SOLUNUM TESTİ KURBANI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kurban 2

Merhaba hocam, 20 gün önce cips ve erik kurusu yerken yanlışlıkla çiğnemeden yuttum boğazımı yırta yırta geçti o günden sonra “boğazımda sürekli bir takılma hissi kaldı, sanki tıkanacakmışım gibi” oluyordu.

Bundan bir hafta önce yine boğazım sürekli tıkanma hissi yutkunma zorluğu ve gıcık yapıyordu sürekli yutkunma ve öksürme boğazımda kuruma oluyordu.

Yanımdan belediyenin sinek ilaçlama aracı geçti artık ondan mı oldu bilmiyorum boğazım aniden kurudu yapıştı 1 dakikaya yakın zor nefes aldım “nefes alırken boğazımı açmak için bağırmak zorunda kaldım” neyse boğazım açıldı su falan iyi geldi.

Beni acile  ambulansla götürdüler hastanenin göğüs hastalıkları ve kulak burun boğaz bölümüne sevk edildim.

1-) Kulak burun boğazda, boğazımda alerjik belirtiler tespit edildi. Doktor sizin alerjik tıkanmalarınız var dedi bir takım ilaçlar verdi.
2-) Göğüs hastalıklarında akciğer filmim ve solunum testim temiz çıktı buraya kadar herhangi bir sorun yok.

Bundan sonra ben çok evhamlı olduğum için bu olaydan çok korktum illaki bir sebep arıyordum bir özel hastaneye gittim burada kan tahlilim ve akciğere filmim normal çıktı. Doktor solunum testinde hafif düşme gördü bana astım oluyorsun belirtiler başlamış dedi.

Ben gayet iyi şekilde yürüyorum koşuyorum eğer bu oranda tıkanıklık var ise o zaman bu nasıl bir başlangıç seviyesi astımı oluyor lütfen bana bir cevap verin çok moralim bozuldu ilginize teşekkür ederim.

SOLUNUM TESTİ KURBANI

Astım teşhisi hastanın “anamnezi” (anlattıklarının dikkatle dinlenmesi ve sorgulanması) ve “muayenesi” ile konur.

Solunum fonksiyon testlerinin astım teşhisinde özel durumlarda “yardımı” olabilir ama sadece bununla teşhis konmaz.

Kime solunum testi yapılsa bir takım bozukluklar çıkabilir; test sonuçlarına göre tedavi yapılmaya kalkılırsa memlekette “nefes açıcı ilaç içmeyen kalmaz”.

Astımda akciğer röntgeninin de bir yeri yoktur; hastanın nefesi çok tıkalı da olsa röntgen normaldir.

Bazen başka hastalıkları dışlamak veya astımlı hastada bir komplikasyonu tespit etmek için işe yarayabilir.

Anlattıklarınızın astımla veya alerjiyle uzaktan yakından bir alâkası olduğunu düşünmüyorum; sizin de bir “solunum testi kurbanı” olduğunuzu sanıyorum.

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. fatma dedi ki:

    alerjık astım yaş ilerleyınce koah ya dönüşürmü

Siz de yorumunuzu paylaşın: