Metabolik Cerrahi uzmanı Prof. Dr. Halil Coşkun da fast food’in birçok olumsuz etkisinin bilindiğine işaret ederek; “Bu tür yiyecekler nedeniyle başta obezite ve buna bağlı diyabet, kanser gibi hastalıkların oluşumunun arttığını gözlemliyoruz. Ancak genetik yapımızda nasıl bir değişiklik oluştuğu konusunda net bilgi için çok uzun zamana dayalı çalışmalara ihtiyaç var. Kişisel öngörüm; tıpkı sigara içenlerde tespit edilen DNA bozulması gibi kötü beslenmeye bağlı obezitenin de DNA yapımızda değişim ile genetik olarak bizleri etkilediği yönünde. Fast food ürünlerden uzak durmak ve sağlıklı beslenme bağışıklık sistemi için hayati öneme sahip” diye konuştu.
Katkı maddesi etkili
Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet uzmanı Ulaş Özdemir ise şu yorumu yaptı;
“Beslenme ve bağışıklık sistemi birbirinden ayrılmayan temel zincir sistemini oluşturur. Bu noktada temel enerji ihtiyacı hatalı besinlerden veya eksik beslenme ile karşılanan metabolizmalarda bağışıklık sisteminin gerilemesi de kaçınılmazdır. Özellikle batı tarzı hazır gıda tüketiminin yüksek olduğu beslenme planlarında da trans yağ oranı yüksek olduğu için birçok sağlık sorunu da beraberinde geliyor. Hazır gıda tüketimi hızlı yemek yeme alışkanlığını da beraberinde getirdiği için peptid YY gibi hormonların aktive olarak doyma sinyalini algılamasının da önüne geçiyor. Katkı maddesi arttıkça bağışıklık ve bağırsak sağlığı zarar görür. Yorgunluk ve kronik halsizlik tablonuzu yok etmek için
Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/bagisiklik-sistemi-mikrop-saniyor–gundem-2613284/
Allah senden razı olsun hocam bizi kimsenin söylemeye cesaret edemediği bilgilerle aydınlatıyorsunuz.
Çocuklarımıza bilinçsizce yedirdik bunları. Hatta modaya uyup bu restoranlarda Doğum günü partileri de yatık. Çocuklarım şimdi büyüdü bir hastalıkları da YÖK şükür ama anneler babalar lütfen bu oyuna gelmeyin.