BİTKİSELCİ PROF’ LARA YAKIN TAKİP

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Radikal gazetesinde Mine Tuduk’ un haberi:

İnternet ve TV ’den pazarlanan ‘her derde deva’ bitkisel ilaçlar ve her derde deva mucizevi ‘Prof.’lar hem sağlıktan hem de paradan ediyor. İstanbul Tabip Odası ( İTO ) Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu “Hastaların sağlığıyla oynanıyor. Bu nedenleri tartışmak, çalışmaları planlamak için İTO olarak Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürünler Kurulu oluşturduk” dedi.

Oluşturulan kurul, Sağlık Bakanlığı’na dikkat çekici biçimde artan bitkisel ilaç ve bitkiselci doktorlarla ilgili öneriler sunacak. 

‘En ünlü uzmanın asıl mesleği tütün eksperliği’
Çerkezoğlu, “Birçok TV programında yer alan ve gazetelerde boy boy yazı dizisi çıkan bitkiselci prof.’lardan birinin asıl mesleği tütün eksperliği. Bu kişi, aldığımız bilgilere göre Azerbaycan’da kısa süreli ve nasıl olduğunu bilmediğimiz bir tıp eğitiminden sonra prof.’luk belgesini almış.

Bunu yanı sıra yine çok bilinen, gazete ve TV ’lerde çıkan iki bitkiselci ‘prof.’ da aslında pratisyen hekimler. Bu kişiler de yurtdışından aldıkları belgeleri ile programlar yapıyor, bitkisel reçete tavsiyelerinde bulunuyor. Ancak tıbben aldıkları eğitim ve belgeleri Türkiye ’deki eğitim ve üniversite profesörlük makamının muadili değil. 

Prof. Dr. Hüsrev Hatemi: Türkiye ’deki bitkisel furyası son bir yıldır artık iyice kontrolsüz bir biçimde tavan yaptı. Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ ’ın konuyla şahsi olarak da ciddi bir şekilde ilgilenerek çalışmalar yaptığını biliyorum. Bu işin tohumları 95- 96 yıllarında atıldı.

O zamanki hükümet Türkiye ’ye gelen vitamin ve bitkisel ilaçların ithalat iznini Gıda ve Tarım Bakanlığı’na verdi. Son 1 yıldır iyice çivisi çıkmış bir şekilde fütursuzca devam ediyor. Televizyon izlediğimde artık dehşete kapılıyorum. 

Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta: İğneyi kendimize batıralım. Modern tıp ve doktorlar hastalıkların doğru yaşanarak nasıl önleneceğine dair tavsiyelerde bulunmuyor. Besin takviyesi adı altında satılan bu ürünlere Gıda Bakanlığı, reklamının yapılmasına RTÜK ve Sağlık Bakanlığı göz göre göre izin veriyor, üniversiteler araştırma yapmıyor, medya rating ve tiraj uğruna bu kişileri ekrana çıkartıyor. 

Op. Dr. İbrahim Sözen: En kötü tıbbi tedavi bile binlerce kere denenmiş tedavidir. Bitkiselcilere bel bağlayıp, tedavi olacağım umuduyla boşuna hem vakit kaybedip hem de sağlığından olan, hayatını kaybeden bir sürü hasta var.

Siz de yorumunuzu paylaşın: