HER NEFESİM DARALIYOR DİYENE ASTIM İLACI YAZILIYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
Canan Karatay 1

Merhaba ben Büşra 19 yaşındayım .

1 ay önce kadar panik atak teşhisi konuldu ama doktorum beni hiç bilgilendirmedi.

Eve gittiğimde daha kötü oluyordum, her an öleceğim gibi geliyordu, kendimi sakinleştiremiyordum .

Daha sonra hastaneye gittiğimde sakinleştirici yapılıp tekrar eve gönderiliyordum .

Su aralar göğsüm sıkışıyor hastaneye gittim nefes darlığın var diye Symbicort Turbuhaler 160/4,5 verdiler ve bu da bende çok fazla titremeye sebep oluyor.

Bana önere bileceğiniz bir şeyler varsa çok sevinirim.

HER NEFESİM DARALIYOR DİYENE ASTIM İLACI YAZILIYOR

Her “nefesim daralıyor“, “nefes alamıyorum” diyene Symbicort, Seretide, Foster gibi ilaçlar yazılıyor.

Bunlar sadece, daha hafif ilaçlara cevap vermeyen “ağır astımlıların” ilacı.

Gerçekten astımı olanların bile en fazla yüzde 10′ una yazılabilecek ilaçlar ama bunlar, bırakın astımlıyı KOAH’ lıyı artık nefesi daralan herkese verilmeye başlandı.

Büşra binlerce on binlerce örnekten sadece biri.

Üç beş cümlesinden bile astımı olmadığı anlaşılıyor; velev ki astımı olsa bile gene de 1 aydır şikayetleri olan 19 yaşındaki bir kız için uygun ilaçlar değil bunlar.

Günde 100 hasta bakan hekimlerin hastalarını adam gibi muayene etmeleri de doğru teşhis koyup doğru ilacı vermeleri de hakikaten mümkün değil kabul ediyorum ama bu da olacak iş değil.

Başta üniversitelerimiz ve Sağlık Bakanlığı olmak üzere “gereksiz ve yanlış ilaç kullanımına” karşı çok ciddi ve bilinçli bir mücadele gerekiyor.

İlgililere duyururum.

 

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. Neriman dedi ki:

    Merhaba,

    Evet maalesef özel hastaneye gittim banada KOHAH teşhis konuldu ve doktor fısfıs verdi, fakat ben kullanmadım sgk hastanesine gittim orda da tekarlandı sonuç %99 normal çıktı pskologa gittim doğru nefes almayı öğrendim ve şuan atlattım arada bir panik olsamda eskisi gibi değilim söylediklerinize katılıyorum doğru düzgün tetkik yapılmadan hemen ilaç yazılıyor.

  2. Hülya Çende dedi ki:

    Sayın Hocam;
    Annemde nefes darlığı oluyor. Nefesi daraldığı için kışın bile pencereyi açtırıyor. Kendisi yüksek tansiyon hastası ve ilaçlar kullanıyor. Muayene olduğu kardiyolog nefes darlığının kalp ile ilgili olmadığını söyledi.Başka bir problemden dolayı hastaneye götürdüğümüzde çekilen tomografi raporunda: karaciğer anteriorunda kolon interpozisyonuna ait görünüm mevcut olup kolonda yaygın gaz dinstanstiyonu dikkati çekmiştir. Sağ diyafagma eleve görünümdedir. Diyafragman konturları yer yer üst posterior kesimde seçilememektedir. Karaciğer posteriora desplase görünümdedir. Parankim dansitesi homojendir.Pankreas atrofik görünümündedir. Bileteral sürrenal glandlar mormal konfigurasyonda ve boyuttadır.
    Emarda ise; sağ hemidiyafram yüksek yerleşimlidir.Karaciğer anterosuperior komşuluğunda kolonik interpozisyon izlenmiştir. Koledok kalibrasyonu 15 mm olup normalden geniştir.Safra kesesi opere dir.
    Bu sonuçlara göre sizin değerli bilgilerinize başvurarak Annemin nefes darlığını giderecek önerileriniz varmıdır. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Siz de yorumunuzu paylaşın: