KANSERE ÇÖZÜM VAR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kansere çözüm var

Hayy Kitap tarafından yayınlanan “Kansere Çözüm Var” isimli çok yazarlı kitapta “Sigara Sizi Yok Etmeden Siz Onu Terk Edin” başlıklı bölümü yazdım.

Kansere Çözüm Var! bir yanda sağlıklı insanların ve özellikle çocukların kanserden korunmaları için güçlü bir zırh-rehber, diğer yanda bir kanser hastasının tüm ihtiyaçlarına yanıt veren bir yol arkadaşı.

Kitap en güncel bilimsel veriler, en son tedavi teknolojileri ışığında, kansere çözüm bulmaya odaklandı. Gerek kanserden koruyucu yaşam tarzı gerek tedavide izlenecek adımlar gerekse tedaviyle birlikte uygulanacak tamamlayıcı önlemlerle ilgili son derece somut ve uygulanabilir reçeteler sunuyor.

Kitabı, alanlarının en iyileri profesör ve doçentlerden kurulu bir anti-kanser timi, bir ‘Rüya Takımı’ hazırladı. Onkoloğundan beslenme uzmanına, biyofizikçisinden nükleer tıpçısına, iç hastalıkları uzmanından din psikoloğuna, elektrik ve elektronik mühendisinden kimya mühendisine birbirinden değerli bu bilim insanları ilk kez bir kitapta buluştu. 

Okuyunca göreceksiniz, lafı bile korkutan kanser aslında herhangi bir hastalıktan başka bir şey değil. Üstelik önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık! Hem de yüksek başarı yüzdesiyle…
 
İşte o ‘Rüya Takım’ ve kitabın içeriği:
 
TÜRKİYE KANSERLE NASIL SAVAŞIYOR?
 
Prof. Dr. A. Murat Tuncer – Sağlık Bakanlığı Kanser Dairesi Başkanı
 
SİGARA SİZİ YOK ETMEDEN SİZ ONU TERK EDİN!
Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta – Göğüs Hastalıkları Uzmanı
KANSER ÇEŞİTLERİNE GÖRE TEDAVİ YÖNTEMLERİ VE KANSERDEN KORUNMA YOLLARI
Prof. Dr. Erkan Topuz – Tıbbi Onkoloji Uzmanı

ÇOCUKLARDA KANSER NASIL ÖNLENİR?

Prof. Dr. M. Alp Özkan – Pediatrik Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı

HANGİ KANSERDE HANGİ BİTKİ KULLANILIR?

Doç. Dr. V. Canfeza Sezgin – İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı

DOĞRU BESLENME KANSERDEN KORUR!

Prof. Dr. Ahmet Aydın – Beslenme Uzmanı

ŞEKER NEDEN TATLI TATLI ZEHİRLER?

Prof. Dr. M. Canan Efendigil Karatay – İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı

GIDALARIMIZ NE DURUMDA? GDO KANSERE SEBEP OLUR MU?

Dr. Yavuz Dizdar – Radyasyon Onkolojisi Uzmanı

ZEHİRLİ KİMYASALLARI VÜCUDUNUZA ALMAYIN!

Mennan Aysan Kuzanlı – Kimya Mühendisi

ELEKTROMANYETİK ALANLAR VE KANSER

Prof. Dr. Süleyman Daşdağ – Biyofizik Uzmanı

CEP VE BAZ’DAN YAYILAN DALGALARLA KANSER İLİŞKİSİ

Prof. Dr. Selim Şeker – Elektrik ve Elektronik Mühendisi

NÜKLEER TIP VE RADYOLOJİ ALANINDA GÖRÜNTÜLEME YÖNTEMLERİNİ KULLANIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Yard. Doç. Dr. Erol Ergüler – Nükleer Tıp Uzmanı

KANSER TEDAVİSİNE MANEVİ VE PSİKOLOJİK YAKLAŞIM

Doç. Dr. Öznur Özdoğan – Din Psikologu

 

ISBN 9786054325658
Sayfa Sayısı 368
Basım Tarihi Ekim 2011

.

Yazı için 3 yorum yapılmış:

  1. MİLLİ SAĞLIK AKADEMİSİ

    Ülkemizin değerli bilim adamları, HAYY kitap öncülüğünde çok önemli bir hizmet yapmış bulunuyor. Kendilerine Türkiye olarak teşekkür borçluyuz. Ancak bunca gayrete, bunca bilimsel ve teknolojik ilerlemeye rağmen hasta sayısı azalacağına artıyor. Sağlığa harcadığımız para ise Sosyal Güvenlik Kurumu 2011 verilerine göre, son 9 yılda 8 kat artmış. Bu artış % 800 sağlık anlamına gelmiyor, harcadığımız para sağlık olarak geri dönmüyor. Adeta paramızla hasta oluyor ve hastalık satın alıyoruz. Burada bir çelişki, bir kısır döngü yok mu?

    Hasta sayısı artmış, muayene sayısı rekor kırmış herkes bununla övünüyor. Sanki hasta olmak imtiyaz, tedavi olmak bir lütuf ! Ne biçim bir moda, nasıl bir anlayış? Sağlıklı yaşamanın toplumsal formüllerini uygulamak neden kimsenin aklına gelmiyor? Sivrisinek kurbanlarıyla uğraşmak çözüm mü? Hastalık üreten bataklığı kurutmak kimin görevi? Reform diye bunca yıldır yapılan, hastalık sektörünü beslemek. Sağlık otoritelerinin görevi, hastalıkları önlemektir yoksa onların peşinden koşmak değildir.

    İçinde yaşadığımız akvaryumu hastalık üreten bataklığa çeviren her çeşit kirlenme, felaketlerin asıl nedeni. Bu yüzden, Ne bilimsel ve teknolojik ilerlemeler, ne mahalle aralarına kadar yayılan dev hastaneler ve ne de giydiğimiz kırmızılar kötü kaderimizi değiştiremiyor. ‘Şunu yiyin, bunu yapmayın’ türünde öneriler de, sağlığımızın kilitlendiği kara kutunun şifrelerini çözemiyor. Bizler bu öneriler peşinden koşarken, yaşam tarzımız hastalık ve hasta üretmeye devam ediyor. Sağlığa harcanan bunca parayla yaptığımız, kirlenen hasta balıkları güya tedavi edip yine aynı kirli akvaryuma atmak. Akvayumu temizlemek ve kirlenmesini önlemek ise idrak sınırlarımız ötesinde. Halbuki kültürümüz ve inancımızın temeli bu.

    Bitmek bilmeyen hastalıklarla uğraşmak yerine, bunlara yol açan sebepleri yok ettiğimizde, yaşadığımız kirli akvaryumu temizleyen ‘gerçek sağlık devrimi’ işte o zaman gerçekleşmiş olacaktır. Bunun yolu ise, değerli beyin hücrelerinden beyin oluşturmaktır. Yani en kısa zamanda Milli Sağlık Akademisini kurmaktır. İçinde yaşadığımız akvaryumun kirlenmesini önleyecek ve temizliğini yapacak merkez burasıdır. Haydi dostlar göreve !

  2. A.Kayyum dedi ki:

    soweit ich informiert bin,dass Ernährungswissenschaftler Herr Prof.Dr. Ayhmet Aydin an Krebs verstorben sei.Er habe an einem Buch”Es gibt Lösung gegen Krebs” als Ernährungswissenschaftler mitgewirkt.Er habe jahrelang als Berater gegen Krebs gedient.Aus seinem Tode an Krebs folgt,dass er sich selbst gegen Krebs nicht helfen konnte.Man bewertet dieses Buch als wertlos.Ich fordere Autoren dieses Buches auf,über Vertaulichkeit der Beratungen über Krebsvorbeugung nachzudenken. In gesundem Zustand eines Arztes ist es einfach, chronische Patienten über Massnahmen gegen Krebs zu beraten,weil er selbst von der gleichen Krankheit nicht betroffen ist.Jeder will gern als Berater fungieren.Mit feundlichen Grüssen!

  3. Meryembahadır dedi ki:

    Lütfen kansere çözüm var kitabını arıyogum yardımcı olurmusunuz

Siz de yorumunuzu paylaşın: