PROF. DR. BİNGÜR SÖNMEZ GENE FİKİR DEĞİŞTİRDİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
obez kadın 4

2011′ de “Yüksek kolesterol tehlikelidir, mutlaka ilaç alınmalıdır” diye ortalığı ayağa kaldıran Türk Kardiyoloji Derneği üyeleri arasında yer alan Prof. Dr. Bingür Sönmez fikir değiştirdi.

Hürriyet gazetesinde Yalçın Bayer’ in köşesinde yer alan “Prof. Sönmez’ den uyarı!” başlıklı yazı aynen şöyle:

“Bugüne kadar doğru bilinen, “Yüksek kolesterol tehlikelidir” tezi kalp ve damar cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Bingür Sönmez tarafından çürütüldü.

Kalp ve damar sağlığını bozan en büyük tehlikenin sanıldığı gibi kolesterol değil, karbonhidrat-şeker olduğunu, kolesterole vücudun ihtiyaç duyduğunu söyleyen Bingür Sönmez,

Kolesterol seviyesi ne kadar azsa o kadar iyidir düşüncesi yanlıştır” dedi.

Prof. Dr. Sönmez “Düşük kolesterol kanser yapıyor” dedi. “

Kaynak: http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/yalcin-bayer_42/susuzluk-ve-kuraklik-bizi-mahvedecek-deyin-artik_26975440

Gelelim neticeye

Prof. Dr. Bingür Sönmez’ in geç de olsa gerçekleri görmüş olması elbette sevindirici ama “Yüksek kolesterol tehlikelidir” tezini hangi araştırmasıyla, nasıl çürüttüğünü de açıklamalıdır.

Yoksa gene benim yazılarımı mı okudu da fikir değiştirdi, bilemiyorum; bilgilendirirse memnun olurum.

Prof. Dr. Sönmez’ e bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilerken, “sağlıklı insanların bile kolesterol hapı içmesinin faydalı olduğunu savunan” Türk Kardiyoloji Derneği’ nin, hastaların “kolesterol haplarını bırakmalarına ve kalp sağlıklarını tehlikeye atmalarına” yol açacak bu haber için ne diyeceğini merak ediyorum.

Siz de yorumunuzu paylaşın: