NARCISSCIENTIST (NAM-I DİĞER KÜSTÂH BİLİMADAMI)!…

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Çocuk İmmünoloji-Allerji Uzmanı Prof. Dr. Alişan Yıldıran‘ ın yazısı:

Ahmet Rasim hocanın ikazı ile Aşı lobisinin cevabî (?) yazılarından haberdar oldum. Esasında bu konu ile uğraşmak artık fakir için sıkıcı olmaya başladı, on yıllardır bilhassa ABD’de konunun bütün cepheleri ele alınmış durumda. “İmmünogenetik ve tarihî açıdan aşı illüzyonu” başlıklı yazımda genişçe bahsetmiş olduğum gibi  paraya, dolayısı ile güce sahip Rockefeller tıbbının ABD’de olduğu gibi, ülkemizde de yılmaz müdafîlerinin ortaya çıkmasına şaşırmamak lazım!

Daha önce de arz etdiğim gibi, bu konuya devam etmemin yegâne sebebi hayatının ilk iki yılında kendini müdafaa edemeyen garibanlara yardım etmek ve Allah (cc)’nin rızasına nâil olmakdır.

ABD’deki orijinalleri Cerrahi onkolog Dr. David Gorski ve Nörolog Dr. Steven Novella olup, bunlar bilhassa skeptik (şüpheci) ve isbata dayalı tıp iddiaları ile tanınmakdadırlar. Ancak, ilmî tenkidlere cevap vermemekle de mâruf olmaları hoş karşılanmamakdadır (1).

Bunların nasıl kişiler olduğu başlıkdaki ifade Narcisscientist (= narsist-kendini beğenmiş, scientist bilim adamı) olarak Hoofnagle tarafından tarif edilmiş (2). Karşı fikirleri önce görmezden gelmek, hafifsemek, fikir sahibini hafifsemek gibi nezaket ve zerafete uymayan tavırlarından onları tanıyabilirsiniz.

Aynı yayın organında bir-iki gün içinde dört yazı birden yazdıklarına göre oldukça ürkmüşler demek ki (3-6). (Ne adına olduğunu bilemem).

Evvelâ yayın kuruluşunu ele alalım, Cumhuriyet gazetesinden ayrılmış yazarlardan oluşuyor ve daha çok genç (kuruluş 2015) (7). İlkokul iki ve üçüncü sınıfda okuduğum ve çok sevdiğim “Resimli Bilgiler Ansiklopedisi”nin gelişmiş versiyonu olduğu kanaatine vardım, tebrik ederim. Tenkidimi ise aşağıda bulabilirsiniz (*).

Saniyen, en zayıf yazı (4); yazarı uçak mühendisi ve sosyolog (ilginç bir tercih doğrusu). “Aşı karşıtlığı”nı “AIDS inkarcılığı” ile mukayese ediyor. Liberal düşünceli kişilerin aşı reddine tolerans göstermesini yadırgıyor. Fakir de özgürlüklere (!) karşı çıkmasını yadırgadım doğrusu. AIDS’in 1960’larda polio aşısından kaynaklandığı hipotezini hiç duymamış sanırım (8). Primatların insana evrildiğini (!) iddia eden uydurma resimlere kitakse bendeniz de bir resim (9) göstereyim, sanmıyorum ama belki muhatabımdan mantıklı bir cevap alırım;

Diğer zayıf halka değerli hematolog arkadaşımın cümleleri (5);

“sıradan, boş ve safsata bilgiler ile dolmuş, içinde ciddi paranoya, ezilmişlik ve aşağılık duygusu barındıran bir saldırganlığa dönüşmüştür. Bir de bu işi ranta, popülariteye havale etmek isteyen “aşılarda alüminyum var” diyen insan grupları var. Akademik değerleri kendilerinden menkul, kanıta dayalı tıp pratiğinin çok uzağında insanlardır bunlar”. Değerli kardeşim bu cümleler sakın kendinizi tarif ediyor olmasın! Yazınızda cevap verilecek bir satır bile yok ne yazık ki! Alüminyum ile ilgili yeni bulguları belki okumak isteyenler olabilir referansları takib ediniz (10).

Mikrobiyolog olduğuna göre nisbeten daha güçlü halkaya gelelim (6); Klinik Mikrobiyologlar derneği yayın organı konuya yine geniş yer ayırmış (11). Enfeksiyoncu ve mikrobiyologlara neden gözümüz gibi bakmamız gerekdiğinden daha önce bahsetmişdim (12). Enfeksiyon immünolojisini aşı immünolojisi ile aynı zannetmelerine (11) (!) rağmen biyolojik savaşda onlara ihtiyacımız var.

Bu yazıda kızamıkdan bahsedilmiş, bu konudaki tenkidlerimizi okumalarını naçizane tavsiye ederim.

Gelelim bu yazının yazılmasına sebeb olan “9 maddede aşı karşıtlarının iddiaları ve gerçekler” başlıklı (7) ilmî iddiasındaki edebî (!) yazıya;

1.Dilimizde cümleler rakamla başlamaz (bir yorumcuya cevaben, fakirin türkçesi Nihat Sami Banarlı ve Nazik Erik ve Samiha Ayverdi’den neşv-ü nemâ bulmuşdur, rum türkçesine benzemez) .

2.Aşı karşıtı ne demek önce onu anlatmalı idiniz.

3.Siz söyleyince gerçek, “karşıt” söyleyince iddia nasıl oluyor, felsefî olarak isbat ediniz.

4.Benzer iddiaları benzer bir kuruluş da serd etmiş, fakirin ve AR hocanın tenkidlerine cevap ver/e/memişdi (13).

5.“Aşılamayı bırakırsak hastalıklar geri dönecekdir”, “Bağımsız bilimsel kuruluşlar” vs. vs. siz hakikaten bunlara inanıyor musunuz azizim?!

Daha pek çok şey yazabilirim. Ama bu arkadaşların bunları okuduğunu hiç sanmıyorum. Değmez! Sebebine gelince, başlıkda ifade etdim. İnanç esasları farklı, materyalist felsefe (*) ile yetişdirilmiş hasbelkader akademik hayata katılmış bu arkadaşlar yukarda narcisscientist (küstâh bilim adamı) tanımını hak ediyorlar mı? Okuyucu karar versin.

Son bir cümle (*)’ye, “bilim” sadece bir araçdır, eğer hakikaten yol gösteriyor ise o yol Nagazaki ve Hiroşima’ya da çıkıyor!

Kaynaklar:

1. http://vaccinepapers.org/open-letter-dr-gorski/

2. http://www.robertscottbell.com/rappoport-reports/what-is-narcisscientism-why-do-you-need-to-know-by-hoofnagle/

3. https://www.herkesebilimteknoloji.com/slider/9-maddede-asi-karsitlarinin-iddialari-gercekler

4. https://www.herkesebilimteknoloji.com/yazarlar/tevfikuyar/asi-karsitligi-aids-inkarciligi

5. https://www.herkesebilimteknoloji.com/yazarhp/asi-karsitligi-safsata

6. https://www.herkesebilimteknoloji.com/haberler/saglik/asi-karsitligi-tum-toplumun-sagligini-tehdit-eder

7. https://www.cnnturk.com/kultur-sanat/efsane-isimler-herkese-bilim-teknoloji-dergisinde

8. https://en.wikipedia.org/wiki/OPV_AIDS_hypothesis

9. http://www.reunionblackfamily.com/apps/blog/show/42049631-the-origin-of-aids-is-the-polio-vaccine-dr-koprowski-tested-his-oral-vaccine-in-the-belgian-congo

10. https://vitamingiller.com/otizmin-olusum-yolunu-apacik-ortaya-koyan-bes-kesif/

11. http://www.klimik.org.tr

12.http://ahmetrasimkucukusta.com/2015/07/14/misafir-yazar/mikrobiyolog-ve-enfeksiyonculara-gozumuz-gibi-bakmaliyiz/

13. http://ahmetrasimkucukusta.com/?s=bilim+akademisi

Yazı için 7 yorum yapılmış:

  1. Asena Devlet dedi ki:

    Değerli hocam,

    Bilimsel temeli olmayan, tarihi gerçeklere de dayanmayan bir olguyu deli gömleği gibi sımsıkı zihinlerine geçirmiş güruhtan beklemeyeceğimiz iki şey var: 1. Bilimsellik
    2. Mantık

    Bu ikisi (bilim ve mentık) ne yazık ki bu güruhun elinde ve dilinde mütemadi istismardan kurtulamıyor 🙂

    Dediğiniz gibi, cevap ver-e-mezler.

    Çünkü onların “görevi” konuyu “açıklığa kavuşturmak” değil, bilakis, bir bilenin dediği gibi “ikna edemiyorsan kafalarını karıştıracaksın” takdiği ile suyu bulandırmak… Tıpkı ilahları (burada bir gülme alıyor bendenizi) Randi gibi, bütün işleri sahne şovu, ilüzyon ve kandırmaca…

    Biliyorum sıkıldınız bu konudan ve özellikle bu çelimsiz ve ille taklit “bilimci” talebelerden…

    Fakat gerçek, ahlaklı, dürüst bilimadamı, düşünür ve şüpheciler de var şükür ki…

    Burada dile getirdiğiniz itirazlarınızın nasıl da aslında bir metolodoloji olarak bu talimli güruhça uygulanmakta olduğunu “gören” gözler olduğunu bilmek içinizi ferahlatacaktır eminim.

    Başlığa bakınız: “Deskeption: When Clarity is NOT the Goal”

    Bu uçak mühendisi ve tıpla bir ilgisi olmayan cüretkar arkadaşın yazısında kullandığı bütün takdikleri bakınız açıklamış ‘Ahlaklı Skeptik’.

    There is a “method” to their madness, diyeceğim son olarak.

    Ajanda var, metod belli, uygulayıcıların da ne kadar ahlaklı olduğuna okuyanlar karar versin dediğiniz gibi 🙂

    Saygılar,

    a.

    https://theethicalskeptic.com/tag/sceptic/page/4/

  2. Dr. Mert dedi ki:

    Uçak mühendisliğinden sosyologa evrilmiş birinden medet ummalarında şaşıracak bir şey yok.

    Ahmet Rasim Hocamın aşağıda bağlantılarını vereceğim yazı dizisinde olduğu gibi bir zamanlar da uzay fizikçisi profesörün ağzından aşılara methiyeler diziyorlardı.

    Demek ki bu aşı pohpohçularının “AKILLARI BİR KARIŞ HAVADA”.

    BİLİM AKADEMİSİNİN “BİLİM DIŞI” AŞI RAPORU -1
    http://ahmetrasimkucukusta.com/2015/08/04/yazilar/tip-yazilari/asilar/bilim-akademisinin-bilim-disi-asi-raporu/

    BİLİM ŞÜPHE DUYARAK VE TARTIŞARAK GELİŞİR -2
    http://ahmetrasimkucukusta.com/2015/08/05/yazilar/tip-yazilari/asilar/bilim-suphe-duyarak-ve-tartisarak-gelisir/

    BİLİM AKADEMİSİ’ NİN AŞI RAPORUNDAKİ YANLIŞLAR -3 http://ahmetrasimkucukusta.com/2015/08/06/yazilar/tip-yazilari/asilar/bilim-akademisi-nin-asi-raporundaki-yanlislar-3/

    BİLİM AKADEMİSİ’ Nİ ŞÜPHE DUYMAYA VE TARTIŞMAYA DAVET EDİYORUM -4 http://ahmetrasimkucukusta.com/2015/08/07/yazilar/tip-yazilari/asilar/bilim-akademisi-ni-suphe-duymaya-ve-tartismaya-davet-ediyorum-4/

  3. Dr. Cevdet dedi ki:

    Milliyet’ ten Mert İnan’ ın haberine göre, bir göğüs hastalıkları hastanesinde yapılan araştırmada doktor, hemşire ve diğer sağlık personelinin sadece %4.3′ ünün aşı yaptırdığı, %65’ inin aşının gerekliliğine inanmadığı ortaya çıktı. Daha sağlık personelini bile grip aşısı yaptırmaya ikna edemeyen ilgili kuruluşların “doktorun kaçtığı aşıyı halkın da yaptırmayacağını” bilmeleri gerekiyor.

    http://ahmetrasimkucukusta.com/2017/12/27/yazilar/tip-yazilari/grip-tip-yazilari-yazilar/saglikcilar-grip-asisindan-kaciyor/

  4. Tarkan dedi ki:

    Nasıl silah sanayimizi milli ve yerli yaptıysak ilaç ve aşıların da milli ve yerli olması şarttır. İlgililere duyururum.

  5. Ayşe Nazlı dedi ki:

    Cevap vermezler daha doğrusu VEREMEZLER. Verirlerse rezil olacaklarını biliyorlsr.

  6. nevin dedi ki:

    Alişan Hocam , kaleminize sağlık..
    tekrar tekrar okudum
    ancak bu kadar kısa ve net cevap verilebilir..

  7. nevin dedi ki:

    Sayın Asena Devlet,
    aynı fikri paylaşıyoruz..elinize kaleminize sağlık

Siz de yorumunuzu paylaşın: