KALSİYUM HAPLARI KALP KRİZİNE YOL AÇIYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Özellikle menopoz sonrası kadınlarda yaygın olarak kullanılan kalsiyum desteklerinin emniyetli olmadığı ve kalp damar hastalıkları riskini artırabileceği bildirildi (1).

2742 kişiye ait 10 senelik tıbbi kayıtların incelenmesiyle gerçekleştirilen çalışmada kalsiyum destekleri alanlarda arterlerde plak oluşumunun arttığı ve bunun da kalıcı hasarlara ve kalp krizlerine zemin hazırlayabileceği ortaya çıktı.

Bu kişilere bilgisayarlı tomografi yapılarak koroner damarlardaki kalsiyum miktarı (kalsiyum skorları) belirlendi ve 10 sene sonra bu işlem tekrarlandı.

Kalsiyum destekleri alanlarda koroner damar kalsiyum skorlarının yüzde 22 fazla olduğu, kalsiyumdan zengin gıdalarla beslenenlerde ise kalp hastalıkları riskinin azaldığı ortaya çıktı.

Bu gıdalar içinde, süt ve yoğurt, peynir, ayran gibi süt ürünleri, brokoli, baklagiller ve portakal ilk sırlarda geliyor.

Daha önce yapılan araştırmalarda hap olarak alınan kalsiyumun kemikleri kuvvetlendirmediği ve idrarla da atılmadığı ve vücutta damar cidarları gibi yumuşak dokularda biriktiği gösterilmişti (2, 3, 4).

Gelelim neticeye

Sağlıklı beslenme için vitamin, mineral, omega 3, antioksidan hapları kullanmanın zararlı olduğunu, adam gibi beslenenlerin bu tür besin ögelerini yeteri kadar alabileceğini anlatmaktan dilimde tüy bitti.

Hapı yutmayın hapı yutarsınız.

Kaynaklar:

1. http://jaha.ahajournals.org/content/5/10/e003815

2. http://ahmetrasimkucukusta.com/2012/05/24/yazilar/elestirel-yazilar/ilaclar/kalsiyum-haplarinda-kalp-krizi-tehlikesi/

3. http://ahmetrasimkucukusta.com/2010/08/01/yazilar/elestirel-yazilar/ilaclar/kalsiyum-haplari-kalp-krizi-riskini-artiriyor/

4. http://ahmetrasimkucukusta.com/2015/09/30/yazilar/tip-yazilari/besin-destekleri/kalsiyum-destekleri-kemik-kiriklarini-onlemiyor/

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Melahat Erdem dedi ki:

    Bilgilendirme için tşkler hocamm?Sizlere sağlıklı uzun ömürler versin inşallahh ???

Siz de yorumunuzu paylaşın: