BU ANTİBİYOTİĞİN FAYDADAN ÇOK ZARARI VAR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Tıbbi fetva kurumu FDA, içlerinde ciprofloksasinin (Cipro) de yer aldığı florokinolon sınıfı antibiyotiklerin sinüzit, bronşit ve komplike olmayan idrar yolları enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılmaması gerektiğini bildirdi (1).

Açıklama medyada “antibiyotiklerin zararı faydasından fazla” başlığı ile yer aldı (2, 3, 4).

FDA’ ya göre, bu ilaçların sadece diğer antibiyotiklerle tedavinin başarısız olduğu durumlarda kullanılması gerekiyor.

Bildiride şu görüşlere yer veriliyor:

Yaptığımız emniyet değerlendirmesinde sistemik olarak yani hap veya iğne şeklinde kullanılan florokinolonların kalıcı ve çok ciddi yan etkileri olduğu sonucuna vardık.

Bu yan etkiler özellikle tendon, kas, eklem, sinir ve merkezi sinir sistemini ilgilendiriyor.

Bu antibiyotiklerin yan tesirleri hakkındaki endişelerimiz yeni değil.

Mesela 2008’ de ilacın tendon risklerinin prospektüslerde kara kutu uyarısı olarak yer almasını sağladık.”

Florokinolon sınıfı antibiyotikler

Florokinolon sınıfı antibiyotikler ve bunların piyasadaki isimleri şunlar (5):

Ciprofloksasin: Cipro, Ciflosin, Ciproxin, Ciprasid, Cipracam, Ciprokabi, Ciproktan, Ciprolaks, Ciprolon, Cipronatin, Cipropol, Sifloks, Siprobel, Selfleks, Sanset, Roksin, Roflazin, Quinox, Proxacin, Novarex, Flotic.

Ofloksasin: Tarivid, Drovid, Menefloks, Ofkozin.

Moksifloksasin: Avelox, Atafloks, Demoxif, Mofelox, Moksefen, Moksine, Moxacin, Moxai, Moxday, Moxicum, Moxifor, Moxitab, Moxitec,

Pefloksasin: Peflacine

Levofloksasin: Cravit, Acomet, Beraxin, Floxilevo, İnfecur, Kinofloks, Lebel, Lefosin, Levofix, Levolon, Levonat, Levonidin, Levoximed…

Gelelim neticeye

BİR: Antibiyotikler yerinde kullanıldığı zaman hayat kurtaran ilaçlardır ama bunların çoğu zaman gereksiz kullanıldığına da hiç şüphe yok.

Bu ifade florokinolon sınıfı antibiyotikler için de geçerlidir.

Başka antibiyotiklerle tedavisi mümkün olmayan enfeksiyonlarda uygulanması gereken florokinolonlar maalesef leblebi gibi kullanılıyor.

İKİ: Antibiyotiklerin zararı sadece kişisel değildir. Antibiyotiklere dirençli bakterilerin ortaya çıkmasında gereksiz kullanılan antibiyotiklerin çok mühim rolü vardır.

ÜÇ: FDA’ nın “Emniyetlidir, kullanın” dediği ilaçlara şüpheyle bakarım ama bu kurumun bir ilaç için “Aman dikkatli kullanılsın” demesi mutlaka ehemmiyet verilmesi gereken bir uyarıdır.

Her zaman yerden yere vurduğum FDA’ yı bu sefer tebrik ediyorum.

Kaynaklar:

1. http://www.fda.gov/Drugs/DrugSafety/ucm500143.htm

2. http://www.medicaldaily.com/fda-label-common-antibiotics-fluoroquinolone-side-effects-386214

3. http://www.techtimes.com/articles/158421/20160514/side-effects-of-common-antibiotics-outweigh-benefits-in-some-infections.htm

4. http://www.foxnews.com/health/2016/05/16/fda-cipro-side-effects-outweigh-benefit-for-some-infections.html

5. http://www.ilacabak.com/

Yazı için 38 yorum yapılmış:

  1. Dilek dedi ki:

    Sen de olmasan bizi kimsenin uyaracağı yok doktorum. Allah razı olsun senden.

  2. Selma Şişmanoğlu dedi ki:

    hayret ne zaman sinüzit olsam bana da bu antibiyotiklerden veriyorlar

  3. mesut cavkaytar dedi ki:

    GÜMÜŞ SUYU ÇOK ETKİLİDİR, YALNIZ UYGUN DOZAJI BULMANIZ KAYDIYLA VE KENDİNİZ YAPIN.

  4. Arzı dedi ki:

    Kullanabildiğim tek antibiyotik ???

  5. nevin kurt dedi ki:

    Hocam iyi ki varsınız..ezberbozan paylasımlarınızla dogruları gosteriyorsunuzz
    ben de ciproxasın ile ilgilibir bilgi paylasmak istiyorum.. kullanıldıgında barsak florasındaki faydali mikropların yerine konması icin 6 ay gerekiyormus. amoxıcıllın de bu sure 10 gunmus. gercekten cok ciddi rahatsızlıklarda kulllanılmalı florayı yerle bir ediyor.direnc gelistirmesi de cabası.. elimizde bakterilere karsı kozumuz kalmadı..ayni sey seftriaxona da yapıldı.. tonsillite bile verildi ( halbuki 3.kusakların tonsillitte etkisi yok ) direnc gelisti..kendi ayagımıza sıkıyoruz ..

  6. Mürvet Gürses Altuneli dedi ki:

    26 yıl önce geçirdiğim kanser nedeniyle sol gögsüm ve koltuk altındaki lenfler alınmıstı. Bunun için sol elim şişkin olarak duruyor.. En küçük bir kıymık vs de de daha köt7 oluyor, ateşlenip yatağa düşüyorum. Zorunlu olarak Cipro alıyorum.. 4. Günden sonra geciyor.. Önemli bir zararı olur mu??

  7. gulhan dedi ki:

    rahim filmi çektirdiğim için dr.um enfeksiyon olmasını önlemek için duocid verdi…ilaç bittikten sonra vajinal mantar başladı.tekrar gittim ve tek kullanımlık bir fitil verildi…kültür alınmıştı ve üreme olduğu için enfeksiyon oluşmuş…bunun üzerine regl bittikten sonra kullanmam için 500mg Cipro verildi…şimdi kullanıyorum fakat mantığını anlamış değilim…Bazı durumlarda ezbere ilaç verildiğini ve hastanın genek sağlık durumunun incelenmediğini düşünüyorum…her yerde antibiyotik kullanımının yol açtığı sorunlar konuşulurken insanların bu kadar zorunlu ilaç kullanması endişe verici…

  8. Nuri Kaylan dedi ki:

    20 yıldan uzun süredir gittiğim 50 civarında KBB uzmanı ki hepsi bana göre ilaç satış görevlisidir. Bu cipro’yu mutlaka ya yutturdu ya kulağıma damla olarak verdi. Kimi alerji dedi kimi egzama dedi kimi de mantar olduğuna hükmetti. Sonuç olarak sol kulağımda bazı ölçümlere göre % 70 bazılarına göre ise daha az işitme kaybı var. Sağ da onun peşinden gidiyor şu anda son KBB doktorumun ısrarıyla nibulen ve oksibor kullanıyorum. Değişen birşey yok. FDA nın da haberi olsun, o cipro işitme sorunlarını da artırıyor. KBB doktorlarının da hepsi tüccar

  9. ATAMAN GÜVEN dedi ki:

    Hocam. Apandisit ameliyatı yerindeki enfeksiyon için cipro biteral kombinasyonu verdi. Ciproyu korktugum icin ve Antibiyotik ishali gecmisimden dolayi kullanmak istemiyorum. Ben cipro yerine flagly 500 mg kullansam aynı işi görürmü. Tesekkur ederim.

  10. Melek dedi ki:

    Merhaba. Ben ciproyu genital sistem enfeksiyonu için bi kere kullandım 7 gün boyunca 500 mg. Şuan bu yazıyı okuyunca üzüldüm ve korktum. Bunun için yapabileceğim bişey var mı beni etkilemesini engellemek için???

  11. Uğur Garip dedi ki:

    Cipro ile ilgili olumsuz yazılar çok farmakolojik onaya ve Fda kabullenmesine dayalı değil.Strong prediction dediğimiz kuvvetli tahminden ibaret.Ona bakarsanız Amoksisilin iceren Augmentin Bid 1000 ile ilgili olumsuz yayınlardan niye bahsedilmiyor.Deksketoprofen trometamolun mortal olabildiği ile ilgili yayınlardan bahsedilmiyor bu ağrı kesici olarak leblebi gibi içiliyor .Başım ağrıyor deyin doktora bu ilaci preskribe eder.İsmini vermeyim.Ancak bunlar kanıtlanmadığından öldürur zehirler diye açıklama yapması bazı doktorların,dogru değil.

  12. Veli dedi ki:

    Hocam idrar yolları şikayeti için Kahramanmaraş devlet hastanesinde üroloji doktoruna gittim bana cipro 500 mg antibiyotiği verdi 7 gün 14 tableti kullandım ondan sonra bel ağrım arttı aralıklarla 3 emar çekildi her seferinde bel fıtığım sürekli büyüdü fizik tedavi işe yaramadı belden eprdural enjeksiyon yapıldı fayda etmezse bel fıtığı ameliyatı olacağım ağrılar tedavi görmeme rağmen ilerliyor ne lanet bir ilaçmış etkisi 3_ 4 aydır hala devam ediyor kullandığıma beni pişman etti lütfen başka hastalar da kullanıp hayatını zehir etmesin ciddi yan etkisi var bel kaslarını tahrip ediyor en kötüsü de ilaç kullanıldıktan aylar sonra bile etkisini devam ettiriyor

  13. Masallah dedi ki:

    Hocam ben 2 sene önce defa endoskopi girdim ve ilkinde helokobakter p.teşhisi kondu ve bana antibiyotik avelox ve 2 kutu largopen ve 2 kutu lansor verdi bu ilaçları bitirdikten sonra tekrar aynı hastalığım başladı çünki yemek borum yutkunma yaptığım zaman kalbime baskı ve sıkıştırma yapıyor 4 senedir bunu çekiyorum bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum.tskler

  14. Çağrı Şanlı dedi ki:

    Cipro750 mg ın 7. Sozunda Tüm Tendonlarim Eridi Kemiklerim Çıtır Çıtır Ediyor. Sırtımda Kızgın Ütü Gezdiriyorlar Sanki Yurumekte işimi Yapmakta Zorlaniyorum. Doktorlar Bu Yapmaz Diyor. İlaci keseli 3 ay oldu. Her gun Daha Kotuya Gidiyorum. Bir Avelox un Tek Dozunda Dizi Şişen ve Ağar delresyona Giren Biriyle Taniştim Hepsi İspatli Yine Bir Cipro Mağduru var Omuz Tendonlari Yirtilmiş İşimden Oldum Diyor. Ben Amansız Ağrılar çekiyorum. Hiçbir Doktor Ciprodan Olmaz Bu Bu Yapmaz diyorlar. Açık ve Net Söyleyim BİL Mİ YOR LAR . Acılardan İlacin Biraktiği Kalici Hasarlardan İnrihari Duşunuyorum. FDA Boşuna Yazmamış Karakutu Uyarisini. AHMET RASİM KÜÇÜK usta Bu işin Farkinda Olan TEK doktor Diyebilirim. Allah Razi Olsun.
    MitokondrialDNA yı Bozuyor. KİNOLONLAR. 1 Doz Bile Risk Bu ilaçlardan Yanan Birçok İnsanla Taniştim. Hepsini İspatlarim Delilli… Sakat Birakiyor. Bende Buraya Allah Rizasi İçin Yaziyorum. Kimseyi Karalamak için Değil.. Mesela LevoFloksasinden Ölen İnsanlar Sakat Kalan insanlar var TEK dozda.. ABD de Yasaklandi 2018 de… KİNOLON GRUBU LEBLEBİ GİBİ TÜKETİLİYOR… BUNA PARALEL FİBROMİYALJİ SAYISI TURLIYEDE 1 MİLYON 300 BİNLERDE… KİNOLON KULLANIMININ YOĞUNLUĞUNA PARALEL… BU İŞİN ŞAKASI YOK BAZEN MORFIN VURUYORLAR AGRILAR LESILMIYOR. UŞUYORUM 24 DEREDE HİÇ BİR YAM ERKİ 3 AY OLMASINA RAMEN GEÇMEDİ… KİNOLONLAR ZEHİRİN AĞBABASI FLORÜR DEN YAPILMIŞTIR. TEK DOZ BİLE RİSK. BASI YORUMLARDA ATARLANANLAR VAR. ATARLANMAYIN ŞAKASI YOK. HAA Hocaya İnanmayip Ekabillik Yapmaya Devam Et Git Bol Bol iç. Gorursun Birgun. ÇOLUĞUNUZU ÇOCUĞUNUZU BU İLAÇLARDAN UZAK TUTUN (FLOROKİNOLONLARDAN) ŞAKASI YOK DİYORUM. RİSKE ATMAYIN.

  15. Çağrı Şanlı dedi ki:

    Ben ve Bazi Arkadaşlarim Bu ilaçlardan Zehirlendik. Bu ilaçlarin Yaptiğini Biri Aveloxtan Ikimizde ciprodan… Prospektusunde Yazdiği Gibi Binde Bir Onbinde Bir ONLAR YALAN. Daha Çok
    Birsuru Florokinolon Mağduru var. Benim Kas iskelet Sistemim hasar Alsi Tendonlarim eridi… Şimdide aşil Tendonlarim sizliyor. Kopacağini Hissediyorum. BU İLAÇLAR YASAKLANMALI… CIMERE YAZDIM. HAYATIM KARARDINRESMEN. BIRŞEY OLMAZ DEMEYIN. Ahmet Rasim Kuçuk Usta Hocamiza Guvenin. İntıharin eşiğindeyim CİPRO YUZUNDEN… Ben Yandim Siz Yanmayin. 1 Doz Bile Riskkk. Kaldirin Artin. Araba çarpaa kemikleriniz kirilaa Tendonlariniz Yirtilsa 2 3 Aya Turp Gibi Olursunuz. BU ILAÇTAKI HASAR OMUR BOYU GEÇMIYOR… ETMEYIN EYLEMEYIN. BU ILAÇLARIN SAKASI YOK…
    FLORÜR İYONUNDAN YAPILIYOR.
    ZEHİRİN AĞBABASI. BANA SEBEP OLANIN ALLAH BELASINI VERSIN. BOĞAS AGRISINA CIPRO VERILIRMI ? ŞU AN BILE 2 AY OLMUŞ HER YERIM KAZINIYOR AGRIDAN. BEN ALLAH RIZASI ICIN IYARMIŞIM ISTEYEN UYAR ISTEYEN UYMAZ. TECRUBE VE YAŞANMIŞLIK VAR. HALA KOTUYUM.

  16. ömer dedi ki:

    bu antibiyotik her türlü otoimmun hastalğı yapıyor çölyak oldum sonra annem içti guatrı zehirli guatra çevirdi. çok tehlikeli mitokondriyi öldüren bir zehir. kullanmayın.

  17. AYHAN ÇAĞIN dedi ki:

    HOCAM KADINLARDA VEYA ERKEKLERDE İDRAR YOLLARI ENFEKSİYONU İÇİN HANGİ ANTİBİYOTİK KULLANILMALI

  18. ömer dedi ki:

    alerjiniz yoksa idrar yolu enfeksiyonu dahil. augmentin duocid için gebeler bile kullanıyor zararı yok. alerjiniz varsa klacid için. başka antibyotiğe gerek yok. idrar yolundan tut menejite kadar bunlar yeterli kinolonlar sakat bırakıyor.tendonları kolejenleri eritiyor resmen kullanmayım.

  19. Önder dedi ki:

    zehirlenen varsa whatsapp grubumuz var bilgi paylaşımı yapıyoruz. Mail atın. Onderozdemir184@gmail.com

  20. Berrin Kara dedi ki:

    Hocam bende idrar yolu iltihabı var Augmentin kullanmam uygunmudur saygılar.

  21. İbrahim kaya dedi ki:

    8 Ad 500 mg kullandım. Prostat iltihabı için yazdı. Baş ağrısı ve sindirim sistemim mahvoldu. Tuvalete çıkamadım. Küçük ustayı okuyunca hemen çöpe attım. Sağol hocam iyiki varsın. Bizim doktorların çoğu, kusura bakmasınlar ama laylaylom!!!!

  22. uğur dedi ki:

    Bende 2019 yılı Mayıs ayında Avelox kullandım.İlacı içer içmez kustum. Dr a söyledim ama illaki iç dedi bu ilaçlar çok iyi dedi, neyse içtim bende ama sonra sürekli olarak bağışıklığım düştü, çok fazla üşür ve sürekli hastalanır oldum. 1 yıl içinde birçok dr a gittim ama hiçbiri tabi bu antibiyotikten olmuştur demedi. Bu yıl mart ayındada bronşit oldum dr a söylememe rağmen önce levonat sonra da hastanede kaldığımda serum ile cipro vermişler. hazirandan beri tendonlarım inanılmaz ağrıyor. eskiden 50 kg lık ağırlık kaldıran ben şimdi 3 kg kaldıramaz oldum ve ağrılarım var. ayrıca bağışıklığım çok düştü, 25 derece havada üşüyorum. Şimdi gittiğim dr ların bir ksımı antibiyotikten olmuş olabilir diyorlar ama çaresini bilen yok. Herkes dikkat etsin bu ilaç grubunu kullanırken. Çağrı Şanlı senin son durumun nedir, iyileşmeye başladın mı?

  23. çağrı şanlı dedi ki:

    Sebepsiz intiharların
    fibromiyaljinin
    şiddetli kas iskelet sistemi ağrılarının ve hastalıklarının
    tinnitusun
    yutma güçlüğünün
    majör depresyonların
    hiper tansiyonların
    ankilozzan spondolitlerin
    sebebi FLOROKİNOLONLARIDIR.
    Bu hastalıklara yakalananların geçmişinde kinolon kullanım hikayesi yüzde bir milyon vardır.
    Hayatım Mahvoldu acılar içindeyim duzelme yok…
    tendonlarım koptu bağ dokularım eridi. Doktorları boşverin fda yalan söylemiyor. doktorların bu ilaç yapmaz dediğine bakmayın. araba çarpmadıya bize kardeşim her yer sorunlu… KİNOLON ÇARPTI. Mahkemeye vereceğim dava edeceğim gerekirse ahim e gideceğim. yüzyılın zehri bunlar. cipro cravit tavanic avelox levonat levonidin cipracid v.s

  24. Ahmet Yılmaz dedi ki:

    Bir tane yendikten sonra okudum yazınızı. İnşallah keseceğim. Fazla zararı olur mu. Ciprasid 500 mg dan Bi tane yedim. Bu Dr.lar ozaman ilaç şirketleri ile bağlantılı. Kas gevşetici parofen yedim karın ağrısı yaptı. Kendimi acile zor attım. Tahlil falan yaptılar. Bu çiprasid i verdiler. Ürolojiye görün dedi. Taş veya kum düşürüyor olabilirsin ded Dr.

  25. Ahmet Yılmaz dedi ki:

    Bir tane yedikten sonra okudum yazınızı. İnşallah keseceğim. Fazla zararı olur mu. Ciprasid 500 mg dan Bi tane yedim. Bu Dr.lar ozaman ilaç şirketleri ile bağlantılı. Kas gevşetici parofen yedim karın ağrısı yaptı. Kendimi acile zor attım. Tahlil falan yaptılar. Bu çiprasid i verdiler. Ürolojiye görün dedi. Taş veya kum düşürüyor olabilirsin ded Dr.

  26. Hasan dedi ki:

    Bu cipro antibiyotigi 1 haftadir kullaniyorum. O gunden beri de Kendimi cok kötü hissetmeye basladim . Ictikten kisa sure sonra mide ağrısı yaptigini farkettim . Bikac gun sonunda sol.alt karnim iri bir fıtık benzeri sişti . Ilac hakinda yazilanlari okuduktan sonra kullanimi birakmaya karar verdim

  27. Hasan dedi ki:

    Kalbime ağrılar girmeye başladı , halsiz sekilde surekli yatar oldum .bu ilactan supelenmistim . Demek ki suphemde hakliymisim

  28. Cem dedi ki:

    Uğur ve Çağrı Şanlı kardeşim bende de aynı sorunlar başladı. İshal ve kandaki Crp değerim 27 olunca doktor 500 mg cipro verdi bir kutu. Tüm eklemlerin de sorun var ayaklarım çatır çutur ses geliyor 3 aY geçti kullanmalı. Ayak bileğim inceledi ayaklarım zayıfladı eklemlerin zayıfladı. Doktorlar yapmaz diyor doktor doktor dolanıyorum. Sizlerde bir düzelme varmı

  29. Ayşe dedi ki:

    Bunu bize yapanları Allah kahretsin, resmen ölüm ilaçları, her yerim ağrıyor, diz kalça ayak bütün eklemlerim mahvoldu. Üç aydır kendime gelemedim, kalçadan elektrik çarpıyor sanki. Bir yolunu bilen var mı, nasıl düzeleceğiz!!

  30. Muhsin dedi ki:

    Bu ilaçın Allah belasini versin bütün vucudum acı icinde ve testlerde bisey cikmiyo Allahu teala insanlara bu zulmu yapanları kahru perişan eylesin.

  31. Ali osman dedi ki:

    Ciprosit ve cipro kullandım Anamdan emdiğim süt burnumdan geldi öksür öksür göğüs kemiklerm kırıldı sol taraf kalbimin tam üstünde öksürdükce ağrı var o sebebden öksüremiyorum hatta nefes alamıyorum lütfen Dr.lar reçete etmesin hastalar da araştırmadan kullanmasın bu nasıl bir ilaç balgam söküyormu yoksa balgamı ilaç kendimi yapıyor bilemedim aman ha dikkat edin

  32. Ilknur Safi dedi ki:

    Bu yazilari okumama ragmen moksefen 400 den 1 adet ictim.sabah kalktigimda diz kapaklarim 2 kolumun ust kisimlari kalca ve bel eklemlerim yumruk atilmis gibi agriyordu.3 gun oldu hala ayniyim.Okadar pisman oldum ki ictigime.48 yasindayim o kadar ilac kullandim boyle birsey gormedim.Bu agrilar benim 3 gundur yurumemi calismami engelliyor.ustelik en son safhada verilmesi gereken bu ilac bana 2.safhada Amoklavinden sonra verildi.Yazik degil mi bize ne olr dr.lar vicdanli olun.Zaten hayatim hastaliklarim hele de fibromiyalji yuzunden zordu.Simdi bir de bunun icinmi dr dr gezicem.Psikolijim coktu birde 3 gundur.Kendi elimle kendimi yaktim diye.Cunku icmeden yorumlari okumustum.Ben normalde bakmam tesadufen ilac muadilimi diye bakarken karsima geldi.Bir de sakin bakmayin der sayin dr.lar guvenin bize derler.Simdi kafama vuruyorum neden o 1 taneyi ictim diye.Ne olur Saglik Bak.mudahale etsin bu duruma biz yandik cocuklarimiz genclerimiz yanmasin.Ayrica gecmiste cipro kullanmisligim var fibromiyalji bir suru otoimnun hastaligim var.Acaba bunlar oyuzden mi diye sormadan edemiyor insan.2 kardesimde de fibromiyalji var.Yani saka gibi hersey.Herkese Allah sifa versin

  33. Demet Coşkun dedi ki:

    Merhaba, bir tanıdığım da avelox kullandı ve kalıcı görme kaybı yaşadı. Bu etken maddesi olan ilaçlardan gerekmedikçe uzak durun. İdrar yolları için mucize bir kür vereceğim. Ben bizzat kızımda denedim ve üroloji doktoru inanamadı😊 2 yemek kaşığı küçük doğranmış karnabaharı 1 su bardağı suda 5 dakika kaynatın ve sabah akşam 1 su bardağı, 5 gün için. Hatta ilk içişte bile etkisini fark edeceksiniz. Allah’ım tüm hastalara şifa versin. İbrahim Saraçoğlu’nun kürleri çoook başarılı…

  34. İlayda dedi ki:

    3 gün kullandım sadece dizlerim bacaklarım uyuştu kasıklarım ağrıyor bileğim uyuştu sağ koltuk altimve sağ gögsum ağrıyor belim ağrıyor böbrek kısmim bile sancılı… Covid gercirdim vücudum ağrıması bu kadar. Ki normalde bünyesi çok sağlam olan bir gencim özel günlerimde bile hiçbir ağrım olmaz ,idrarımda bakteri bile yokken ürolog dayadı ciproyu . Derhal kestim çöpe attım. Umarim iyilesirim bir çok insanın hayat kalitesini mahveden bir ilaç olduğunu yeni öğreniyorum fibromiyalji tanısı konan bile var bu ilaç yüzünden. Bazı doktorlar ilaç şirketleri ile anlaşmalı. haram olsun ne diyim ağrıdan uyuyamıyorum kaç gündür

  35. Süreyya Bahtiyar dedi ki:

    Kusma ve ishal ile Doktora gittim. Tahliller sonucu Cipro adlı ilacı 12saat arasında için tavsiye etti. Şikayetlerimin, gitmesi şöyle dursun, Boğaz’da yanma, öksürük nöbeti tutmuyor, İlacın yan tesisleri ne, bi bakayım dedim. Sitenizi öyle farkettim. İlacı çöpe attım. Sağlığımızla , rant sağlayanlara Lanet olsun. Arkadaşlar sizede çok geçmiş olsun.

  36. Nilgün dedi ki:

    1haftadır cipro 500mg kullanıyorum karnımda sancılı yanma yemek borusunda su içsem bile ağrıdan ölecek gibi oluyorum Dr gittim bana mide koruyucu ve reninne yazdı ilaç üstüne ilaç mahvoldum

  37. Merhaba hocam cipropol 400 mg serum antibiyotigi 3 gün aldım flora bozukluğu da var bu ilacı alirkende prednol ve avil de aldım fakat cipropol ilk defa almıştım tedavim bittikten 2 gün sonra şiddetle kaşıntı ile saçlarımı 25 günde kaybettim ayrıca vücudumdaki killarda yok ortala 3 ay olacak şuan kelim lütfen yardımcı olun gitmedigim doktor kalmadi bu ilaç benim kıl köklerini hep yaktı vücudumun hangi organlarina vurdu belli değil dava açtım davam kapatıldı ana unsur nedir bilmek isterim bütün kapilar suratına kapatildi

  38. Kemik ağrılarım çok 10 sn belden aşağı anlık felç gibi uyustum el kol ve belden aşağı ağrım çok covitte bile bu kadar ağrım olmamıştı lütfen duyun sesimizi

Siz de yorumunuzu paylaşın: