KOLESTEROL SAVAŞI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kolesterol savaşı

İki sene önce ülkemizde yaşanan kolesterol kavgası şimdi de Avustralya’ da yaşanıyor.

Türk Kardiyoloji Derneği, kolesterol teorisi ve kolesterol düşürücü ilaçlarla ilgili halktan saklanan bilimsel gerçekleri açıklayan hekimlere karşı adeta savaş açmış ve onlar hakkında halkın sağlığını riske attıkları için suç duyurusunda bulunacaklarını söylemişti.

Kolesterol teorisinin endüstrinin bir “yalanı” olduğu kolesterol ilaçlarının faydadan çok zarar verdikleri gerçeği saklanamaz bir hâle geldi.

Bununla ilgili haber ve yorumları sitemde “kolesterol” bölümünde bulabilirsiniz.

Şimdi gelin Avustralya’ daki duruma bakalım:

“ABC televizyonunda Catalyst isimli programa olan tepkiler genişliyor; hatta kurumun sağlık uzmanı Norman Swan programdaki iddiaları ciddiye alanlar ölebilirler uyarısında bulundu.

Pratisyen Doktorlar Kraliyet Koleji (RAGPC) de programı kınadı ve kolesterol ile kalp hastalıkları arasındaki ilişkinin bir efsane olduğunu, kolesterol düşürücü ilaçların fazla yazıldığı ve tehlikeli olduğunu iddia eden uzmanların önyargılı olduklarını bildirdi.

Catalyst’ in bazı bölümlerinde çalışmış olan Dr. Swan, biri ABC Radio National’ de diğeri kendi Sağlık Raporu programında olmak üzere seriye iki kere eleştiride bulundu.

“İnsanlar meselenin ne olduğunu anlamadan bu program yüzünden ölecekler” diye konuştu ve “statinlerin şeytan imparatoru ilaç endüstrisi tarafından satılan kötü ilaçlar olarak tanımlandıklarını,  yüksek kolesterollü insanların ilaçlarını bırakacaklarından endişe ettiğini” söyledi.

RAGPC, hastaları doktorlarının yazdıkları ilaçları almaya devam etmeleri için uyardı ve ABC televizyonunun programını kalp hastalıklarının ispat edilmemiş teorilerini yaymakla suçladı.

Kalp Vakfı Başkanı Maurice Swanson da Dr. Swan’ ın görüşlerini destekledi ve meselenin aslını anlamayanların bu program yüzünden ölebilecekleri uyarısında bulundu.

Mr. Swanson, “Dr. Swan programın yanıltıcı ve önyargılı olduğunu bildiren diğer bağımsız Avustralyalı uzmanlarla aynı fikirde” diye konuştu.

“Kalp Vakfı ve kardiyak rehabilitasyon kliniklerine programdan dolayı kafası karışan hastalardan birçok telefon ve e-posta geldi.

Hastalara doktorlarına başvurmadan ilaç ve diyetlerinde hiçbir değişiklik yapmamalarını şiddetle tavsiye ediyoruz.”

KAYNAK

http://au.news.yahoo.com/thewest/lifestyle/a/-/article/19696801/cholesterol-drug-backlash-widens/

Siz de yorumunuzu paylaşın: