DENİZ ZEYREK’ DEN CEVAP VAR AMA SUALLERİME DEĞİL

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

Aydın Doğan Vakfı’ nın BioNTech’in CEO‘su Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci‘ye verdiği ödülü takdim etmek için vakıf başkanı ve ailesi kalabalık bir gazeteci grubu ile beraber Almanya’ ya gitmişlerdi (1).

Bu gazetecilerden Nagehan Alçı ve Deniz Zeyrek bu merasim ile ilgili birkaç yazı kaleme aldılar (2, 3, 4, 5, 6).

Kaynaklar:

1.https://odatv4.com/guncel/aydin-dogan-in-almanya–222750

2.https://www.haberturk.com/yazarlar/nagehan-alci/3269319-ugur-sahin-ve-ozlem-tureci-yeni-varyant-ile-ilgili-ne-dediler-3-doz-icin-ne-tavsiye-ettiler

3.https://www.haberturk.com/yazarlar/nagehan-alci/3270457-ozlem-tureci-ve-ugur-sahinin-saglikli-yasam-sirlari-ne-buzdolaplarindan-hangi-iki-icecegi-eksik-etmi

4.https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarlar/deniz-zeyrek/gutenbergden-tureci-sahine-6800329/

5.https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarlar/deniz-zeyrek/sahin-gelecek-yaz-normale-donebilecegimize-inaniyorum-6802422/

6.https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarlar/deniz-zeyrek/hem-gururlandik-hem-cok-sevdik-6804504/

Ben de bu haber ve yazılar ile ilgili olarak şu tivitleri attım:

ARKŞu bedavaya Almanya’ ya götürülen gazeteci takımından biri “Yüz milyonlarca doz sattınız. Aşının fiyatı neden ucuzlamıyor. Bu nasıl iş? Ayıp değil mi?” diye sordu mu acaba? Resme baksan hepsi de maşallah araştırmacı gazeteci de o sebebten sordum. Başka maksadım yoktur efendim.”

Kaynak: https://twitter.com/drahmetrasim/status/1468664315108593673?s=20

ARKUğur Şahin, Deniz Zeyrek’ e ilham kaynaklarının Louis Pasteur ve Paul Ehrlich olduğunu söylemiş. Araştırmacı gazeteci olsam hemen şunu sorardım: -CEO olarak ilham kaynağınız kim?

Kaynak: https://twitter.com/drahmetrasim/status/1468824592022224897?s=20

ARKAlmanya’ ya “götürülen” gazetecilerde “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağındaki mutlu azınlığın bir parçası olmak yerine burada olmayı tercih ederim hissi varmış”. Bunu diyen de Aydın Doğan’ ın uçağındaki mutlu azınlıktan biri.”

Kaynak: https://twitter.com/drahmetrasim/status/1468827274753589254?s=20

ARKŞahin Zeyrek’ e “Gelecek yaz normale dönebileceğimize inanıyorum” demiş. sozcu.com.tr/2021/yazarlar/ Ben şunu sorardım: “Virüsün başını ezip“, 2020’de dünyayı esir alan salgına son vereceğine eminim” demiştiniz. Sakın bu da ona dönmesin? bbc.com/turkce/haberle

Kaynak: https://twitter.com/drahmetrasim/status/1468829290309562369?s=20

Deniz Zeyrek’ in cevabı

Aşağıdaki haberden Deniz Zeyrek’ in bana cevap verdiğini öğrendim.

Şöyle diyor:  “Bana işimi öğreteceğinize virüsü yenecek aşıyı ve ilacı siz bulun. Sorularınızı gidin kendiniz sorun. Başka bilim insanlarının yaptığı araştırmaların sonuçlarını yorumlamaktan başka ne yapıyorsunuz? Bilim insanı kıskançlığının semptomları da böyle oluyormuş demek ki” 

Tam da araştırmacı bir gazeteciden beklenen bir tavır ve üslup, hiç şaşırmadım. 

BİR: Ona işini öğretmiyorum, sadece soru soruyorum. Gazeteciler soru sorabilir ama onlara soru sorulamaz, öyle mi?

İKİ: İlaç ve aşılar ve bunların nasıl “bulunacağı” hakkında bilgisi olmadığı anlaşılıyor.

ÜÇ: Ben bir yerlere getirilen-götürülen gruptan biri değilim.

DÖRT: Araştırma yapmıyorum, yapmadım; bilim adamı da değilim, bir doktor ve emekli bir öğretim üyesiyim. Bunları defalarca yazdım, söyledim.

BEŞ: Yorum yapmak da bilim yapmak kadar önemli bir iştir ve her babayiğidin harcı da değildir. Beni, eline tutuşturulan metinleri okuyan veya yazan tiplerle karıştırmasın. Kendi yaptığı iş de yorumculuk değil mi?

ALTI: Uğur Şahin ve Özlem Türeci’ yi tabii ki takdir ediyorum, bunu yazdım da fakat kıskanmıyorum. Onlarla aynı kulvarda değilim. Ayrıca, kıskanmanın sakıncası nedir?

Gelelim neticeye

Deniz Bey, tipik bir “araştırmacı gazeteci” tavrı sergiliyor: Sorularıma cevap vermek yerine beni tenkit ediyor.

Bir gazeteci olarak bana cevap yetiştireceğine, yüz milyonlarca doz satan aşının üretim fiyatından yaklaşık %3000’lik bir artışı ile satılmasına ne diyor, bari bu konuda hakkındaki düşüncelerini açıklasa da öğrensek.

Kaynak: https://twitter.com/nekatichest/status/1468478283956330498?s=20

25. Aydın Doğan Vakfı ödülü Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci'ye  verildi

***

Haberciniz’ in haberi:

Deniz Zeyrek, Ahmet Rasim Küçükusta’ya sert ifadeler: Sorularınızı kendiniz sorun

Prof. Ahmet Rasim Küçükusta, sosyal medya hesabından Sözcü yazarı Deniz Zeyrek’in Uğur Şahin ile yaptığı röportaja gönderme yaparak yorumda bulundu. Zeyrek’ten Küçükusta’ya zehir zemberek cevap geldi.

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, BioNTech geliştiricilerinden Prof. Uğur Şahin ile bir röportaj yaptı. Prof. Ahmet Rasim Küçükusta, bu röportajı paylaşarak Şahin’e tepki gösterdi. Sorulan soruların yanında “Ben şunu sorardım” diyen Küçükusta, Zeyrek’in tepkisiyle karşı karşıya kaldı.

BEN ŞUNU SORARDIM

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Prof. Küçükusta, “Şahin Zeyrek’ e ‘Gelecek yaz normale dönebileceğimize inanıyorum’ demiş. Ben şunu sorardım: ‘Virüsün başını ezip, 2020’de dünyayı esir alan salgına son vereceğine eminim’ demiştiniz. Sakın bu da ona dönmesin?” dedi.

BANA İŞ ÖĞRETECEĞİNİZE VİRÜSÜ YENECEK AŞIYI BULUN

Gazeteci Deniz Zeyrek sosyal medya hesabından Küçükusta’ya yanıt vererek, “Bana işimi öğreteceğinize virüsü yenecek aşıyı ve ilacı siz bulun. Sorularınızı gidin kendiniz sorun. Başka bilim insanlarının yaptığı araştırmaların sonuçlarını yorumlamaktan başka ne yapıyorsunuz? Bilim insanı kıskançlığının semptomları da böyle oluyormuş demek ki” dedi.

EK 1 (10.12.2021): Sabah gazetesinde Melih Altınok’ un yazısı: Peki Pensilvanya’da ağırlanan mutlu azınlığın içinde olmak nasıl bir histi Deniz?

Kaynakhttps://www.sabah.com.tr/yazarlar/melihaltinok/2021/12/10/peki-pensilvanyada-agirlanan-mutlu-azinligin-icinde-olmak-nasil-bir-histi-deniz

***

EK 2 (10.12.2021): İLKNUR BAŞKÖMÜRCÜ “Bir işi yapmak için en tabana yani insana inilmedikçe, yapılanlar çok büyük işler gibi görülür ve gösterilir. Şirketlerin işi budur ama bilim adamlarının, gazetecilerin, öğretmenlerin, hukukçuların işi bu OLMAMALIDIR. Ve insana inmeyenler asla doğru soruları soramazlar.

Doğru sorular soramazlar, çünkü orası yani toplumun içi, EGOLARLA süslenen o toz pembe başarı dünyasından çok farklıdır. Orada uçaklarla gidilen şık toplantı salonlarından, ödüllerden, süslü ve büyük laflardan başka şeyler vardır. GERÇEĞİN ACITAN YÜZÜ, ÇARESİZLİK, YALNIZLIK…

“Doğru soruları soramayanların ve kuşkulanmayanların, gördükleri ilk şeye alkış tutanların bilimle alakası olamaz, belki sanatla olur. Ama bilim adamı dediğin kılı kırk yaran bir huysuzdur. O huysuzluğun en büyük nedeni de, insana duyulan saygı ve sorumluluktur.”

Soramazlar, çünkü halk içinde, toplum içinde yaşananlardan habersizdirler, örneğin toplumun nabzını yoklayan herkes, bırakın mahallesini, sosyal medyadan bile aşının ne kadar çok kişide yan etkiler oluşturduğunu bilir ve bunu duyan kişi derhal doğru sorular sormaya başlamalıdır

Can hocam, siz yıllardır bizlere verdiğiniz değerle, doğru sorular soruşunuzla, keskin zekanız ve insan sevginizle, gönlümüzdesiniz. Bugün hekim olmak isteyenler, koca koca tıp kitaplarından önce sizin yazılarınızı ve yorumlarınızı okumalı, düşünme biçiminizi kavramalıdır.”

Kaynak: https://twitter.com/ibaskomurcu/status/1469214934630383621?s=20

***

EK 3 (10.12.2021): TÜRKAN ATAÇ “Üzülmeyin sayın Rasim hocam bu dönem hak ve batılın gerçek ve sahtenin ayırt edildiği bir dönem oldu. Artık millet geç de olsa gözünü açtı. Kimin niyeti iyi kimin kötü kim işini yapıyor kim yapmıyor kim doğru kim yanlış çok net artık. Nefesinize mücadelenize sağlık.”

Kaynak: https://twitter.com/atctrkn/status/1469212669131513856?s=20

***

EK 4 (10.12.2021) HİKMET GEÇKİL “Adamlar … Aşı, doz, virüs, varyant, pandeminin bitme tarihi, konularında ha bire sallıyor… Twitlerinin altı, bu b.ktan öngörüleri için tepki twitleri ile dolu … Ancak, işine gelene saçma bir cevap…. Can alıcı soruları ise görmezden gelmek… Tam bir rezillik!

Kaynak: https://twitter.com/HikmetGeckil/status/1469206436290965509?s=20

***

EK 4 (11.6.2023): BioNTech’e şok: Covid-19 aşısının yan etkileri yüzünden yarın hakim karşısına çıkıyorlar Türk bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin kurduğu ve mRNA bazlı Covid-19 aşısı sayesinde bütün dünyanın tanıdığı şirket BioNTech, yarın yargı karşısına çıkıyor…

Dünya çapında resmi verilere göre neredeyse 7 milyon kişinin ölümüne sebep olan corona virüsü salgınına karşı mRNA bazlı bir aşı geliştiren BioNTech’i zorlu bir hafta bekliyor…

Covid-19 salgınına karşı geliştirilen ve Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede kullanılan Comirnaty isimli corona virüsü aşısını olanlar, aşının “kalıcı yan etkiler ve hasar” bıraktığı gerekçesiyle yargıya başvurdu.

Mainz’da Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin tarafından kurulan şirket, yarın Almanya’da yargılanacak. Almanya’da hizmet veren iki hukuk şirketi, müvekkillerinin başvurusu üzerine yargı sürecini başlattı. Yapılan açıklamada, müvekkillerin sağlığında “kalıcı hasar” oluştuğu ve bu sebeple tazminat davası açıldığı duyuruldu.

“BEYİN SİSİNE SEBEP OLDU”

İsmi açıklanmayan kadının orta yaşlı bir sağlık sektörü çalışanı olduğu da belirtildi. Sağlık çalışanının aşı olduktan sonra kalp ritminde bozukluk meydana geldiği ve “beyin sisi” yaşadığı da vurgulandı. Yarın başlayacak yargı sürecinde kadının BioNTech’ten 150 bin euro (yaklaşık 3.7 milyon TL) tazminat istediği de açıklandı.

Hamburg’da bölgesel mahkemesinde görülecek davanın bu yöndeki yüzlerce iddiadan biri olduğu ve iki hukuk şirketi tarafından açılan davalardan 1 milyon euroya kadar para istendiği belirtildi.

İngiliz Financial Times gazetesi, şirketlerden birinin Düsseldorf merkezli Rogert & Ulbrich olduğunu ve diğer şirketin ise Mainz merkezli Casar-Preller olduğunu duyurdu. Gazete her iki şirketin de geçmişte Alman otomotiv markası Volkswagen’in diesel yakıt skandalından hukuki zafer kazandığının altını çizdi.

“ARKASINDA BILL GATES VAR” İDDİASI

Rogert & Ulbrich’in ortaklarından Tobias Ulbrich, daha önce Amerikalı milyarder Bill Gates’in “Almanya nüfusunu 27 milyona indirmek için bütün ülkenin aşı olmasını istediğini” iddia etmişti. Bill Gates ise bu iddiaları yalanlamıştı.

BioNTech’in geliştirdiği Comirnaty isimli aşı Pfizer ile birlikte üretilip dağıtılsa da Almanya’da davanın BioNTech’e açıldığı belirtildi.

Financial Times’a konuşan Ulbrich, Alman medyasının kendisini komplo teorisyeni gibi resmettiğini fakat bunun gerçek olmadığını söyledi. Öte yandan son dönemde yapılan araştırmalarda Covid-19 aşılarının yan etkileri olduğu fakat bunun çok nadiren görüldüğü de belirtildi. Bu yan etkiler arasında nörolojik komplikasyonlar ve miyokardit olarak da bilinen kalp rahatsızlığının bulunduğu aktarıldı.

BIONTECH: NET BİR BAĞ GÖSTEREMİYORLAR

BioNTech ise iddiaları yalanlarken, üretilen aşıların güvenlik kontrollerinin yapıldığını duyurdu. BioNTech yetkilileri, “Açılan davada davacı ve avukatları, corona virüsü aşısı ile görülen yan etkiler arasında net bir bağ gösteremedi” ifadesini kullandı.

Financial Times, BioNTech’in davayı kaybetmesi durumunda doğrudan şirkete yönelik maddi bir hasarın oluşmayacağının altını çizerken, Avrupa Birliği’nin yasal olarak aşı üreticilerini koruduğunu ve davanın olası bir kaybı durumunda ise hükümetlerin suçlanabileceğini aktardı.

Rogert & Ulbrich ve Casar-Preller isimli hukuk şirketleri, maddi kazanç elde etmek için insanların endişelerini sömürdüklerine yönelik iddiaları ise yalanladı.

Kaynakhttps://www.sozcu.com.tr/2023/teknoloji/bionteche-sok-covid-19-asisinin-yan-etkileri-yuzunden-yarin-hakim-karsisina-cikiyorlar-7710521/

***

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. Zeki dedi ki:

    Aydın Doğan ve adamları.. şunlara bakın ya..

  2. Canan Karatay dedi ki:

    CNN çalışanı haberci COOPER’a 12 milyon dolar ödenmiş, ABD halkını aşılara ikna etmesi için.

    Biz de bu şekilde aşılara ikna uygulamaları için milyon dolarlar alanlar olmadı tabii!!!
    Mümkün değil değil mi, sevgili vatanim!

Siz de yorumunuzu paylaşın: