biri -özellikle de yeni bir diyabet ilacı çıkaran bir şirket- tarafından sağlanmış olması kuvvetle muhtemeldir.

BEŞ: Esas dikkat çekilmesi ve farkındalık yaratılması gereken husus, diyabetin yüzde 100 önlenebilir bir hastalık olduğu ve bunun nasıl becerileceğidir. Bu, eksiklik habercilerden mi kaynaklanıyor bilemiyorum. Günahları boynuna.

ALTI: Dernek, kongre katılım ücretini, kongreye kaç kişinin kendi parasıyla kaç kişinin de ilaç şirketi tarafından davetli olarak ceplerinden beş kuruş çıkmadan katıldığını açıklarsa bilgilenmiş oluruz.

Gelelim neticeye

Kırmızı gülün alı var aman
Her gün ağlasam da yeri var
Bugün benim efkarım var aman
Ah bu gönül arz eder seni seni yar seni seni

***

Medimagazin’ in haberi:

Yara Bakımı ve Doku Onarımı Derneği Başkanı Prof. Dr. Hakan Uncu, uzuv kaybı ve ölümlere neden olan diyabet hastalığının yaygınlaştığına dikkati çekerek, farkındalığı artırmak için “kırmızı çorap” sembolüyle hareket başlattıklarını bildirdi.

İzmir’deki otelde Türkiye Diyabet Derneği tarafından 7. Diyabet ve Eşlik Eden Hastalıklar Tedavisi Kongresi düzenlendi.

Kongreye katılan doktorlar, hastalığın sembolü olarak belirlenen ve diyabet hastalarına özel tasarlanan kırmızı çorapları ellerine giyerek poz verdi.

Yara ve Doku Onarım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Uncu, Türkiye’de yaklaşık 10 milyon diyabet hastasının olduğunu ve bu hastaların dörtte birinin ayağında problem bulunduğunu söyledi.

Kırmızı çorapla diyabette ayak sağlığının önemine dikkati çekmek istediklerini ifade eden Uncu, şu bilgileri verdi:

“Ayakta diyabet olunca bir duyu kaybı oluyor, renk soluyor. Kırmızı rengi seçme sebebimiz de bu oldu. Diyabetli hastaların ayağında mesela ayakkabısının içine kum girdiğinde ya da sahilde yürürken bir diken battığında küçücük bir yara açılır. Zaman içerisinde küçük bir delikle başlayan yara, bütün bir bacağın kesilmesiyle sonuçlanabiliyor. Bacağı kesilen hastaların yüzde 50’si de 3 yıl içinde hayatını kaybediyor. Sosyal bir problem, ailede bir yük, masraf, eziyet, iş kaybı… Bunlar diğer yönleri ama sonuç olarak hasta hem bacağını hem hayatını kaybedebiliyor. Bu yüzden bu yaralar olmadan önce önlemek her zaman tedaviden iyidir.”

Diyabet hastalarını ayak tabanlarını düzenli kontrol etmeleri, ayaklarını ılık suyla yıkamaları ve ıslak bırakmamaları konusunda uyardıklarını ifade eden Uncu, kaliteli malzemeyle yapılmış, ayaklarına vurmayan ayakkabı ve çorapların giyilmesini önerdiklerini dile getirdi.

Diyabetin göz ve böbrek gibi bölgelere de hasarlar verdiğini ancak ayak yaralarını ön plana çıkardıklarını kaydeden Uncu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Hastalar diyabeti yarayla çok bağdaştıramıyor ve maalesef sorunu yanlış önerilerle, bazı kremlerle çözmeye çalışıyorlar. Bu hastaların bir kısmında kan şekerine bile bakılmıyor. 2050 yılında diyabetli sayımızın iki katına çıkacağı öngörülüyor. Bu, çok kötü bir oran. Avrupa ülkelerine bakarsak diyabet oranının en hızlı yükseldiği ülke biziz.”

Kaynak: https://medimagazin.com.tr/guncel/diyabet-kongresine-katilan-doktorlardan-kirmizi-corapla-farkindalik-hareketi-102927

Diyabet kongresine katılan doktorlardan kırmızı çorapla farkındalık hareketi

***

EK 1 (21.11.2022): FERHAT ARSLAN “Bak ne güzel oyun oynuyorlar abileri. Böyle kağıttan top yapıp birbirine attırıp isimlerini söylettirilen bölümlerde var. Öndekini tanıyamadım. Hangi komşunun evladı çıkaramadım.”

“Entellerin vaziyeti bu yani bende okuyamadım elinde dantel kaldım evde diye üzülme. Çocuk yetiştir. Bunlar gibi olmasın. Anam beni dantel, iğne oyası yaparak okuttu.”

Kaynak: https://twitter.com/Ferhatarslandr/status/1594610781575864320?s=20&t=NoDoBiFUlbW_3rBLCjNewQ

***

EK 2 (23.4.2023): FERHAT ARSLAN “Şu memlekette en çok hırsızlık damgası siyasetçiye yapıştırılır. Aslında göz önünde olan bir siyasetçi yapacaksa çok zor şartlarda hırsızlık yapabilir rüşvet alıp verebilir. Asıĺ hırsızlığın rüşvetin en kirlisi en adisi örneğin benim ilgi alanımda hastane yöneticileri (küçükten büyüğe) memurları içinde olmaktadır. Yapılan ihale yolsuzlukları, küçük rüşvetlerle yaşanan iğrenç hayatlar , firma köpekliği yapan güya hekimler,insan sağlığını hiçe sayan alımlar satımlar, devletin parasını çarçur eden ortaklıklar…..Liste uzun. Ve bunların içinde pisliğe bulaşmamak için çırpınan ahlaklı memurlar. Hayat böyle bir mücadeledir. Allah sabrınızı,sayınızı, azminizi artırıp , cehdinizi aziz kılsın. Tüm memur Teomanlara selam olsun”

Kaynak: https://twitter.com/Ferhatarslandr/status/1649185877401251840?s=20

***

EK 3 (1.5.2023): GÜLÜMSER HEPER “Tıp Bilimi ağır yıkımda. Özellikle Psikiyatri! İlaç lobisi yıllarca her insanı bir hastalıkla yaftaladı. Şimdilerde ise ağır hastalıklı durumları normalleştirmeye çalışıyorlar. (Yine para!) Misal Pedofili özgürlüğü! Korkarım ki iş cani bir psikopatın özgürlüğüne kadar gider”

Kaynak: https://twitter.com/Gulumser_Heper/status/1652596973353029637?s=20

***

Yazı için 7 yorum yapılmış:

  1. Şerafettin dedi ki:

    Resime göre doktorların ilaç şirketlerine teslim olmuş gibi bir halleri var.

  2. Canan Karatay dedi ki:

    Günde 8-10 dilim ekmek verilerek diyabet önlenemez.

    Diyabet hastalığının hiç bir komplikasyonu da önlenemez!

    Beslenme düzeltilmedikçe, adam gibi yaşamadıkça da diyabet ilaçları da hiç bir işe yaramaz.DM bir İNSÜLİN DİRENCİ-LEPTİN DİRENCİ hastalığıdır…Senelerden beri açıklamaya çalışıyoruz artık duyun, artık görün. Üç maymunu oynatıyorlar size BÖYÜK İLAÇCILAR!

    Otellerde toplantılarla DM iyileşmez! İnsülin ve LEPTİN direnci düzelmez!

    Ekmek firmaları finanse etmiyor mu bu kuruluşları?

    Bitti…

  3. gur@y
    @gryerdem
    ·
    4s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    töre kurallarına aykırı olan, utanç verici durum ya da davranış mı var neden AYIP?
    ahmet yaşar çakmak
    @ayasarcakmak
    ·
    31d
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Ağzına bal’lar
    Hamza Atik
    @Kahrolseytan
    ·
    4s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    He vAllah
    Beğendiğin birkaç hesap genellikle bu Tweeterı beğeniyor
    Mavi Vatan #ANDIMIZ
    @OzekSebehat
    ·
    6s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Hocam bu yıllardır böyle değil mi?Fotoyu görünce üzüldüm yine de,bilim değil şov programı gibi.
    Nefes475
    @nefes475
    ·
    6s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Koca koca, okumuş insanlara ne yaptırıyorlar böyle. Oyun mu bu işler?
    Mehmet KOCATÜRK
    @kocatrk20
    ·
    5s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Tıp kongrelerinin sponsorları %99 ilaç firmaları değil mi?
    to_do_1T_1000T
    @innovator_i5_i6
    ·
    5s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    İlaç şirketleri tıp kongresinde Doktorlara deve,cüce;otur kalk,yat,zıpla,hopla talimatlı oyun mu oynuyorlar?Pavlov deneyi mi ispatlamaya çalışıyorlar?
    Sandalyeci Bilal
    @BSandalyeci
    ·
    6s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    İlaç firmaları daha neler veriyor neler
    GökTürk 2023
    @2020Liparit
    ·
    6s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Savaştan öncede ukrayna da yapılıyodu ne alaka ise ))
    hüseyin özdemir
    @hseyinz45396513
    ·
    4s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    otellerin barları öyle gevşetmiş ki sizi anlamazlar
    dr.çiğdem ölgün
    @drcigdemolgun
    ·
    6s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Rezalet
    Ali Daysn
    @DaysnAli
    ·
    6s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Tedavileri bitmiş dr.lar ellerini kaldırsın ?

  4. Samet Yılmaz dedi ki:

    Çok çirkin bir görüntü. İlaç şirketleri doktorları esir almış durumda. Bunları gören halk da tabii ki doktorlara güven duymaz. Tabii ki doktorluğun itibarı yerlere düşer. Yapmayın doktor beyler. Alet olmayın bu oyunlara.

  5. Aydın dedi ki:

    Tıbbı rezil ettiniz. Otellerde kongre. hepsi de bedavadan gelenler.

  6. Gülnihal dedi ki:

    Halk işte bu nedenle tıbba ve doktorlara güven duymuyor ve çareyi otta çerde çöpte şifacıda aramaya başlıyor.

  7. Müderris Tabib dedi ki:

    PARA! PARA! PARA!
    Katardaki dünya şampiyonasında LGBT rezilliği yokmuş.

    FIFA Başkanı Infantino Katar’ı savunmak zorunda kalırken verdi aslında: “Ben Avrupalıyım. Dünyanın dört bir yanında 3 bin yıldır yaptıklarımız için, ahlak dersi vermeden önce 3 bin yıl özür dilemeliyiz.”

    İşte bu sebeple tıp kongreleri otellerde yapılıyor…

    https://www.yenisafak.com/yazarlar/ersin-celik/nasil-da-paranin-esiri-oldunuz-2064663

Siz de yorumunuzu paylaşın: