OTOMOBİLLERDEKİ ALEV ALMAYI ÖNLEYEN KİMYASALLAR CİDDİ RİSK YARATIYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Otomobil koltukları ve kumaşlarında alev geciktiricilerin kullanılması, otomobil kabinindeki havayı yüksek derecede zehirli kimyasallarla kirletiyor ve özellikle de otomobilde uzun zaman geçirenleri ve çocukları risk altına sokuyor.

Çalışmada, 2015 model yılı veya daha yeni olan 101 otomobilin kabinindeki hava incelendi.

Bu araç içi hava örneklerinin yaklaşık %99′ unda, ABD Ulusal Toksikoloji Programı tarafından potansiyel kanserojen olarak kabul edilen alevlenmeyi geciktirici 1-kloro-izopropil fosfat ya da kısa adıyla TCIPP bulundu.

Bu örneklerde çocuklarda IQ azalması da dahil olmak üzere astım, beyin hasarı, üreme bozuklukları ve nörolojik problemlerle bağlantılı olan TDCIPP ve TCEP gibi diğer organo-fosfat esterler de tespit edildi.  

Otomobillerde, alev almayı yani tutuşmayı önlemek ve yangının yayılmasını önlemek için koltuk köpüğüne uzun senelerden beri alev geciktiriciler eklense de bunların etkinliklerinin abartılması yanında toksisiteleri hakkında da yeterli bilgi yoktur.

Oysa artık anlaşılıyor ki alev geciktiricilerin yangınları önlemede çok etkili olmadıkları gibi mağdurlar ve özellikle ilk müdahale ekipleri için daha dumanlı ve daha zehirli bir ortam yaratıyorlar.

Araştırmada yaz aylarında daha yüksek seviyeler bulundu çünkü sıcak havalarda koltuklar daha yüksek oranda gaz yayıyorlar.

Gelelim neticeye

Bu durum özellikle işe gidip gelme süresi uzun olan sürücüler ve yetişkinlere göre kilo başına daha fazla hava soluyan çocuk yolcular için daha büyük bir endişe kaynağıdır.

Gölgeye park etmek ya da aracın camlarını açık tutmak işe yarayabilir ancak asıl çözüm arabalarda alev geciktiricilerin kullanımını ortadan kaldırmaktan geçiyor.

Zaten alev geciktiricilerin etkisizliği netleştikçe, bazı eyaletler mobilyada bunların kullanımını azalttı ve federal hükümet bazı kimyasal sınıflarını sınırlamaya başlamak için adımlar attı.

Kaynak: https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acs.est.3c10440

Makale: Flame Retardant Exposure in Vehicles Is Influenced by Use in Seat Foam and Temperature

View of car interior

Siz de yorumunuzu paylaşın: