DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ SORGULANMALIDIR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

Yeni koronavirüsün yarattığı salgının da bu kadar büyümesi ve ölümlerin bir numaralı sorumlusu olarak tıpkı 10 sene evvel domuz gribi salgınında da olduğu gibi Dünya Sağlık Örgütü (WHO) öne çıkıyor.

Çin'e koronadan tazminat davaları başlıyor

2009 Domuz Gribi salgını

WHO’ nun, 10 sene önceki domuz gribi salgınında tüm dünyayı nasıl kandırdığını, nasıl ilaç ve aşı şirketlerinin propagandisti gibi çalıştığını “Bu İşte Bir Domuzluk Var” isimli kitabımda anlatmıştım (1).

O günleri bir de Prof. Dr. Bedirhan Üstün’ den dinleyelim (2):

Hong Kong’da Kuş gribi çıktığında DSÖ’nün önceki başkanı Margaret Chan Hong Kong’un Sağlık Bakanıydı ve hani bizde radyasyonlu çaylar konuşulurken dönemin bakanı çay içmişti ya Chan’ da ‘ben dün gece tavuk yedim, bizim bahçemizde de tavuklar var’ diye konuştu. İki gün sonra da 1,5 milyon tavuğu telef etmek zorunda kaldılar. Çin’in desteğiyle DSÖ başkanı olan Chan domuz gribi çıktığında da bu sefer çok önemli dedi. Ama Domuz Gribi bizim gibi birçok ülkeyi teğet geçti, dokunmadı bile. Yani salgın çığırtkanlığı yaptı ve insanları korkuttu. Bunun üzerine de onun adını yalancı çoban koydular zaten.”

Anadolu Agency

2020 Kovid salgını

WHO, bu yeni salgında da gene tüm dünyayı kandırdı; bu sefer de Çin’ i korumak için çok bulaşıcı ve ölümcül bir salgını çok önemsiz gibi göstererek…

USA’ da çalışmakta olan Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu’ nun şu iki kısa videosunu seyretmek de gerçekleri görmeniz için çok işe yarayacaktır (3, 4):

-Çin virüsün araştırılmasını ve bilimsel makalelerin çıkmasını durdurdu

-WHO başarısız olmuştur, olayı örtbas etme çabası içindedir.

-Neden Çin en başta sınırlarını kapatmadı?

-WHO insanlara yanlış bilgi verdi.

-Ege Ü çocuk hastalıkları enfeksiyon uzmanına fırça

-İnsanlar ölüyor daha halen saçma sapan maske takalım mı takmayalım mı

-Ülkeler ekonomilerini açmazsa insanlar açlıktan ve diğer salgın hastalıklardan ölecekler

Çin'e trilyon dolarlık tazminatlar yolda - DÜNYA Haberleri

Sağlıksız Dünya Örgütü

Sabah gazetesinde Haşmet Babaoğlu şunları yazıyor (5):

“Ocak ayının 14’ü.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) şöyle bir açıklama yapıp sosyal medyaya aktarıyor.

“Çin yetkililerinin yaptıkları ön çalışmalar, Vuhan şehrinde ortaya çıkan ve 2019- nCov olarak tanımlanan virüsün insandan insana aktarıldığına dair açık kanıtlar sergilememektedir.”

**

Pes! Hatta yuh!

Örgütün seyahat yasakları konusunda gösterdiği “uyuşukluk” feci sonuçlara yol açmış. Avrupa mesela. Uzakdoğu ile Batı arasındaki transit geçişlerin merkezi olan Avrupa şimdi salgının da merkezi. Mart başındaki uçuşlara bakmak bile yeterince fikir veriyor. Düşünün, Dünya Sağlık Örgütü ‘nün pandemi ilanı 11 Mart’ta! Pes! Hatta yuh! (6)

**

Çin Komünist Partisi‘nin “arka bahçesi

Sorarsanız, 1946’dan beri dünya sağlığının iplerini elinde tutuyor.
1980’lerin ortasından bu yana dev ilaç şirketlerinin (Bigpharma) oyuncağı…
Ama şu sıralarda bütün dünya bu örgütün başka bir yüzüyle tanışıyor; meğer Çin Komünist Partisi‘nin “arka bahçesi“ymiş…
Evet, bildiniz; WHO, yani Dünya Sağlık Örgütü.
Hani salgın çoktan Çin’in Hubei eyaletini sardığında “aman Çin’le ticaret ve seyahati kesmeyin” diye tavsiyelerde bulunan SSÖ… (7).

Trump, ABD’nin örgüte maddi yardımları durdurduğunu açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) maddi yardımlarını durdurduğunu açıkladı.

Donald Trump, Beyaz Saray’ın bahçesinde düzenlediği basın toplantısında, ABD’nin bu süreçte WHO’yla ilgili bir soruşturma yürüteceğini söyledi.

Trump “Bu soruşturma, WHO’nun koronavirüsün yayılmasını gizlemesine ve süreci iyi yönetmemesine yönelik olacak” dedi.

Son dönemde WHO’ya yönelik eleştirilerini düzenli olarak artıran Trump basın toplantısında, “Örgütün kimsenin inanamayacağı düzeyde sorunları var” diye konuştu (8).

Gelelim neticeye

Yeni koronavirüsün yarattığı salgının bu kadar büyümesi ve ölümlerin bir numaralı sorumlusu olarak Dünya Sağlık Örgütü’ nün sorgulanması şarttır.

ABD'li Avukatlar Çin'e Trilyon Dolarlık Kovid-19 Davası Açtı ...

Kaynaklar:

1.http://ahmetrasimkucukusta.com/2010/02/03/kitaplar/yeni-kitaplar/bu-iste-bir-domuzluk-var/

2.https://www.milliyet.com.tr/yazarlar/tunca-bengin/dso-mudahalede-neden-gec-kaldi-6182015

3.https://twitter.com/Ahaber/status/1250148303712501760?s=20

4.https://twitter.com/Ahaber/status/1250146191750369285?s=20

5.https://www.sabah.com.tr/yazarlar/babaoglu/2020/03/23/sagliksiz-dunya-saglik-orgutu

6.https://www.sabah.com.tr/yazarlar/babaoglu/2020/03/24/usutmeyin-lutfen-dsoye-yuh-facebookun-maskeleri

7.https://www.sabah.com.tr/yazarlar/babaoglu/2020/04/14/uc-dev-orgut

8. https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-52289061

***

EK 1 (20.1.2021): Çinli sağlık görevlileri, İngiliz televizyon kanalı ITV’de yayınlanacak olan ‘Salgın: Dünyayı Sarsan Virüs’ (Outbreak: The Virus That Shook The World) belgesi için bir gazeteci tarafından gizlice kayda alındı. Belgeseldeki görüntülerde, Çinli sağlık görevlilerinin, koronavirüsün Vuhan’da ortalığı kasıp kavurmaya başladığı zamanların ne kadar etkili ve tehlikeli olduğunu anlatıyor. 

İngiltere televizyonlarında bu akşam saatlerinde yayınlanacak bir belgeselde, koronavirüsün ortaya çıktığı Çin’in Vuhan kentinde görevli sağlıkçıların COVID-19 salgınının ortaya çıkışının asıl tarihi ve Pekin hükümetinin söylediği yalanları bizzat anlattığı görüntüler yer alıyor.

TEK TEK ANLATTILAR

Çinli sağlık görevlileri, İngiliz televizyon kanalı ITV’de yayınlanacak olan ‘Salgın: Dünyayı Sarsan Virüs’ (Outbreak: The Virus That Shook The World) belgesi için bir gazeteci tarafından gizlice kayda alındı. İngiltere’nin ITV kanalında yayınlanacak olan belgesel, Çin’in salgının ilk günlerinde salgınla ilgili gerçeklikleri nasıl çarpıttığını konu aldı. Belgeseldeki görüntülerde, Çinli sağlık görevlilerinin, koronavirüsün Vuhan’da ortalığı kasıp kavurmaya başladığı zamanların ne kadar etkili ve tehlikeli olduğunu anlatıyor.

KONUŞMAMALARI İÇİN BASKI

Çin’de salgının ilk ortaya çıktığı dönemlerde durumu değerlendirmek üzere toplantı yapan doktorlara virüsün ne kadar tehlikeli olduğu hakkında ‘konuşmamaları’ söylendi. İsmini gizleyen bir doktor, ‘Bu virüsün insandan insana bulaştığını biliyorduk ancak bize sesimizi çıkarmamamız söylendi” diye konuştu. Sağlık görevlileri ayrıca, seyahat ve kalabalığın virüsün yayılmasını hızlandırabileceğini fark ettiklerini, yetkililere Ay Yeni Yılı kutlamalarını iptal etmeleri gerektiğini ancak tavsiyelerinin dikkate alınmadığını aktardı.

PEKİN İLK VAKALARI ARALIK’TA AÇIKLAMIŞTI

Vuhan’daki ilk vakalar, 12 Aralık-29 Aralık 2019’da tespit edilirken, 31 Aralık 2020’ye kadar DSÖ’ye bildirilmemişti. Vuhan 23 Ocak 2020’de tecrit altına girdiğinde ise virüs çoktan Japonya, Güney Kore, Tayland ve ABD’ye yayılmıştı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Acil Durum Komitesini 22 Ocak 2020’ye kadar toplamazken, 30 Ocak 2020’de COVID-19 salgını nedeniyle “acil durum” ilan etmişti.

Kaynak: https://www.yenisafak.com/dunya/cinli-saglik-gorevlilerinden-skandal-itiraf-konusmamamiz-istendi-3595266

***

EK 2 (20.1.2021): İsviçre merkezli bağımsız kurul, Çin ve DSÖ’yü ‘Kovid-19’u kontrol altına almada gayretsiz olmakla’ eleştirdi.

CNN’in haberine göre, bağımsız inceleme kurulu, dün açıkladığı ikinci raporunda, Çin’in, Vuhan şehrinde Kovid-19 vakalarının ilk tespit edildiğinde halk sağlığı önlemlerini uygulamada daha hızlı ve etkili olabileceğini belirtti.

Raporda, Pekin yönetimine “salgınla mücadelede etkisiz davranma” eleştirisi yapılırken, “Kurul için net olan şey, halk sağlığı önlemlerinin Ocak 2020’de Çin’deki yerel ve ulusal sağlık yetkililerince daha güçlü bir şekilde uygulanmış olabileceğidir.” ifadesi kullanıldı.

DSÖ’nün salgınla ilgili geç harekete geçtiği vurgulanan raporda, “DSÖ’nün neden ocak ayının üçüncü haftasına kadar toplanmadığı ve toplandığında uluslararası önemi haiz bir halk sağlığı için acil durum ilanı üzerinde anlaşmaya varamadığı net değil.” değerlendirmesinde bulunuldu.

Raporda, DSÖ’nün 11 Mart 2020’ye kadar salgın ilan etmediğinin altı çizilirken, söz konusu tarihe kadar dünya çapında 118 bin vakaya rastlandığı ve 4 binden fazla ölüm kaydedildiği bildirildi.

DSÖ’nün “kendisinden beklenen işi yapmak için yetersiz kaldığı” sonucuna varıldığı belirtilen raporda, DSÖ’nün salgın potansiyeli olan hastalıkların raporlarını doğrulamak veya yerel bölgelere destek sağlamak için “son derece sınırlı” bir güce sahip olduğu kaydedildi.

Kurul “reform” çağrısında bulundu

Çin ve DSÖ’nün salgındaki rolünü araştıran ve Mayıs 2020’de Dünya Sağlık Asamblesinde nihai bir rapor sunması planlanan kurulun, uluslararası toplumun salgınlarla nasıl başa çıkacağı konusunda “küresel bir sıfırlama” yapması gerektiğine dikkat çekildi.

Eski Yeni Zelanda Başbakanı Helen Clark ve eski Liberya Cumhurbaşkanı Ellen Johnson Sirleaf’in eş başkanlık ettiği bağımsız kurul, DSÖ’yü salgın ilan etmede gecikmeleri nedeniyle eleştirirken, “reform” çağrısında bulundu.

Vuhan’daki ilk vakalar, 12 Aralık-29 Aralık 2019’da tespit edilirken, 31 Aralık 2020’ye kadar DSÖ’ye bildirilmemişti.

Vuhan 23 Ocak 2020’de tecrit altına girdiğinde ise virüs çoktan Japonya, Güney Kore, Tayland ve ABD’ye yayılmıştı.

DSÖ, Acil Durum Komitesini 22 Ocak 2020’ye kadar toplamazken, 30 Ocak 2020’de Kovid-19 salgını nedeniyle “acil durum” ilan etmişti.

Kaynak: https://www.aa.com.tr/tr/dunya/isvicre-merkezli-bagimsiz-kurul-cin-ve-dsoyu-kovid-19u-kontrol-altina-almada-gayretsiz-olmakla-elestirdi/2115080

***

EK 3 (23.7.2022): ESRA KAYA GÜNEŞ “Sol, kapitalin karşısında olmasi gereken bir ideolojiyken; tüm dünyada plandemi sürecinde şirketokrasiyi savundu. Bana göre solun çöküşüdur bu ve sol’dan çıkışim bundandır. Biz kendi hareketimizi kuruyoruz; daha doğrusu hareket kendini kuruyor.”

Kaynak: https://twitter.com/UzmEsraGunes/status/1550122767084687360?s=20&t=pSjYPngla5uxjG8SjNVZUQ

***

EK 4 (23.7.2022): MUSTAFA TANYERİ “Bütün dünyada pandemi yalanıyla yürütülen faşizme en çok destek verenler, kendilerini “solcu ve liberal” olarak tanımayanlar oldu. En büyük direnç ise, milliyetçi ve muhafazakar insanlardan geldi. Amerika’da da aynen durum bu. Sol ve liberalin ne mal oldukları iyice belli oldu.

Kaynak: https://twitter.com/UzmEsraGunes/status/1550122767084687360?s=20&t=pSjYPngla5uxjG8SjNVZUQ

***

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Oral dedi ki:

    Taktın hocam bu DSÖ’ ye ama aslında haklısın. Yatacak yerleri yok bunların…

Siz de yorumunuzu paylaşın: