GÜNDE EN AZ BİR MEYVE YENMELİ!

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Meyveler de sağlıklı yaşamanın olmazsa olmaz unsurlarındandır ama şunlara dikkat etmek kaydıyla:

BİR: Mevsim meyvesi olmalıdır.

İKİ: Yenebilenler iyice yıkandıktan sonra kabuğuyla yenmelidir.

ÜÇ: Asla meyvenin suyu çıkarılıp içilmemelidir.

DÖRT: Meyvede tarım ilacı veya başka kimyasallar elbette bulunmamalıdır ama bunun devlet tarafından kontrol edilmesi gerekir.

BEŞ: Meyveyi fazla kaçırmak hiç de doğru değildir.

Afiyet olsun.

***

Bazı uzmanlar, şeker içerdiği için meyvenin fazla tüketilmesini önermiyor ancak Oxford Üniversitesinin araştırmasına göre, her gün bir meyve yemek, kalp krizi ve felç riskini azaltıyor.

Araştırma, şimdiye kadar bu alanda yapılan en büyük çalışma özelliğini de taşıyor.

Vitamin ve mineral zengini meyvenin yararlarını bir kez daha ortaya koyan bilim insanlarına göre, her gün biraz meyve tüketmek kalp krizi ve ve felç riskini üçte bir oranında azaltıyor.

Üstelik çalışmaya göre meyve yemek statin almak kadar etkili.

Statin olarak adlandırılan haplar, kalp krizi riskini üçte bir oranında azaltıyor ancak kas ağrıları ve yorgunluk gibi yan etkileri şikayet konusu.

Kapsamlı araştırmada için yedi yıl boyunca Çin’de yarım milyon orta yaşlının beslenme alışkanlıkları incelendi.

Çinliler’in tercih edilmesinin nedeniyse, batılıların tersine genelde taze meyve tüketmiyor olmaları.

Araştırmadan, taze meyve yemenin sağlık için çok yararlı olduğu ve tüketiminin teşvik edilmesi gerektiği sonucu çıktı.

ANTİOKSİDAN İÇERİYOR, HASTALIKLARDAN KORUYOR

“New England Journal of Medicine” dergisinde yayımlanan araştırmada, taze meyvenin tansiyonu düşürdüğü, meyvelerdeki liflerin bazı hastalıklardan korunmada yararlı oldukları ve ayrıca antioksidanlar içerdiklerine işaret ediliyor.

Batılı ülkelerde meyve yerine daha çok meyve suyu tüketildiğine dikkat çekilirken, meyve suyu yerine taze meyveyi bütün olarak yemenin önemine vurgu yapıldı.

Ancak uzmanlar, hastaların yine de doktor tavsiyesine göre hareket etmeleri ve meyve yedikleri için ilaçlarını bırakmamaları gerektiğine dikkat çekiyor.

Kaynak: http://www.ntv.com.tr/saglik/gunde-en-az-bir-meyve-yenmeli,mQoikSjWtE6Sk28A4dIqWg

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. faik dedi ki:

    Mevsim besini diye bir şey yok. Mevsim derken ne demek isteniyor bilmiyorum. Kimi, kış portakal mevsimi diye anlıyor. Örneğin ben karlı havada portakalı görünce, karda portakal çıkıyor derdim. Her şekilde bu ifade yanlış, Mevsim besini diye bir şey yok.

    En az bir meyve ne demek. Bir tane üzüm mü mesela.

    Günde an az bir meyve dersek, herkes yiyemez. O kadar meyve yok. Hele hele organik dersek, yandık. Birde iyisi diye bir durum var ki, sanırım dünya nüfusu 90/100 azalması lazım.

    Taze deyince yerinde yemek lazım. Yerinden alınmış, bilmem kaç gün yol gitmiş beklemiş etmiş besin, bayat.

    Besinin iyisi kötüsü olmayıp, doğru yerde ekme/yetiştirme gerekiyor olabilir. Besinin çekirdeği bile yenmesi gerekiyor olabilir. Kavurması, kızarması, haşlaması, suyu, soğuklaması, sıcaklaması, yağı, yaşı, kurusu, zarı, şusu busu tümden yanlış olup, her tür besin doğal haliyle yenmesi gerekiyor olabilir. Yaprak yenmemesi doğru olabilir.

    Hayvan besin değil ama, bitki yoksa yapacak bir şey yok.

    Bu durumla birlikte, bilimde bunca yıl söylenenleri toplarsanız, binlerce farklı söylem bulursunuz. Oradanda artık nereye varırsanız.

Siz de yorumunuzu paylaşın: