GEBELİKTE ATEŞ OTİZM RİSKİNİ ARTIRIYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

Gebelikte geçirilen enfeksiyonların bebekte otizm riskini artırdığını gösteren çalışmalara yenileri ekleniyor.

Molecular Psychiatry’ de yayınlanan araştırma, gebeliğin ikinci üç aylık dönemindeki enfeksiyonların ve ateş sıklığının riski daha çok artırdığını gösteriyor.

Risk gebeliğin 12. haftasından sonra üç veya daha fazla ateş geçiren annelerde yüzde 300’ e kadar çıkıyor.

Otizmin sebebinin bir bakteri veya virüsün bebeğin beynini tahrip etmesi değil vücudun enfeksiyona verdiği ateş veya diğer antienflamatuar cevaplar olduğu düşünülüyor.

Bağışıklık sisteminin bir etkene karşı gösterdiği cevabın ürünlerinden olan sitokinlerin plasentadan bebeğe geçerek gelişmekte olan beyni etkileyebileceği tahmin ediliyor.

Norveç’ de doğan 95 binden fazla çocuk üzerinde gerçekleştirilen araştırmaya göre ateşleri için parasetamol alan annelerin bebeklerinde otizme daha az rastlanıyor.

Kaynak: http://www.nbcnews.com/health/health-news/fevers-during-pregnancy-raise-autism-risk-study-shows-n771616?cid=par-twitter-feed_20170614

***

EK 1 (6.9.2022): Gebelikte işlenmiş gıdaların yenmesi çocukta otizm riskini artırıyor.

Makale: Propionic Acid Induces Gliosis and Neuro-inflammation through Modulation of PTEN/AKT Pathway in Autism Spectrum Disorder

Kaynak: https://www.nature.com/articles/s41598-019-45348-z

***

EK 2 (20.11.2024):  1980’lerden bu yana çocukluk aşılarındaki alüminyum miktarı dramatik bir şekilde artarak toplamda dört katına çıktı. Aynı zamanda otizm tanıları da %27.000 gibi şaşırtıcı bir oranda arttı.

Keele Üniversitesi’nden Dr. Chris Exley ve arkadaşları, beyin dokularında bulunan alüminyum seviyesini belirlemek için ilk kez otizmli deneklerin beyin dokusunu inceleyen bir makale yayınladılar.

Kaynak: https://thepeoplesvoice.tv/aluminum-levels-in-childhood-vaccines-quadrupled-in-same-period-autism-rates-surged-by-27000/

Makale: Aluminum Levels in Childhood Vaccines Quadrupled in Same Period Autism Rates Surged by 27,000%

***

Yazı için 3 yorum yapılmış:

  1. Muhammed Alirıza Peker dedi ki:

    Anneden bebeğe geçerek zarar verenler immun sitokinler ise anneyi asilamak (aşıların birçok virüse karşı yoğun bir immun sitokin üretimine yol açacağını düşünürsek) vahim bir hata olsa gerek. Bugün birçok kadın doğum doktoru hamilelere grip aşısını öneriyor. Şu halde olan çocuklara olacak.

  2. Dr. Ebru dedi ki:

    Bu araştırma gebelikte geçirilen enfeksiyonların yol açtığı inflamasyonun otizm riskini artırdığını gözler önüne seriyor. Bu durumda gebelikte aşı yapılmasını bir daha iyi düşünmekte fayda var kanısındayım.

  3. Muhammed Alirıza Peker dedi ki:

    Sinir cerrahı Dr. Russell Blaylock bir konferansında şunları söylüyor. “Hamileliğinin ikinci üç aylık döneminde gribe yakalanan anne adaylarınının bebeklerinde şizofreni ve otizm risinin çok daha yüksek olduğunu bulduk. Buradan yola çıkarak tüm gebeleri aşılayıp gribe karşı korumamız gerektiği fikrine vardık. Fakat ben araştırmalarımda anneden bebeğe geçerek olası beyin hasarına yol açan etkenin grip virüsü değil, annenin immün sisteminin virüse verdiği yanıt olan “immün sitokinler” olduğunu buldum. Şu halde bizim yaptığımız şey, hamileliğinin ikinci 3 ayında grip atlatan küçük bir popülasyon yerine tüm hamileleri aşılayarak tüm hamilelerin grip immün sitokinleri üretmelerine neden olmak ve bebeklerini risk altına sokmak oldu. Muhtemelen bundan yirmi yıl sonra şizofreni ve otizm vakalarında inanılmaz bir artış göreceğiz. Şimdi şizofreni nedenini bilmiyoruz dememiz gibi, muhtemelen yirmi yıl sonra da kimse dönüp bu vakaların sebebi 20 yıl önce yaptığımız grip aşıları demeyecek.”

    Siz hamile bayanları aşılamaya devam edin, uçuşa geçen otizm istatistiklerinde sizin de payınız var. Boşuna dememişler yarım doktor candan eder diye.

Siz de yorumunuzu paylaşın: