NEFES ALAMIYORUM DİYENLERE ASTIM İLACI YAZMAYIN LÜTFEN

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
panik atak

Hocam saygılar, ne olur bana yardımcı olun sorunum nefes alamıyorum boğulacakmış gibi oluyorum ve intihar edecek duruma geldim.

Bu durumu 1.5 aydır yaşıyorum ve 3 doktora gittim.

İlk gittiğim akciğer filmi kan testi solunum testi yaptı, bir şey çıkmadı psikolojik dedi.

Sonraki gittiğim doktor kulak dinlemesiyle bronşit dedi yolladı ve bugün gittiğim uzman doktor solunum testi yaptı astım başlangıcı dedi, Foster ve Notta verdi.

Bunları kullan sigarayı bırak 1 ay sonra gel dedi.

Bu arada 7 yıldır günlük 1 paket sigara kullanıcısıyım 4 gündür içmiyorum ama pek bir şey de değişmedi.

Diğer doktorlardan duyduklarımdan sonra güvenim kalmadı ne yapmalıyım sizce, ne olur yardımcı olun kafayı yemek üzereyim nefes almak istiyorum artık.

NEFES ALAMIYORUM DİYENLERE ASTIM İLACI YAZMAYIN LÜTFEN

Nefes alamıyorum diyene “astım başlangıcı” teşhisi koyup Seretide, Symbicort, Foster, Foradil-combi veya muadillerinden biriyle Singulair veya muadilini sürekli kullanacaksın diye rapor vermek “moda” oldu.

Bunlara bir de her ihtimale karşı “nefesin tıkandığında kullan” diye Ventolin de yazılıyor.

Hele de bunu 4 sene ihtisas yapıp göğüs hastalıkları uzmanı unvanı alanların ve hatta profesörlerin yapması tek kelimeyle bir “tıp ayıbı” dır.

Nefes alamıyorum, boğulacakmış gibi oluyorum, aldığım hava yetmiyor, nefesimi derinlere çekemiyorum, şuramda sanki bir kapak var veya benzeri şikâyetlerin ne astımla ne KOAH ile ilgisi yoktur.

Bu kişilerden akciğer röntgeni, kan, solunum fonksiyon ve alerji testleri istemek de doğru değildir!

Bu hem israftır hem de “aşırı teşhise” kapı açar.

Bu tür kişilerden tetkik istemek; astım başlangıcı, KOAH başlangıcı gibi teşhisler koymak ve her ihtimale karşı diye bir de ilaç yazmak “içinden çıkılmaz durumlara” sebep oluyor.

Yapılması gereken hastayı iyice dinleyip sorgulayıp tepeden tırnağa fizik muayenesini yaptıktan sonra onu bu şikâyetinin gerçek manada nefes darlığı olmadığına inandırmaktır.

Yazı için 4 yorum yapılmış:

  1. Aslı dedi ki:

    ya doktor nefes alamıyorum diyene nasıl böyle kafasına göre teşis koyabilirki TR deki göğüs hastalıkları Dr ları gerçekten çok başarısız ve iyi Dr çok az.
    O daralmayı çocuklugumdan beri zaman zaman yaşıyorum alerjik bronşit’im tek kullandığım ilaç ventolin.Birde daralma sırasında hırıltıda olabilir,en berbatıda bence bu hırıltı çok derinden ciğerin dibinden geliyo o bronşların lanet kas daralması mukoza salgılaması falan gerçekten en berbat en lanet hastalıklardan biri astım .Kriz geldiğinde insan ister istemez heycanlanıyo daha fazla nefes almak istiyo çünkü sanki ince bir Pipe’ la nefes alır gibi oluyorsun.Pskolojik olarakta boğuluyo hissi gerçekten berbat,zaten o bronş borucukları daraldığında boğuluyosun
    astım ı olmayan insanlar siz gerçekten çok şanslısınız ciğerlerinizin bronşlarınızın kıymetini bilin ve iyi bakın.

  2. Hacihanim dedi ki:

    Bende safra keseso tasi vardi doktora gittim astim başlangıcı dedi ilac verdi kullanmadim bir kac doktora gittim bir tanesi dedi sende tas var ona inandim ve ameliyat oldum nefeslerim duzeldi

  3. Burak dedi ki:

    Selamlar, cidden nefes alamıyordum. Doktor film çekmeden önce muayene edip astım olduğumu söyledi. Film çekildikten sonra astım olduğum kesinleşti. Bana respiro isimli ilacı yazdı, fakat ilaç mümessili bir arkadaşım bu ilacı kullanmamamı, bunun yerine ventofor kombi kullanmamı söyledi. Başka bir arkadaşımda respiroyu bırakmak zorunda kalmıştı. Bu ilaçları ya nefes alamazsam korkusuyla kullanmaktayız maalesef. Ventofor nasıl bir ilaçtır? Sadece ventolin astım tedavisi sağlar mı? Teşekkürler..

  4. Fatma öztürk dedi ki:

    Astım, gögüs hastalıklarına akgünlük sakızı tavsiye ediyorum. Birde kekik çayı için. İyi bal varsa aç karnına 1 tatlı kaşığı yutun. Sıkışınca leğene kaynar su koyun içine nane kekik yağı damlatıp bugu yapın.. Hacamat sülükte çok şifalı mutkaka yaptırın

Siz de yorumunuzu paylaşın: