GEZEN TAVUKTAN VAZGEÇİLMEMELİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Çare, bedava gittikleri kongre salonlarında “oturan doktorlarda” değil, Yavuz Dizdar gibi halkın içine giren, pazarlarda “gezen hekimlerdedir

Modern tıbbın doktorları fabrika tavuğu gibidir önlerine konanı yer, Yavuz Dizdar gibiler gezen tavuktur, fıtratına göre beslenir.

Hangi tavuğun yumurtasının yeneceği, hangi doktorların tavsiyelerine uyulacağı kararı aziz okuyucularındır.

***

Tavuğun gezmesinin başlı başına önemli bir durum olduğunu vurgulayan Radyasyon Onkoloğu Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar, “Gezen tavuktan vazgeçilmemeli. Tavuk, bir çekirge bir böcek görse, en kaliteli yemi de verseniz yemiyor. Bu hayvanın kişisel özelliği, buna fıtrat deniyor” dedi.

“Beslenme ve Sağlık İlişkisi” adlı seminer vermek üzere Marmaris’te bulunan İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar, pazardaki yerel tohumları ve ürünleri inceledi, eşek sütünden tattı.

Pazarda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dizdar, gezen tavuklara yem verilmesi ile ilgili soru üzerine, tavuğun geziyor olmasının başlı başına bir olay olduğunu, yem veriliyor olmasının bir şey değiştirmediğini söyledi.

Tavuğun önüne ne yem konulursa konulsun eğer gezen bir tavuksa yemi değil de doğada bulduğu böcekleri tercih edeceğini belirten Dizdar, “Gezen tavuktan vazgeçilmemeli. Çünkü bu gezen tavuk mantığı o kadar komik bir hale geldi ki tavuk zaten normalde gezer eşelenir. Bulduğu böceği solucanı yer. Tavuk bir çekirge bir böcek görse en kalite yemi de verseniz yemiyor. Bu hayvanın kişisel özelliği, buna fıtrat deniyor. Biz bu tavuğu çok rahat yiyebiliyoruz” diye konuştu.

“BU HAYVANLAR BÜYÜK BİR HALE ANTİBİYOTİK SAYESİNDE GELEBİLİYOR”

Dizdar, tavuğun fabrika koşullarında yetiştirilmesini eleştirerek, “Tavuğun, fabrika koşullarında hijyenik yetiştirilmesi akla ziyan bir davranıştır. İnsani değildir her şeyden önce. Bu hayvanlar fabrikada kemikleri kırılacak kadar büyük bir hale antibiyotik sayesinde gelebiliyor. Böyle bakınca gezen tavuk ama yem veriliyor diye hiç bakmasınlar. Pişme süresine çıkarttığı jöleye, lezzetine bakın eğer yeterince iyiyse kesinlikle tercih edin” ifadelerini kullandı.

“KAYNATILAN SÜTTE HASTALIK OLMAZ”

Kapalı kutularda süt ve yoğurt alınmasına ilişkin de Dizdar, “Birlik olursa destek olursa sonuç alınıyor. Açıkta satılan süt konusunda bakanlık geri adım atmak zorunda kaldı. Açıkta pet şişede satılan sütün kaynatılıp tüketilmesi gerekiyor. Kaynatıldığı için bunun içinde hastalık olmaz. Bakın pazarda şişelerde sütler satılabiliyor. Vatandaş hala umursamıyor” diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar

“KÖYLÜ PAZARLARINA DESTEK VERİLMELİ”

Dizdar, köylü pazarlarına destek olmaya devam edeceklerini yerel pazarların kalkınması için üşenmeden İstanbul’dan kalkıp en ücra köşelere gideceklerine dikkati çekti.

Genetiği Değiştirilmiş Organizmalı (GDO) ürünler yemeyeceğiz.” diyen Dizdar, sözlerini şöyle tamamladı:

“GDO’nun kullanıldığı ürünleri tüketmeyeceğiz. Şunu da söylemek lazım, bu tepeden kanunla düzenlenecek olan bir durumdur. Biz küçük köylünün ürününü piyasaya yetiştirmesine yerel pazara çıkarmasına, hatta ülke ölçeğine yetiştirmesine destek veriyoruz. Aksi takdirde köylünün kalkınmasının mümkün olmadığı sürece GDO’lu ürünlerin yenmesinin önü açılacaktır.”

Kaynak: https://www.ntv.com.tr/saglik/gezen-tavuktan-vazgecilmemeli-dr-yavuz-dizdar-uyardi,QwAbZ7tupkG9Va2Qe8eskg

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. Metehan dedi ki:

    Hocam sen de gezen tavuksun

  2. Hasan dedi ki:

    Gezen tavukların artmasını diliyoruz

Siz de yorumunuzu paylaşın: