MEHMET ÖZ’ DOLANDIRICILIK SUÇLAMASI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
Dr.oz show

Dr. Mehmet Öz, diyet ürünlerini “mucize ilaç” diye tanıtması nedeniyle ABD Senatosu’nda ifade verirken sert sorular karşısında terledi. O ürünler Türkiye’de hâlâ internetten satılıyor.

ABD’de yaşayan dünyaca ünlü kalp cerrahı Mehmet Öz’ün tüketicileri korumakla sorumlu Federal Ticaret Komisyonu tarafından ABD Senatosu’nda ifadeye çağrılmasının yankıları sürüyor.

ABD’li yetkililer, Öz’ün izlenme rekorları kıran gündüz kuşağındaki TV programında zayıflama ürünlerinden ‘mucize ilaç’ diye bahsetmesini ‘dolandırıcılık‘ ve ‘halkı reklam yoluyla kandırma’ olarak niteliyor.

Tartışma konusu olan ‘yeşil kahve çekirdeği’, ‘Ahududu ketonu’ ve ‘Garsinya Kamboçya’ haplarıyla ilgili Dr. Mehmet Öz ve ürün satışı yapan firma temsilcilerinin katıldığı Senato oturumuna Demokrat Partili senatör Claire McCaskill’in soruları damgasını vurdu.

Kadın senatör, Öz’ün TV programında yaptığı konuşmaları hatırlatarak “Doğru olmadığını bilmenize rağmen nasıl ucuz bir şov yapıyorsunuz? Elinizde bir kanıt var mı? Bunlarla ilgili bildiğim tek deney Hindistan’da üretici firma tarafından parayla yaptırılmış” dedi.

Mehmet Öz’ün “Bu diyet ürünlerinin işe yarayıp yaramadığı konusunda henüz bir sonuca varmadım.” diye cevap vermesi herkesi şaşırttı.

TV’de tutkulu bir şekilde konuşmasının kendisine negatif yönde döndüğünü, amacının seyirciyi mutlu etmek ve umut vermek olduğunu, internette satılan bazı zayıflama ürünlerinin haberi olmadan ismi ve fotoğraflarının kullanılarak pazarlamasından kendisinin de şikâyetçi olduğunu söyleyen Öz’e kadın senatörün cevabı şöyle oldu: Tutkulu olmayın demiyorum.

Ancak ‘mucizevi ilaç’ ve ‘kilo kaybı’ kelimelerini birlikte kullanırsanız insanları yanlış umutlara yönlendirirsiniz…

Amerika’nın Sesi Radyosu da ABD’de tüm bu yaşanan tartışmalarla ilgili analiz haberinde Türkiye’de internet siteleri aracılığıyla ‘yeşil kahve çekirdeği’, ‘Ahududu ketonu’ ve ‘Garsinya Kamboçya’ haplarının ‘Mehmet Öz tavsiye ediyor’ yönlendirmesi yapılarak hâlâ rahatlıkla pazarlanabildiğine dikkat çekti.

SABAH’ın internette yaptığı araştırmada ‘Garsinya Kamboçya’nın Öz’ün son keşfi sloganıyla 59 TL’den, Ahududu Ketonu’nun Dr. Öz’ün ‘Sen de Denemelisin’ sözüyle 49 TL’den, yeşil kahve çekirdeği hapının da ‘Dr. Öz’ün tavsiyesiyle’ denilerek 499 Tl’den bir çok siteden pazarlandığı görüldü.

Akıllara zayıflama hapından ölen Nilüfer geldi

Dr. Öz’le ilgili tartışmalar akıllara Balıkesir’de sipariş ettiği zayıflama hapını kullandıktan sonra yoğun bakıma giren, 33 günlük yaşam mücadelesini kaybederek ölen Nilüfer Gülmez’i getirdi. Gülmez’in kullandığı zayıflama hapının Öz’ün tavsiye ettiği ürünlerden biri olduğu iddia edilmişti.

Kaynak: http://www.ahaber.com.tr/Yasam/2014/07/02/dr-ozun-mucize-ilaclari-tartisiliyor

Siz de yorumunuzu paylaşın: