YALNIZLIK BAKANLIĞI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

İngiltere’den sonra Japonya, Yalnızlık Bakanlığı kuran ikinci ülke oldu.

Sayın Bakan’ ların yapacağı ilk iş iki yalnızı bir araya getirmek olmalı.

Çünkü “Yalnızlık paylaşılsaydı yalnızlık olmazdı“.

***

Milliyet’ te Ali Eyüboğlu’ nun yazısı:

İngiltere’den sonra Japonya, Yalnızlık Bakanlığı kuran ikinci ülke oldu. 2018’de İngilizler’in böyle bir bakanlık kurma sebepleri şuydu:
Ülkede yaklaşık 9 milyon kişinin yalnızlık sorunu yaşaması…
200 bine yakın yaşlının aylarca hiç kimseyle konuşmadan hayatlarını sürdürmesi.
Engelli gençlerin yüzde 85’inin yalnızlıktan şikayetçi olması.
Başbakan Yoshihide Suga, Tetsushi Saamoto’yu Yalnızlık Bakanı atarken onu, ‘Ülke vatandaşları arasında yalnızlığı ve sosyal izolasyonu azaltmak’la görevlendirdi, ama Japonya’da durum, İngiltere’deki gibi değil. Japonya, çok ağır bir tabloyla karşı karşıya…
Japon Times’ın bu konudaki haberine göre, ülkedeki yalnızlık sorunu Covid-19 salgını nedeniyle başlayan izolasyon yüzünden daha da büyüdü. 2020’de intiharlar 11 yıl sonra ilk kez bu denli arttı. İntihar ederek ölenlerin sayısı koronadan ölenleri bile aştı.
İntihar vakaları ekim ayında pik yaptı. Bu ayda intihar eden kadın sayısı önceki yılın aynı ayına göre yüzde 70 arttı ve 879 oldu.
Japonya Başbakanı’nın yaptığı açıklamaya göre, erkeklere oranla kadınların intihara daha fazla eğilimli olmasının sebebi pandemi yüzünden yaşadıkları tecrit ve yalnızlık.
Pandeminin insanlara dayattığı hayat, herkesi bir şekilde etkilerken birinciliği Japon kadınların alması, toplumsal kültürle alakalı.
Japonya, verilen görevi layıkıyla yerine getiremeyenlerin harakiri yaparak kendilerini cezalandırdığı bir ülke.
İngiltere Yalnızlık Bakanı’nın böyle bir riski yok, ama Japonya Yalnızlık Bakanı’nın var. Tetsushi Saamoto, harakiriye mecbur kalmamak için Japonya’daki intihar vakalarını azaltmak zorunda.

Kaynak: https://www.milliyet.com.tr/cadde/ali-eyuboglu/yalnizlik-bakanligi-6440204

 

Siz de yorumunuzu paylaşın: