NESTLE ÇİKOLATALARINDA SUNİ BOYA VE TATLANDIRICILARI KALDIRIYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dünyanın en büyük çikolata ve abur cubur üreticisi Nestle, USA’ da satılan tüm çikolata çeşitlerindeki suni boya ve tatlandırıcıları kaldıracağını açıkladı.

Nestle USA bölümünün açıklamasına göre 250’ den fazla çikolata türündeki hükümet tarafından müsaade edilen katkı maddeleri bu senenin sonuna doğru kaldırılmış olacak.

Şirket bu kararı yaptığı pazar araştırmalarında Amerika’ lı tüketicilerin katkı maddelerini istemedikleri sonucunun ortaya çıkması üzerinde aldı.

USA’ da gerçekleştirilen ankette, Amerika’ lıların yüzde 60’ dan fazlasının yiyecek alırken suni boya ve tatlandırıcıların olmamasına önem verdikleri görüldü.

Nestle, ürünlerinden çıkardığı suni katkı maddelerinin yerine tıbbi fetva kurumu FDA tarafından müsaade edilen emniyetli olduğu onaylanmış tabii olanları koyacak.

Yeni uygulamaya göre, Butterfinger barlarda bulunan Kırmızı 40 ve Sarı 50 isimli onaylı boyaların yerine bir tropikal iklimde yetişen Bixa orellanaisimli ağacın meyvelerindeki çekirdeklerinden elde edilen ve annato adıyla bilinen tabii boyalar alacak.

Nestle’ nin meşhur Crunch’ ında ise “suni” yerine “tabii vanilya” bulunacak.

Nestle, çikolata ürünlerindeki “karamel boyasını” da çıkarma hazırlıkları yapıyor.

Nestle neden bu kararı aldı?

Nestle’ nin bu kararı “insan sağlığını düşünerek” aldığını hiç sanmıyorum.

Adamların işi gücü yok da katkı maddelerinin zararlarıyla mı uğraşacaklar.

Onların esas maksatlarının “insan sağlığına önem veriyor” izlenimi yaratarak rakiplerinin önüne geçmek olduğundan zerre kadar şüphem yok.

Nestle, artık ürünlerimizde “suni katkı maddesi yok” sloganıyla rakiplerine üstünlük sağlamayı hedefliyor olmalı ama ben diğer üreticilerin ellerinin armut topladığını sanmıyorum.

Suni katkı maddelerini kaldıran ilk şirket” unvanının Nestle ürünlerine çok büyük bir teveccüh yaratacağını tahmin etmek için allame-i cihan olmaya gerek yok.

Yakında diğer abur cubur üreticileri de benzer bir karar aldıklarını açıklayacaklardır çünkü bu dev üreticiler birbirlerinin nefes alış verişlerini bile yakından takip ediyordur ve Nestle’ nin bu girişiminden çoktan haberleri vardır.

Nestle suni katkı maddeleri yerine koyacağı “tabii” olduğunu bildirdiği maddeleri çoktan test etmiş ve tadından emin olduktan sonra bu kararı almış olmalıdır.

Bu tür ürünlerin bırakın tadını rengindeki küçük bir ton farkının bile tüketicileri etkileyebileceğini çok iyi bilirler.

Gelelim neticeye

Nestle’ nin ve muhtemelen hemen peşinden gelecek dev şirketlerin artık bizi zehirlemeyeceklerine mi sevinelim yoksa bugüne kadar boşuna mı zehirlendiğimize mi üzülelim, siz karar verin.

Kaynaklar

http://www.bbc.com/news/business-31514366

http://www.wsj.com/articles/nestle-usa-to-remove-artificial-ingredients-from-candy-1424176075

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Canan Karatay dedi ki:

    Senelerden beri dile getiriyoruz ki TALEP/ARZ meselesi!

    Bugün İstanbula 14 ton günlük süt girmeye başladı bile, küçük köy yumurtalarını bulmak da kolaylaştı!

    Şeker de en tatlı Zehirdir! Kalp krizi nedenidir!

    Her türlü pakete girmiş, katkı maddeleri içeren, yiyeceklerin raf ömrünü uzatan katkı maddeleri olan kimasallar da yasaklanmalıdır!

    Kalp krizi, kanser, Alzheimer vs. bir çok dejeneratif hastalıkların nedeni şekerlerdir, suni tatlandırıcalardır, TRANSYAĞLARDIR!

    Kardiologlar ne zaman, 3 maymunu oynamaktan vaz geçecekler?

    Başta Sn. Kınıkoğlu olmak üzere yumurta ve kolesterol demekten ne zaman vaz geçecekler merak konusu doğrusu?

    Yani halkı yanıltmayı ne zaman bırakacaklar!

    Halk uyandı da, onları kimse dinlemiyor artık. Onlar hala derin uykularına devam…

Siz de yorumunuzu paylaşın: