PİYASADAKİ ÜRÜNLERİN ÇOĞU SAĞLIKSIZ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Nestle’ nin ele geçirilen iç yazışmalarında ürünlerinin yüzde 60′ dan fazlasının sağlıksız olduğunu bildikleri ortaya çıkmış.

Gerçek şu ki…

Trans yağlar, mısır şurubu, bol ilave şeker, işlenmiş un, binlerce katkı maddesi bulunan paketli yiyecek ve içeceklerin yüzde 100′ ü sağlığa zararlıdır.

Plâstik şişelerde satılan su da bunlara dâhildir.

 

***

Sözcü’ nün haberi:

Dünyanın en büyük gıda üreticilerinden biri olarak bilinen Nestle’nin gizli iç yazışmalarını ele geçiren Financial Times acı bir gerçeği ortaya çıkardı. Şirketin iç yazışmalarında, “Piyasadaki içecek ve gıda ürünlerinin yüzde 60’tan fazlası sağlıklı tanımına dahil değil” ifadesi kullanıldı.

‘Piyasadaki ürünlerin çoğu sağlıksız’

İngiltere’nin saygın gazetelerinden Financial Times, dünyanın en büyük gıda üreticilerinden Nestle’nin ürünleri hakkındaki yorumlarının ve düşüncelerinin yazılı olduğu iç yazışmaları ele geçirerek yayınladı.

Financial Times’ın yayınladığı ve bu yıl şirketin üst yönetim kadrosu için hazırlanan yazışmalarda, “Piyasadaki gıda ve içecek ürünlerinin yüzde 60’tan fazlası sağlıklı tanımını karşılamıyor. Ve bazı ürünler ve kategorilerde ne kadar iyileştirme yapılsa da bunlar sağlıklı olmayacaktır” denildi.

SÜT ÜRÜNLERİ İYİ AMA…

Financial Times, Nestle’nin evcil hayvan ürünleri ve özel sağlık ürünleri haricindekilerin sadece yüzde 37’sinin Avustralya sağlık sisteminde 3.5 yıldızın üzerine çıktığını yazarken, “Bu gıda denetleme sistemi Access to Nutrition Foundation gibi uluslararası kurumlar tarafından kullanılıyor. 3.5 yıldızı geçenler ‘sağlıklı’ kabul ediliyor” ifadesine yer verdi.

Sunum olarak hazırlanan iç yazışma ve belgelerde, Nestle’nin gıda ürünlerinin yüzde 70’inin düşük puan aldığı, saf kahve haricindeki içeceklerinin yüzde 96’sının ve çikolata ve dondurmaların da yüzde 99’unun bu seviyenin altında kaldığı belirtildi.

Su ve süt ürünlerinin gıda ürünlerine göre daha iyi performans sergilediği belirtilirken belgede, “Ürünlerimizde çok önemli iyileştirmeler yaptık fakat portföyümüzde sağlıklı tanımı düşük bir seviyede” denildi.

Kaynak: https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/nestleden-itiraf-urunlerimizin-yuzde-60i-sagliksiz-6461087/

 

Yazı için 5 yorum yapılmış:

  1. Yeliz dedi ki:

    Onlar da biliyor zehir sattıklarını

  2. CANAN KARATAY dedi ki:

    Çocuklarımızı, halkımızı zehirliyorlar dedim diye, 85 adet, suçlama ve dava açılmış durumda!(henüz bir ceza falan da yok, olamaz zaten)

    TBMM’den Karatay Kanunu çıkmış durumda!

    Ne acıklı bir halde olduğumuzun resmi değil midir?

    Hayatımızı, sağlık ve sıhhatimizi, tüm yaşamımızı
    küresel şirketler planlıyor ve yürütüyor maalesef.

    Paraşütlerimizi açmaktan başka çaremiz yok. Paraşüt açık olunca ancak çalışır.

  3. Bülent Aksoy dedi ki:

    Adamlar kendileri itiraf etmişler ürünlerimiz sağlıksız diye, daha ne olsun. Bunlar kronik zehir, o gün hasta etmiyor o gün öldürmüyor, sinsi sinsi yavaş yavaş vücudun fabrika ayarlarını bozuyor. Hazır gıdalardan önce hangi hastalık vardı? Şimdi hepsi pandemik oldu.

  4. CANAN KARATAY dedi ki:

    Karatay öldü yalan, asılsız olan bir haber, sosyal medya ve yutupda yayılıyor.

    Hastanede telefonlar kitlendi, hastalarım hıçkırarak, ağlayarak arıyorlar.

    Asılsız, uydurma haberlere lütfen inanmayın.

  5. Mümin dedi ki:

    Karatay da bir fani, elbet bir gün o da ölecek ama topluma anlattığı doğrular ilelebet kalacak. Adı ilelebet yaşayacak

Siz de yorumunuzu paylaşın: