GIDA ENDÜSTRİSİ SAYISIZ TÜRÜN TÜKENMESİNE SEBEP OLACAK

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Şu 18 yaşındaki kız çocuğundaki cesaret ve yüreğin koskoca bilim insanlarında ve özellikle de tıp mensuplarında olmaması ne kadar acı!

Tabii ki Greta kızımızın her görüşüne katılmıyorum; doğru bildiğini korkmadan söylemesine dikkat çekmek istiyorum.

Tack Greta!

***

İndependent Türkçe’ nin haberi:

İklim aktivisti Greta Thunberg, gıda endüstrisine seslenerek ekolojik tahribata yol açmayacak üretim ve tüketim yöntemlerine geçilmesi gerektiğini söyledi.

22 Mayıs Uluslararası Biyoçeşitlilik Günü kapsamında cumartesi günü Twitter hesabından paylaştığı videoda Thunberg, “İklim krizi, ekolojik kriz ve sağlık krizi birbiriyle bağlantılı” dedi.

Thunberg’in gıda sektörü ve bağlantılı alanlardaki krizleri değerlendirmesi, genellikle fosil yakıt tüketimi ve bununla ilgili siyasi aktörleri hedef alan çevreci aktivizminde yeni bir yöne işaret ediyor.

Aktivist, videosunda “Doğaya davranma şeklimizle, yaşam alanlarını ve ormanları yok ederek yaptığımız tarımla bir hayvandan ötekine ve nihayetinde de kendimize sıçrayacak hastalıkların ortaya çıkması için mükemmel koşulları oluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.
 

Hayvandan insana geçen zoonotik hastalıklara değinen Thunberg, “Kovid-19, Zika, Ebola, Batı Nil virüsü, SARS, MERS, HIV-AIDS nedeniyle milyonlarca kişi hayatını kaybetti” dedi.

Mevcut gıda üretiminin çevre üzerinde olumsuz etkilerinden de bahseden 18 yaşındaki aktivist, “Eğer bu şekilde gıda üretimine devam edersek, birçok yaban hayatındaki birçok bitki ve hayvanın yaşam alanını yok edip, sayısız türün soyunun tükenmesine neden olacağız” dedi.

Thunberg, bitki bazlı yeme alışkanlıkları edinmenin her yıl 8 milyar ton karbondioksit salımının önüne geçeceğini de vurguladı.

Kaynak: https://www.indyturk.com/node/363626/ya%C5%9Fam/greta-thunberg-bu-sefer-g%C4%B1da-end%C3%BCstrisine-y%C3%BCklendi-say%C4%B1s%C4%B1z-t%C3%BCr%C3%BCn-t%C3%BCkenmesine-neden

 

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Alişan Yıldıran dedi ki:

    Bu yazı fevkalade önemli….
    Gıda endüstrisinin Suni et üretimini topluma kabul etdirmek için hayvancılığın karbondioksit üretimine yol açdığı hurafesini yutdurmaya çalışıyorlar.
    Yerseniz!

Siz de yorumunuzu paylaşın: