AŞI KARŞITI BABANDIR BAY TEDROS

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Melih Altınok‘ un yazısı:

Son dönemlerde aşı karşıtlığının tırmanmasından yakınan makaleler okuyorum.
DSÖ Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus da geçen gün “Aşı karşıtlarının ortaya çıkardığı ciddi zorluk ve bunu geri püskürtmek için strateji geliştirmemiz gerekiyor, bilim ve kanıtlar bizim tarafımızda. Bence bu mücadelede daha agresif olmanın zamanı geldi…” diye isyan ediyordu.
Agresif derken…
Son zıvanadan çıktığınızda millete aşı diye deneysel sıvıları dayadınız. Evrensel ve anayasal hakkını kullanıp, sıvı firmalarının hiçbir mesuliyet kabul etmediği sıvılara denek olmayı reddeden insanları işleriyle tehdit ettiniz.
Bilim yerine koyduğunuz akademiyi de bu dayatmaya alet ettiniz. Bilimsel fetvalar aldınız.
Sağlık sistemini kilitlediniz. Sektöre para transferini tereyağından kıl çeker gibi gerçekleştirdiniz. Doktorları da mağdur ettiniz hastaları da… Tıbba ve bilime güveni sarstınız.
İnsanları hasta ettiniz; edemediklerinizi de hastalık hastası…
Şimdi kalkmış, pandemide sansürlediğiniz bilim için bizden yana diyorsunuz. Afra tafra yapıp, suçu mağdurlara yığıyorsunuz, tehdit ediyorsunuz. Aynı hatada ısrar ediyorsunuz.
Evet, aşı karşıtları her zaman oldu. Ama onlara verdiğiniz cevaplarla benim gibi kategorik olarak aşı karşıtı olmayanların Korona kan sıvılarına yönelik şüpheleri gidermeye çalıştığınız için sayılarını siz artırdınız.
Ha bu arada, hadi bir daha pandemi de olduğu gibi agresifleşin de görelim. Bakın bu sefer nasıl kafanıza geçiyor küresel sisteminiz.

Kaynak: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/melihaltinok/2024/06/02/afgandir

***

Siz de yorumunuzu paylaşın: