NEFES HAYATTIR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
Nefes Hayattır

Nefes Hayattır

Künyesi:

Nefes Hayattır
(KOAH ile Mutlu ve Sağlıklı Yaşama Rehberi)
Ahmet Rasim Küçükusta
Doğan Kitapçılık / Sağlık Dizisi

Dili: Türkçe
Sayfa Sayısı: 204 s.
Cilt: 2. Hamur– Ciltsiz — 14 x 21 cm
ISBN : 9786051113654
Basım Tarihi: 2009

KOAH nefesinizi kesmeden siz de dumansız bir hayat sahası seçin…

Tüm dünyada 600 milyon, Türkiye’de ise 4-5 milyon kişinin KOAH hastası olduğu tahmin ediliyor. En çok ölüme neden olan hastalıklar arasında 4. sırada yer alan KOAH, halk arasında daha çok kronik bronşit ve amfizem gibi isimlerle bilinen bir akciğer hastalığı. Görülme sıklığı giderek artan KOAH’ın en önemli sebebi ise sigara. Uzmanlar, KOAH’tan kurtulmak ve korunmak için en masrafsız ve kolay yöntem olarak sigarayı bırakmayı öneriyor.

KOAH hastalarının yaşam kalitelerini yükseltecek ve yaşam sürelerini uzatacak öneriler; sigarayı bırakmak için en etkin ve kolay yöntemler bu kitapta…
(Tanıtım Bülteninden)

Yazı için 6 yorum yapılmış:

  1. A. Güzeler dedi ki:

    47 yaşında ve hafif derecede KOAH teşhisi konulmuş bir hastanın sigarayı bıraktığı takirde hastalığın ilelemesini engelleme şansı nedir? Başka hangi etmenler hastalığın gidişatını etkiler. Örneğin reflü, burunda deviasyonun hastalığa etkisi nedir (ya da karşılıklı etkileşimleri)

  2. A. Güzeler dedi ki:

    Bir sorum daha var: Öldürmeyen ama süründüren bir hastalık ise bu sürünülen bir hastalıkta yaşam süresini uzatmak çok anlamlı değil benim açımdan.

    Bir de benim spirometri sonuçlarım hafif derece derken, nefes darlığımın düzeyi ve fiziksel aktiviteleri devam ettirebilme sürem daha ileri evreleri işaret etmektedir. Ben konuşurken bile nefesi kolayca içine kaçan bir insanım, hele ki sinirlenmiş isem. İki kat merdiven ve çok hafif bir yokuşta ciddi nefessiz kalıyorum, göğsümün üzerinde sürekli bir ağırlık var. Aynı zamanda reflü de bu sonuçlarda etkili.

    Kısaca ben hastalığımın spirometri sonuçlarının aksine, orta düzeyde olduğunu ve son bir yılda çok ilerlemiş olduğunu düşünüyorum.

    Sürünmeden ölmek istiyorum. Az yaşauyabilirim ama sürünerek uzun yaşamak istemiyorum. Bu hastalığın en kötü tarafı bunu bilememek mi?

  3. nevzat çakı dedi ki:

    böyle kötümser olan hastalarım olunca hastama soruyorum:hayatmı sığaramı hatat deyince proğram yapıyoruz.siğara diye cevap verince olacakları bir sinema filmi gibi önüne seriyorum.meyilli arazide kayalara tutunmuş çam fidanlarını seyretmesini tavsiye ediyorum.bir çam fidanı kadar da olamıyacakmısın diyorum.sigara bırakmanın zorluğu 3-4 gün.sonra bambaşka insan oluyorsunuz zaten .bunu yaşamayan bilmezki.

  4. Naciye dedi ki:

    ben 41 yaşındayım çocukluğumda kızamık geçirmişim ve bronşektazi hastasıyım symbicort 320 bricanyl 0,5 mg ve enfeksiyon olduğu zamanlarda faktive 7 kullanıyorum bu aralarda kanamam artmaya başladı ve çok koyu renkte balgam çıkarıyorum her iki çiğerimdede bronşektazş olduğu söyleniyor ne yapmam gerektiğini önerirsiniz şimdiden teşekkürler..

  5. tuncay dedi ki:

    slm.burda ve diger sayfalarda sorulanlarin cevaplari nerde cikiyor.?daha dogrusu her yazana cevap veriyormusunuz?ben sorulari okuyorum ama cevaplarida okumak isterdim yoksa cevapsiz okumak sanki anlamsiz gibi…

  6. EBRU ŞİNİK dedi ki:

    Merhaba Ahmet Rasim bey, telomer ile ilgili yazınızı okudum az önce, toplum sağlığıiçin yaptığınız çalışmalardan ötürü teşekkür etmek istedim. Ben de Dr. Depak Chopra’nın öğrencisi olarak 5 yıldır Türkiye de well-aging ile ilgili olarak danışanlarıma Gündellik Rutinlerin Dönüştürme Gücünü öğretmeye gayret ediyorum. Size kitabımı göndermek isterim. Fakat sitenizde adres göremedim. Saygılarımla,

Siz de yorumunuzu paylaşın: