TIPTA O KADAR ÇOK SAHTE BULUŞ YAPILDI Kİ…

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

BBC’ nin “Alzheimer tedavisi için yeni umut protein enjeksiyonu” başlıklı haberini okudum ve şu notları çıkardım:

BİR: Tıpta umut veren deneyler bitmez, biterse tıp da biter. Tıp bir yerde beyhude umutlar üretme bilimidir.

İKİ: Alzheimer önlenmesi mümkün olan bir hastalıktır, tip 3 şeker hastalığıdır.

ÜÇ: Aslında Alzheimer’ e hastalık demek de yanlıştır (galat-ı meşhur) zira bu tablo tamamen hayat tarzındaki yanlış ve eksiklerden kaynaklanır.

Sağlıklı bir hayat tarzı sürdürenler yani adam gibi beslenen, adam gibi hareket eden insanlar Alzheimer olmazlar.

DÖRT: Alzheimer’ e ilaç bulma araştırmaları beyhude çabalardır. Çok basit birkaç beslenme değişikliği bile bulunmuş ve bulunacak ilaçlardan daha etkilidir.

BEŞ: Tıp, ilaç endüstrisine teslim olduğundan beri tüm güvenilirliğini kaybetmiştir, adeta bir sahtekârlıklar bilimine dönüşmüştür.

Hastaları tüketici veya müşteri olarak gören bir bilimden kim ne bekliyor anlayamıyorum.

***

BBC’ nin haberi:

Bilim insanları, fareler üzerinde yapılan deneylerin umut verdiğini belirterek, protein enjeksiyonunun Alzheimer hastalığının semptomlarını ve ilerlemesini azaltabileceğini bildirdiler.

Glasgow Üniversitesi ile Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin yaptığı araştırmanın sonucu ABD Bilim Akademisi’nin yayın organı PNAS dergisinde yayımlandı.

Buna göre, fareler üzerinde yapılan deneylerde, IL 33 proteini enjeksiyonunun hafızayı güçlendirdiği ve Alzheimer hastalarında görülenlere benzer beyin depozitleri oluşmasını engellemiş gibi göründüğü belirtildi.

Tedavi kısa süre içinde insanlar üzerinde de denenmeye başlanacak, ancak uzmanlar gerçek Alzheimer hastalarına yardımcı olup olmayacağının anlaşılmasının yıllar sürebileceğini kaydediyorlar.

Kısaca IL 33 olarak anılan Interleukin 33, vücudun bağışıklık sisteminin özellikle beyinde ve omurilikte enfeksiyon ve hastalığa karşı savunma için ürettiği doğal bir protein.

Alzheimer hastalarının beyinlerindeki IL 33 miktarının sağlıklı yetişkinlere oranla daha az olduğu saptanmış durumda.

‘İhtiyatlı olmak gerek’

Araştırmacılar, tedavi yöntemini beyinlerinde Alzheimer hastalığındakine benzer değişimler olacak şekilde üretilen farelerin üzerinde denedi.

Farelerin protein enjeksiyonundan sonra bir hafta içinde hafızalarının ve öğrenme yeteneklerinin aynı yaştaki normal farelerle aynı düzeye geldiği gözlendi.

Araştırmanın Glasgow Üniversitesi’ndeki bölümünü yürüten Prof. Eddy Liew, “deney sonuçları heyecan verici olmakla birlikte, laboratuar bulgularıyla, klinik deneyler arasında aşılması gereken uzun bir mesafe var” diyor.

Tıpta o kadar çok sahte buluş yapıldığı iddia edildi ki, ihtiyatlı davranıp klinik bulgular elde edilene kadar sabretmemiz gerekecek.”

Kaynak: http://www.bbc.com/turkce/haberler/2016/04/160419_alzheimer_tedavisi

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. Ahmet Oğuz dedi ki:

    Hocam sağlığın para ile satıldığı dünyada hastalıklara çare bulunacağı gafletindeyiz. Kurdun kuzuyu yemiyeceğini ummak gibi birşey. Eşyanın tabiyatına aykırı bir beklenti bizimki. Tüm dünya insanlarının bir gün bir sebeple uyanmaları dileklerimle..

  2. selim yalçıner dedi ki:

    çörekotu yağı vucudu komple tedavi ettiği doğrumudur

Siz de yorumunuzu paylaşın: