TAM YAĞLI SÜT SİVİLCELERİ ÖNLÜYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Akne yani sivilce ve siyah noktaların yağsız süt içen buluğ çağındaki gençlerde tam yağlı süt içen akranlarına oranla daha fazla görüldüğü ortaya çıktı.

Journal of American Academy of Dermatology isimli tıp dergisinde yayınlanan araştırma akne ile süt tüketimi arasında ilişki olup olmadığını belirlemek için düzenlendi.

Ilımlı derecede akneleri olan 14-19 yaş arası 120 erkek ve kıza ve kontrol grubunda yer alan ve akneleri olmayan 105 kişiye ne tür süt ürünleri tükettikleri konusunda çeşitli sorular yöneltildi.

Aknesi olanlarda yağsız süt tüketiminin aknesi olmayanlara göre daha fazla olduğu, günlük toplam sütlü ürün alımı, doymuş yağ veya trans yağ veya glisemik yük bakımından bir farklılık bulunmadığı tespit edildi.

Daha önce yapılan bir araştırmada da tam yağlı süt ürünleriyle beslenenlerin diyabet riskinin daha düşük olduğu gösterilmişti (2).

Gelelim neticeye

BİR: Bu araştırma sebep-sonuç ilişkisini ispatlamıyor, sadece bir birlikteliği gösteriyor.

İKİ: Süt yerine sütün mayalanmasıyla elde edilen yoğurt, ayran, kefir gibi yiyecek ve içeceklerin çok daha sağlıklı olduğunu bir kere daha hatırlatırım.

Kaynaklar:

1. http://www.jaad.org/article/S0190-9622(16)30131-1/abstract

2. http://circ.ahajournals.org/content/early/2016/03/22/CIRCULATIONAHA.115.018410.abstract

Can Cutting Out Dairy Clear Your Skin?

Siz de yorumunuzu paylaşın: