SANA ASTIM DEĞİL ASTIMCIK DİYEBİLİRİZ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Merhaba Ahmet Rasim Bey,

Yine internet’te hastalıklar ile ilgili araştırma yapıyordum ki, sizi buldum. Alerjik astım hastalığına sahip olan, ilaçları olmadan dışarıya çıkamayan bir annenin kızıyım. 25 yaşındayım ve küçüklüğümden beri en az iki yılda bir bronşit olurum.

Ne zaman grip olsam, doktorlar burun etlerimin hep şiş olduğunu, sırtımı dinlediklerinde ilerde mutlaka astım olabileceğimi söylüyorlardı.

15-16 yaşlarında iken sinirlendiğimde, ağladığımda tıkanmaya başladım. Ergenlik dönemi olduğundan çok fazla sinirlenme ve ağlama durumları yaşıyordum. Ağlarken de nefesim bitecek ve öleceğim diye korkuyordum.

20 yaşlarına geldiğimde parfüm kokularına tahammülüm kalmamıştı. Üniversite dönemimde, sınıfta yoğun parfüm kokusu olduğunda nefes alamadığım için dersi terkediyordum. Şikayetlerim üzerine dr.a gittim, astım için bir sprey ve alerji hapı verildi.

Annem, astım ilaçlarının bağımlılık yaptığını düşündüğü için kullanmama izin vermedi. Tıkanmalarım iki haftada bir olmaya başladı. Nefesimi sonuna kadar çekememeye başlamıştım.

What is a panic attack? Symptoms, causes, treatment and more

Derin derin nefes alasım geliyordu. Ama ilaçsız yaşabiliyordum, Allah’a şükür ölecek kadar tıkanmadım hiç. Odamdaki halımı kaldırdım, parfüm kullanmadım, nargile içmemeye başladım ve sıkıntılarım geçti.

Ancak birkaç aydır; yine yaklaşık iki haftada bir, durduk yere, nefesimin bittiğini hissediyorum. Nefesim bitiyor, sanki tükürüğüm boğazıma kaçmış gibi peşpeşe öksürükler geliyor. Kalbimin atışı hızlanıyor, sanki koşup dışarı çıkmazsam su içmezsem nefesim bitecek ve ben öleceğim.

Bu genelde ofis ortamında oluyor. Burnumdan zaten rahat nefes alamıyorum, nefesim hep yorgun… Hep uzun bir yürüyüşten gelmiş gibi ağır ağır nefes alıyorum. 7 aylık evliyim… Çocuk doğurmaktan bile korkuyorum bu yüzden. 5 gün önce tekrar doktora gittim.

Astım değil ama sana astımcık diyebiliriz” dedi doktor. İleride de astım olacağımı söyledi büyük ihtimalle. Annemin bana mirasıymış bu!

İstemiyorum L  Bana Symbicort Forte Turbuhaler 320, Ventolin (petrol yeşili olan; sıkıştığımda almak için) ve gece içmem için bir alerji hapı verdi.

Hocam, makalelerinizi okuduğumda farkediyorumki bazı doktorlar nefesim daralıyor diyene astım ilaçları veriyor. Ben ilaç kullanmak istemiyorum. Sadece sıkıştığımda çantamda Ventolin olsun yeter diye düşünüyorum. Ama kalbim, içim de rahat olsun istiyorum.

Ben astım mıyım, astım başlangıcı mı, astım başlangıcı ise bu kadar ilaca gerek var mı… Bunlara yanıt bulamıyorum. Çocuk doğursam, normal doğum yapabilecek miyim? Normal doğumda nefesim yetecek mi? Çok korkuyorum.

Siz bana bir şeyler söyleseniz içim çok rahat edecek. Anneciğim gibi olmak istemiyorum.

Siz de yorumunuzu paylaşın: