MARLBORO, ELEKTRONİK SİGARA DEVİ İLE BİRLEŞİYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Marlboro’ nun üreticisi olan Philllip Morris International, elektronik sigara devi Altria ile yeniden birleşmek için görüşmelere başladığını duyurdu.

Geçen sene de ilaç devi Bayer, tarım ilaçları ve GDO’ lu tohum üreten Monsanto şirketi ile birleşmişti.

Kimin kimle ortak olduğuna çok iyi bakmak lâzım.

Bu birleşmenin Bayer-Monsanto birleşmesinden hiçbir farkı yoktur.

Elektronik sigaraları zararsız ve tütün sigarasını bırakmak için çıkarılan masum bir ürün olduğunu sananların gözleri açılmıştır inşallah.

philip morris altria merger ile ilgili görsel sonucu

***

Dünyanın en iyi bilinen sigara markalarının arkasındaki şirketler birleşmeye çalışıyor.

Philip Morris International ve Altria salı günü tüm hisselerin birleşmesi için görüşmelerde olduğunu söyledi. Bu, ABD’deki hissedarları potansiyel olarak yıkıcı davalardan korumak için çaba sarf etmelerinden 11 yıl sonra, 200 milyar doların üzerinde bir şirket yaratabilecek bir anlaşma.

Altria hisseleri erken ticarette %8 üzerinde artış yaşarken, ABD merkezli Altria’nın büyük bir indirimle ticaret yapmasını yansıtan Philip Morris %5,5 geriledi. Pazartesi günkü kapanış seviyelerinde Altria’nın değeri 80 milyar dolar olurken, PMI 121 milyar dolardı.

Bir basın bülteninde iki şirket anlaşmayı “eşitlerin birleşmesi” olarak adlandırarak, Altria hissedarlarına talih kuşu konabileceğini ima etti. Ancak kesin bir anlaşma olmadığı konusunda uyardı:

Basın bülteninde “bu tartışmalardan bir anlaşma ya da işlem çıkmasının bir garantisi olamayacağı” ifade edildi. “Ayrıca bir anlaşmaya ulaşılıp ulaşılmayacağının da alışverişin tamamlanıp tamamlanmayacağının da garantisi olamaz.”

Bir anlaşmanın her iki şirketin de kurul ve hissedarları ile düzenleyicilerin onayına ihtiyacı olacak.

Hareket, her iki şirketin de geleneksel ürün, sigara satışlarının azalması ve sağlık bilincine sahip yeni bir nesil arasında alışkanlıklarda köklü bir değişim ile mücadele ettiği bir zamanda gerçekleşiyor.

Özellikle Altria, %35 hissesine sahip olduğu elektronik sigara şirketi Juul Labs’taki ve Kanadalı kenevir hissesi Cronos Group’taki 1,8 milyar dolarlık yatırımlarıyla olan stratejik bir çelişkiyi çözmeye çalışıyor.

Reuters’a göre, Pazartesi günü Wells Fargo analisti Bonnie Herzog, Philip Morris’in yurtdışında görünürlüğü artan Juul Labs için ideal bir ortak olacağını söyledi.

Kaynaklar:

https://www.theguardian.com/business/2019/aug/27/tobacco-philip-morris-altria-merger-talks

https://tr.investing.com/news/stock-market-news/philip-morris-altria-eye-merger-to-meet-new-challenges-to-tobacco-1904772

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Ruhsar dedi ki:

    Türkiyede Philip Morisin ortağı sabancılar değil mi?

Siz de yorumunuzu paylaşın: