BU İŞTE BİR DOMUZLUK VAR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla

Bu İşte Bir Domuzluk Var

Domuz gribi salgınından hepimizin çıkarması gereken dersler var. Virüsün bir biyolojik silah olarak bilerek ve isteyerek üretildiği iddiaları bir yana, bu salgından nemalama yarışına giren modern tıbbın tavrı gerçekten incelemeye değer.

İlaç firmalarının kar kokusunu almakta uzmanlaşmış pazarlama ekipleri bu kez stratejilerini “korkutma” üzerine kurdular. Neredeyse “aşı olmayan herkes ölür”e varan propagandalara başvurdular.

Türkiye özelinde de Sağlık Bakanlığı toplumu “tam ve doğru bilgilendirmek” yerine “korkutma ve tehdidi” ön plana çıkararak bu küresel kampanyaya tam destek verdi.

“Aşı herkes için gerekli mi, yüzde yüz koruma sağlıyor mu, yan etkileri var mı” gribi birçok hayati soruyu es geçerek 43 milyon doz aşının hazır olmasıyla iftihar etti.

Görünen o ki milyonlarca dolar harcanarak getirilen aşıların çoğu elde kalacak! Çünkü gerek Türkiye’de gerekse dünyada insanlar bu, küresel oyuna küresel ilgisizlikle cevap verdiler.

Bu kitap “domuz gribi operasyonu”nun perde arkasını anlatması açısından okunmaya değer. Modern tıbbın bundan sonraki muhtemel “pazarlama tuzakları”na karşı da sizlere bir bakış açısı ve korunma refleksi sağlayabilir.

İnsanların hastalık-sağlık üzerinden kandırılmadığı, sömürülmediği bir dünyaya kavuşmaları dileği ile.

· Hayy Kitap
· Basım Tarihi : 01 – 2010
· ISBN : 978-605-4325-05-4
· Sayfa Sayısı : 216
· Etiket Fiyatı : 13.00 TL

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. faik dedi ki:

    Derin tıp diye bir şey olur mu? Var mıdır?

Siz de yorumunuzu paylaşın: