RAHİM AĞZI KANSERİ AŞISI (HPV AŞISI) İÇİN AÇIKLAMA BEKLİYORUM 9

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

HPV aşılarıyla ilgili sorularıma Türk Jinekoloji ve Onkoloji Derneği’ nin (TJOD) gönderdiği cevaplara karşı görüş ve itirazlarımı sekiz bölüm hâlinde yayınladım (1).

TJOD, bilimsel verilere göre rahim ağzı kanserini veya başka herhangi bir kanseri veya bunlara bağlı ölümleri önlediği ispat edilmemiş olan,  ölüm dâhil sakat bırakıcı çok ciddi riskleri olduğu bildirilen bir aşıyı “okul aşılaması olarak 11-12 yaş arası kız ve erkek çocuklara” tavsiye ediyor.

Kanser aşısı olduğunu söyleyenleri bilimsel arenalarda uyardığını söyleyen TJOD, Türkiye’ de kaydı dolayısıyla takibi bile olmadığını söylediği HPV aşısını “ülkemizde görülme oranını 100 binde 4.5, ölüm oranını 100 binde 1.5” olarak bildirdiği bir hastalığa karşı tavsiye ederek kendi kendine tezada düşüyor.

Bilimsel araştırmalar ve ülkemize mahsus sosyal şartlar, HPV aşısının sapasağlam milyonlarca çocuğumuza yapılmasının, mantıksız, mesnetsiz ve onların sağlığını ciddi şekilde riske atabilecek bir uygulama olduğunu gösteriyor.

Ülkemizin alanında en saygın bilimsel derneği olduğuna inandığım TJOD’ un, sekiz bölümden oluşan cevaplarımda dile getirdiğim endişe ve sorunlara bilimsel kaynaklarını da sunarak cevap vererek beni ve kamuoyunu ikna etmesi gerekiyor.

Suskun kalması veya tatmin edici olmayan “baştan savma” cevapları, TJOD’ un en azından itibar kaybına, açıklama ve uyarılarına karşı toplumda güvensizlik duyulmasına yol açacaktır.

Diğer kuruluş ve şahıslar da düşüncelerini açıklamalıdır

HPV aşısıyla ilgili cevap yazılarımı Türk Onkoloji Grubu=Onkoloji Grubu Derneği, Türk Tıbbi Onkoloji Derneği, Anadolu Tıbbi Onkoloji Derneği, Türk Jinekolojik Onkoloji Derneği ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı’ na ve e-posta adreslerine ulaşabildiğim pek çok onkolog, enfeksiyon ve çocuk hastalıkları uzmanına da gönderdim.

Bu konuda mutlaka görüşlerini açıklaması gerekenler arasında Gardasil 9 çalışmasına ülkemizden katılan akademisyenlerin de olması gerekiyor.

Dünya Kanser Kontrol Örgütü (UICC) Başkanı Prof. Dr. Tezer Kutluk’ un HPV aşıları ile ilgili olarak düşünceleri de çok önemlidir çünkü kendisi hem çocuk hastalıkları ve hem de çocuk onkolojisi uzmanıdır ve bu mevzuda konuşabilecek en yetkin kişilerden biridir.

Sitem, HPV aşısıyla alâkalı olarak tüm görüş ve yorumlara açıktır ve hepsi memnuniyetle değerlendirilecektir.

Ülkemizin sağlığa ayırabildiği kısıtlı bütçenin çok dikkatli harcanması ve savurganlık yapılmamasının ne kadar önemli olduğunu da hatırlatarak başta TJOD olmak üzere ilgili tüm kuruluş ve şahıslardan en kısa zamanda cevap bekliyorum.

İlgililer gerekli açıklamaları yapmazlarsa ilgisiz kişilere gün doğar ve o zaman söyleneceklerin de hiçbir değeri olmaz.

Kaynaklar: 

1. http://ahmetrasimkucukusta.com/kategoriler/yazilar/tip-yazilari/rahim-agzi-kanseri-asisi/

***

EK 1 (19.12.2022): Human papillomavirus vaccination and cervical cancer risk.

Persistent human papillomavirus infection is the central cause of cervical cancer, the leading cause of cancer death among women worldwide. Clear evidence from both randomized trials and population based studies shows that vaccination against human papillomavirus reduces the incidence of cervical pre-cancer. These data suggest that the vaccine reduces the incidence of cervical cancer. However, human papillomavirus vaccine coverage is inadequate in all countries, especially in low and middle income countries where disease burden is highest. Supply side strategies to improve coverage include increasing the availability of low cost vaccines, school located delivery, single dose vaccine schedules, and development of vaccines that do not need refrigeration. Demand side strategies include enhancing provider recommendations, correcting misinformation, and public awareness campaigns. The near elimination of cervical cancer is achievable through increased uptake of human papillomavirus vaccination and efforts to increase screening for cervical cancer, especially when enacted to reduce disparities in across the world.

Kaynak: https://www.bmj.com/content/379/bmj-2022-070115

***

EK 2 (5.3.2023): Real-World Effectiveness of Hpv Vaccination Against Cervical Neoplasia Among Birth Cohorts Ineligible for Routine Vaccination

Human papillomavirus (HPV) vaccine effectiveness may differ between settings. Here we present the first real-world effectiveness study of HPV vaccination on high-grade cervical lesions from Norway, among women who received HPV vaccine outside the routine program. We performed an observational study of all Norwegian women born 1975-1996 and retrieved individual data from nationwide registries on HPV vaccination status and incidence of histologically verified high-grade cervical neoplasia during 2006-2016. We estimated the incidence rate ratio (IRR) and 95% confidence intervals (CI) for vaccination versus no vaccination by Poisson regression stratified by age at vaccination <20 years and ≥20 years. The cohort consisted of 832 732 women, of which 46 381 (5.6%) received at least one dose of HPV vaccine by the end of 2016. The incidence rate of cervical intraepithelial neoplasia grade 2 or worse (CIN2+) increased with age regardless of vaccination status and was highest at age 25-29, at 637/100 000 among unvaccinated women, 487/100 000 among women vaccinated before age 20, and 831/100 000 among women vaccinated at age 20 or older. The adjusted IRR of CIN2+ between vaccinated and unvaccinated women was 0.62 (95%CI 0.46-0.84) for women vaccinated below age 20, and 1.22 (1.03-1.43) for women vaccinated at age 20 or older. These findings indicate that HPV vaccination among women too old to be eligible for routine HPV vaccination is effective among women who are vaccinated below age 20 but may not have the desired impact among women who are vaccinated at age 20 or older.

Kaynak: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/36866965/

***

EK 3 (5.3.2023): FERHAT ARSLAN “Şimdi şu bilimci müptezellerin ağzına bir kürek daha vuralım. HPV aşısı diye kampanya yapıyorlar değil mi? Bak bu Norveç de yapılan bu alanda en geniş kapsamlı saha çalışması. Yazının sonunda adamlar korkularından lafı azcık korkarak yazmışlar. Sonuç ++ Yani bir aşı (?) düşün koruyup korumayacağını senin yaşına göre seçiyor. 20 yaş altında isen azıcık hastalığı azaltıyor, 20 yaş üstüne çıkınca azıcık artırıyor. Dünyanın en zararlı gerizekalı insanları matematik, epidemiyoloji, biyoloji bilmeyen doktorlardır. He istersen ben sana tam olarak aşının etkinliğini hesaplarım. Dur söylüyorum

Kaynak: https://twitter.com/Ferhatarslandr/status/1632479292436119570?s=20

***

EK 4 (15.8.2023): FERHAT ARSLAN “Çocuğuna kanser olmasın diye gittin bir aşı yaptırdın. İşte mesela HPV virüsünün dış zarf L1 antijen içeren aşılarını. Sayısı bilinmeyen HPV tiplerinden bir kaçını ama şimdilik bildiğimiz kanser yapanların %70 ini kapsayan bir antikor yanıtı oluşturdun. Bir ;tüm HPV tiplerini kapsamıyor. İki; oluşturulan immunite virüsün asıl kanser yapıcı nitelikte olan E5 E6 kanser yapıcı proteinlerini kapsamıyor. Üç; yarın sizin çocukların antikor düşmüş biz ne yapalım deseler hiçbir şey diyemeyeceksin. Dört; ya aslında hücresel immuniteyi o kadar uyaramamışız bak yenisini yaptık dedikleri an da önceki yaptırdığınızın hem sorumluluğunu atacaklar hem de siz virüsün kapsidine yönelen antikorlar çapraz yanıtı nedeniyle gelişmiş gelişecek riskleri boş yere almış olacaksınız. Beş; ve hatta çocuklarınız ben aşılıyım zaten deyip riskli cinsel davranışlar sergileyebilecekler ve başka cinsel yolla geçen hastalıklar açısından da risk altına girebilecekler. “

Kaynak: https://twitter.com/Ferhatarslandr/status/1691279399616745472?s=20

***

EK 5 (2.12.2023): PETER C GØTZSCHE “Kovid-19 aşıları gibi HPV aşıları da çok nadir durumlarda ölüme veya ciddi sakatlıklara (otoimmün reaksiyonlar) sebep olabilir. Uzmanlar, bazı vakalarda aşının bunlara yol açtığını kabul etti.”

Kaynak: https://x.com/PGtzsche1/status/1730520222937891111?s=20

K: https://www.theepochtimes.com/health/undeniable-death-cases-after-gardasil-vaccination-5328126

Makale: Undeniable Deaths After HPV Vaccination The HPV Vaccine: A Double-Edged Sword? (Part 1)

***

EK 6 (28.12.2023)

  • There are around 3,200 new cervical cancer cases in the UK every year, that’s nearly 9 every day (2016-2018).
  • In females in the UK, cervical cancer is the 14th most common cancer, with around 3,200 new cases every year (2016-2018).
  • Cervical cancer accounts for 2% of all new cancer cases in females in the UK (2016-2018).
  • Cervical cancer accounts for less than 1% of all new cancer cases in females and males combined in the UK (2016-2018).
  • Incidence rates for cervical cancer in the UK are highest in females aged 30 to 34 (2016-2018).
  • Each year around a tenth (9%) of all new cervical cancer cases in the UK are diagnosed in females aged 75 and over (2016-2018).
  • Since the early 1990s, cervical cancer incidence rates have decreased by a quarter (25%) in females in the UK (2016-2018).
  • Over the last decade, cervical cancer incidence rates have remained stable in females in the UK (2016-2018).
  • See our new Early Diagnosis Data Hub(link is external) for statistics on stage at diagnosis for cervical cancer.
  • Cervical cancer incidence rates in England in females are 65% higher in the most deprived quintile compared with the least (2013-2017).
  • Around 520 cases of cervical cancer each year in England are linked with deprivation.
  • Incidence rates for cervical cancer are lower in the Asian and Black ethnic groups, compared with the White ethnic group, in females in England (2013-2017). See our publication Cancer Incidence by Broad Ethnic Group(link is external) for more details.
  • An estimated 34,800 women who had previously been diagnosed with cervical cancer were alive in the UK at the end of 2010.

Kaynak: https://www.cancerresearchuk.org/health-professional/cancer-statistics/statistics-by-cancer-type/cervical-cancer#heading-Zero

***

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. Belin Vardar dedi ki:

    İyi bilinen pek çok doktor maalesef bu konuda çok bilgisiz ve insanları yanlış yönlendiriyor.
    Virüsün vücuttan atılmasına yönelik tedaviler hakkında bilgi verebilir misiniz?
    Terapötik aşı hangi aşamadadır? Ahcc kullanımı veyahut allokin alfa aşısı sağlık kongrelerinde hiç gündeme getirilmiş midir?

  2. Vintagewir dedi ki:

    ???????,??????????! .

Siz de yorumunuzu paylaşın: