TÜRK KARDİYOLOJİ DERNEĞİ’ NİN YAZISI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
TKD

Sayın Ahmet Rasim KÜÇÜKUSTA,

http://www.ahmetrasimkucukusta.com isimli sitenizde “Kolesterol Kılavuzuna Burnumu Bile Silmem” konusuyla duyurduğunuz ve http://www.ahmetrasimkucukusta.com/2013//11/17 yazilar/tip yazilari/kolesterol/kolesterol-kilavuzuna burnumu-bile-silmem adresinde yayınlamakta olduğunuz “Kolesterol Kılavuzuyla Bütün Dünya Aptal Yerine Konuyor” başlıklı yazınız içeriği, eleştiri sınırlarını aşan müvekkil dernek ve üyesi kardiyoloji hekimlerine yönelik olarak gerçek dışı ağır suçlama ve hakaret yanında halk sağlığı yönünden de tehlike içermesi sebebiyle belirtilen bu yazınızı iş bu ihtar yazımızın tarafınıza ulaşmasını takiben 2 gün içinde yayımdan çıkartınız ve aşağıdaki cevap metnini bir hafta süreyle aynı adreste aynı punto ve ebatlarla yayınlayınız.

Kamuoyunda kısaca “kolesterol düşürücüler” olarak bilinen ilaçlar hakkında yine halkımızın kafasını karıştıran ve ne yazık ki kalp sağlığını tehdit eden yazı ve beyanatlara tesadüf edilmiştir. Bu ciddiyetsiz ifadeler, üstelik kolesterol ilaçlarını yazma ve hattâ başlanan ilacı kesme yetkisi olmayan kişiler tarafından da verilmektedir. Bunun son misali, aslında “Göğüs Hastalıkları Uzmanı” olan Ahmet Rasim Küçükusta’ nın kendi web sayfasında yazdığı, Amerikan Kalp Derneği’ nin kılavuzu hakkındaki yazısıdır. Sayın Küçükusta, evvelden de yaptığı gibi, kolesterol ilaçlarının defalarca ispat edilmiş faydalarını inkâr etmiş, bu ilaçları kullanmaları tıbben lüzumlu olan insanların kafalarını karıştırmış, bunun da ötesinde; kolesterol düşürücü ilaçları uygun hastalarda, kılavuzlara uygun tıbbi endikasyonlara göre reçeteleyen kardiyologları müstehzi ifadelerle tahkir etmiştir. Düşüncelerine kaynak gösterirken de, “kolesterol düşürücü ilaçların hepimizin bildiği diyabet yapabilme riskini” ön plana çıkarmak için tıp dünyasında büyük yankı uyandıran ve “çok düşük riske sahip kişilerde bile” statinlerin faydalı olduğunu gösteren bir çalışmaya, “çalışmanın ana neticelerini gizleyerek” atıfta bulunmuş ve böylece traji-komik bir çelişkiye düşmüştür. Yani aslında yazarın bahsettiği bu çalışma, statinlerin koroner arter hastalığı olmayan kişilerde bile yararlı olduğunu göstermektedir. Bu bilimsellikten uzak ve halk sağlığı açısından ciddi tehlike içeren yayımlara karşı milletimizi uyarıyor ve kalp sağlıklarını “işin ehline”, kardiyologlara emanet etmelerini tavsiye ediyoruz.

Hürmetle halkımıza duyurulur.

Türk Kardiyoloji Derneği

Sayın Muhatap;

İhtar talebimizin dayanağı olan 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunun 9. maddesine göre ihtar gereğini yerine getirmemeniz halinde yasal yollara müracaat edilerek bu talebimizin yerine getirilmesinin isteneceği gibi bu haksız eylem sebebi ile uğranan zarar ve diğer talep hakları saklı kalmak kaydıyla mahkeme masrafları ve vekalet ücretlerinden de sorumlu olacağınızı ihtaren bildiririz. Saygılarımla.

TÜRK KARDİYOLOJİ DERNEĞİ vekili

Av. Berna ÖZPINAR

Yazı için 3 yorum yapılmış:

  1. Banu dedi ki:

    Tibbin narsistik kisiliklerin baskin oldugu bir alan oldugunu biliyordum. yazinin uslubunda narcissim hissettim dolu dolu. Authoritative ve kontrolcu ben en iyisini bilirim. bu authority in challange edilmesi kisilerin en dogal hakkidir.

  2. Banu dedi ki:

    Tibbin narsistik kisiliklerin baskin oldugu bir alan oldugunu biliyordum. yazinin uslubunda narcissim hissettim dolu dolu. Authoritative ve kontrolcu ben en iyisini bilirim. bu authority in challange edilmesi kisilerin en dogal hakkidir.

  3. Ali Yavuz dedi ki:

    Bir bilim derneğinin avukat aracılığıyla yazı göndermesi kabul edilemez. Onlar bu yazıyı e-mail ile gönderdiklerinde yayınlamayacağınızı sanmış olmalılar. Sizin her görüşe saygılı olduğunuzu her yorumu yayınladığınız bilmiyor olmalılar. Neyse.

Siz de yorumunuzu paylaşın: