ÜLKER, LADY GODİVA’ YA ALKOLÜ BIRAKTIRDI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dünya Gazetesi’ nde Kerim Ülker’ in “Ülker, Lady Godva’ ya alkolü bıraktırdı” başlıklı yazısı ile ilgili düşüncelerim şöyle:

BİR: Ülker, Lady Godiva’ nın sağlığını düşünüyorsa esas mısır şurubunu, trans yağları, katkı maddelerini, işlenmiş unlu mamulleri bıraktırsın da görelim.

İKİ: Kapitalist sistemde daha çok para için her şey mubahtır.

Daha çok kazandırıyorsa alkol bıraktılır ya da başlatılır; ikisinin bir farkı yoktur.

Amaç kazanmaksa “alkol” teferruattır.

ÜÇ: Çikolatanın yanında viski verirsiniz, olur biter.

DÖRT: Murat Ülker hocasına, çikolata paketinin üzerinde “Ata çıplak binen Lady Godiva resmi” olmasının sakıncasını da sordu mu, sorduysa hoca ne cevap verdi merak ettim.

***

Dünya Gazetesi’ nde Kerim Ülker‘ in yazısı:

2007’de Godiva’yı satın aldığında Yıldız Holding’in bir anda küresel gıda piyasasında yıldızı parlamıştı. Yıldız Holding’in patronu Ülker Ailesi, o dönemde büyük bir cesaret örneği gösterip neredeyse asırlık bir tarihe ulaşan Godiva’ya 850 milyon dolar ödemişti. Türk yatırımcılarını küresel arenaya açılmada cesaretlendiren bu adımın üzerinden 10 yıl geçti. Önemli bir karar aldı.

Hatırlanacağı gibi Yıldız Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, likörlü çikotala da üreten Godvia’yı almadan önce bir hocaya danıştığını, “Godiva böyle çalışabilir” cevabı aldığını söylemişti. “Seyrek de olsa likörlü çikolata üretimine devam ettiklerini ve Türkiye dışında bazı ülkeler için yaptıklarını anlatan Ülker, “Müslümanlığın bana müsade ettiği şeyleri yapıyorum” demişti.

Belçika çikolatasının simge markası

1926 yılında kurulan Godiva’da artık bir dönem işte bu sözlerin ardından kapanıyor. Godiva, alkollü çikolatalarını üretmeme kararı aldı.

Bilindiği üzere çikolata üretiminde Belçika oldukça önemli bir ülke. Hatta çikolata konusunda ülkenin sembolü. Adına Hollywood’un filmler yaptığı Lady Godiva’dan esinlenilen marka nisan ayından itibaren alkollü çikolata üretimini sessiz sedasız durdurdu.

Bu karar Belçika’da büyük yankı uyandırdı. Belçika’da yayın yapan La Liberte Gazetesi’nde yer alan haberde marka için “Helal Godiva” ifadesi kullanılırken, bazı yayınlarda ise “Müslümanları memnun etmek için yapıldı” diye yer aldı. Ülker’in 91 yıllık Godiva’daki alkol hamlesinin ana sebebi neydi?

Ulaştığım bilgilere göre Yıldız Holding, alkol içeren Godiva ürünlerine ilginin düştüğünü, bu nedenle üretimi durdurduklarını belirtiyor. Bir de Godiva’nın son yıllarda büyüme gösterdiği bölgeler var. Japonya, Çin, Güney Kore gibi Asya ülkelerinin yanı sıra Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan gibi ülkeler de bu büyümede önemli role sahip.

Ülker Ailesi’nin ticari sebeplerden dolayı attığı bu adım, Körfez pazarında büyümesine olumlu etki gösterebilir…

Kaynak: https://www.dunya.com/kose-yazisi/ulker-lady-godivaya-alkolu-biraktirdi/380389

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. mutlu dedi ki:

    Ya hocam müthiş bir adamsın sen ya.

  2. Arda dedi ki:

    Ata çıplak binen kadın resmi bence hiçbir dine de yakışmaz ahlaka da yakışmaz. Çıplak kadının ne işi var bir gıdanın üzerinde? Ama, aaah ticaret, aaaaaaah para, para da para! Paranın dini imanı olmaz.

  3. Melahat Kaya dedi ki:

    Ben de Murat Beyin “hocasını” merak ettim. Kim acaba? Kim?

Siz de yorumunuzu paylaşın: