ADAMIN BİRİ DOKTORA GİTMİŞ.. GİDİŞ O GİDİŞ!

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
Adamın Biri Doktora Gitmiş... Gidiş O Gidiş!

Adamın Biri Doktora Gitmiş... Gidiş O Gidiş!

Künyesi:

Adamın Biri Doktora Gitmiş… Gidiş O Gidiş!
Ahmet Rasim Küçükusta
Hayykitap / Acil Dizisi

Dili: Türkçe
Sayfa Sayısı: 176 s.
Cilt: 2. Hamur– Ciltsiz — 14 x 20 cm
ISBN : 9789750959972

Hayatımız, doktorlar, ilaçlar, hastaneler, röntgenler, tahliller, ameliyatlarla doldu. Tıpla adeta samimi olduk. Samimiyeti ilerlettikçe, bilgili, vakur, idealist sandığımız tıbbın zamana ayak uydurduğunu, ticarileştiğini gördük. Gereksiz ameliyatlar yapan, ezbere eğitimle öğrencilerin hevesini de bilgisini de söndüren, insanları ömür boyu ilaca bağlayan, ilaç yazma performanslarına göre Dubai tatili kazanan doktorlarla tanıştıkça yıkıldık! Ve de üzüldük. Güvenimiz sarsıldı ama ilişkimiz devam ediyor. Bebeğimiz hastalanınca, dedemizin tansiyonu yükselince kime gideceğiz? Gene onlara…

Senelerce Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde hocalık yapmış, tatlı dilli, yumuşak kalpli hekim Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta son kitabında yakinen tanıdığı modern tıbbın kötü “alışkanlıklarını” bir bir yüzüne vuruyor. Tek gayesi var; bir gün düzelir, daha iyi olur, eskisi gibi ahlaklı olur diye umut ediyor. Modern tıbbı “kötü yoldan” döndürmeye çalışıyor. “Bu gittiğin yol, yol değil” diyor.
“Adamın Biri Doktora Gitmiş… Gidiş O Gidiş!” modern tıbbın ve ilaç firmalarının emrine girmiş doktorların sinsi tuzaklarına düşmek istemeyenler için eğlenceli bir rehber. Kitabın 3 ana bölümünün isimleri ise şöyle:
Bir, İki, Üç! Tıp
Bu Bölüm İlaç Sapıklarına İthaf Edilmiştir
Bitkisel Tuzaklar
(Tanıtım Bülteninden)

Yazı için 12 yorum yapılmış:

  1. tuba taşkın dedi ki:

    KİTAPLARINIZA NASIL ULAŞABİLİRİZ. BU KONUDA BİLGİ VERİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİZ

  2. Feyza Erkan dedi ki:

    Değerli Arkadaşım,

    Harika bir web sitesi yaratmışsın.İçten tebrikler
    Feyza

  3. Hocam sağlık sisteminin bu derece yozlaşacağına asla ihtimal vermiyordum.Kapitalizm bu sektörüde çürüttü.İnsanlarımızın en az % 70 i hasta yapıldı.Öylesine olaylar yaşadık ki anlatsak hemen itirazlar gelir.İnanırmısınız artık dünyayı terketmek istiyorum.Saygılarımla.14.04.2010 ANKARA

  4. Mürsel Türkdoğan dedi ki:

    Elinize, emeğinize sağlık. Siteniz çok beğendim. Pek çok konuda bizleri bilgilendirdiğiniz için size çok teşekkür ederim. Birkaç yazınızı arkadaşlarıma da okuttum. Bence mükemmel. Saygılarımla.

  5. gülsüm dedi ki:

    sizi tanımaktan çok mutlu oldum .umudumu yeşerttiniz.Sağolun.Herşeyin bu denli çarpıtılıp paraya dönüştüğü bir dünyada sağlıklı yaşamak nekadar zor.İYİ Kİ VARSINIZ.

  6. Sedat Özyurt dedi ki:

    ”Adamın Biri Doktora gitmiş, Gidiş O Gidiş” demek kadar tedavi edici başka bir yöntem (belkide) yoktur. Var mı? konu akciger ise (bronşektaziler ise) yoktur. Odasında dolabında gözüme çarpan kitapların birinde yazıyordu. sesli bir şekilde tekrar ettim: Adamın Biri doktora gidiş o gidiş! Ben ilaçkolik vaziyetteyim inanabiliyor musunuz? Silkinmek lazım gelir. Sorun ile beraber yaşayabilmenin gerekliligini Ahmet Rasim beyin ismini duyduktan hemen sonra hücrelerinizde hissetmeye başlarsınız. Bu, kendisi ile iletişime geçip veda edene kadar devam eder ve et’e bürünür. Kendsi tanıtılırken yumuşak kalpli denilmiş bir yerde. Yerinde. Teşekkür ederim. (15 nisan 2013)

  7. Mustafa murat KILIÇ dedi ki:

    Ahmet Rasim Küçükusta,Canan Efendigil Karatay,İbrahim Adnan Saraçoğlu gibi hakikatleri doğruları milletimize anlatma çabasında olan hocalarımızdan Allah razı olsun,böyle değerli hocalarımızın sayısını artırsın başımızdan eksik etmesin.Amin…

  8. elif dedi ki:

    Hocam sizden Allah razi olsun.Bacaklarimda erytema nodosum cikmisti.ayrica artritte vardi crp yuksekti.sigara kullanmiyorum.dr’a gittigimde ilacli tomografi cekti ve akcigerlerimde bircok milimetrik nodul gorundu.dr bana kanser oldugumu soyleyip beni pt ct ye yolladi.gitmedim.Saracoglunun akciger kanseriyle ilgili kurlerini uyguladim.sizin sitenizi okuyunca rahatladim.simdi uzerinden 3 yil gecti hala saglikli ve hayattayim hic bir sikayetim yok.bu goruntuleme merkezleri arttikca sanirim kanser muamelesi gorecek bir cok insan olaca.

  9. cemil dedi ki:

    slm alk hocam bel fıtığı konusunda yazi veya yorumunuz var mi? Teşekkürler

  10. sabri karagülle dedi ki:

    göğüs hastalıkları ile alakalı güncel konuları tartışmak için zemin arıyorum..
    bu site uygun geldi.
    çalışmalarınızda bşarılar..

  11. Yasemin dedi ki:

    Hocam geçtiğimiz kasım ayından bu yana girmedigim radyasyonlu tetkik kalmadı kullandığım antibiyotikler de cabası önce akciger apse tedavisi yapıldı sonra karaciger ve dalakta kist hidatik var dendi 10 gün 9 Eylülde yattım girisimsel radyolojide pair yöntemi uygulanma kararı alındı sizi ararız deyip çıkardılar 2 ayı gecti daha arayacaklar anlamadım ben bu sistemi öksürükten basıma gelmeyen kalmadı yine öksürüyorum doktora gitmeye korkuyorum ne yapmam gerekiyor bilmiyorum

Siz de yorumunuzu paylaşın: