AŞI ZORUNLULUĞU OLAN YERLERDE KONSER VERMEYECEĞİM

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

BBC’ nin haberi:

Rock müziğinin efsane isimlerinden İngiliz müzisyen Eric Clapton, aşı pasaportunun zorunlu tutulacağı konser mekanlarında çalmayacağını söyledi.

Clapton, “seyircilere ayrımcılık uygulanan hiçbir yerde çalmayacağım “dedi.

İngiltere’de Eylül ayından itibaren, gece kulüplerinde ve konser mekanlarında aşı pasaportu göstermek zorunlu olacak.

İngiltere’de aşı pasaportu, iki aşısını da olan kişilere veriliyor.

Mayıs ayında aşı olan Eric Clapton, AstraZeneca aşısının ağır yan etkilerini yaşadığını söylemiş, bir daha çalamamaktan korktuğunu belirtmişti.

Ünlü müzisyen, aşının güvenliği ile ilgili de abartılı ifadeler olduğunu savunarak “propaganda” nitelemesi yapmıştı.

Uzmanlar, aşıların mevcut risklerinin, yararının yanında çok küçük olduğunu değerlendiriyor.

İngiltere’de AstraZeneca aşısına bağlı nadir kan pıhtılaşması yan etkisi görüldü ancak aşı, kamu sağlığı uzmanlarında halen tüm yaş gruplarına öneriliyor.

Aşı pasaportu açıklaması tartışılan Clapton bir sonraki konserini Londra’daki Royal Albert Hall’da, 2022 Mayıs ayında verecek.

Clapton’ın ayrıca, bu yıl Eylül ayında 7 konserlik bir ABD turnesi yapacak.

ABD’deki konser salonlarında şu an için aşı zorunluluğu bulunmuyor.

Eric Clapton, Covid önlemlerine karşı daha önce de bir karşı duruş sergilemiş ve karantina karşıtı bir şarkıda yer almıştı.

Kaynak: https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-57938072

***

EK 1 (1.12.2021): ABD’de federal mahkeme, tüm sağlık çalışanlarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı olması zorunluluğuna karşı tedbir kararı alarak 10 eyalette uygulamayı durdurdu. Associated Press’in haberine göre, Missouri eyaleti Federal Bölge Mahkemesi Yargıcı Matthew Schelp, kararında, devlete ait sağlık sigortası programları Medicare ve Medicaid’in, programlarla anlaşmalı kurumlarda çalışanlara aşıyı zorunlu tutmak için ABD Kongresinden yetkileri bulunmadığını belirtti.

Schelp, böylece ABD yönetiminin getirdiği sağlık çalışanlarının Kovid-19 aşısı olması zorunluluğuna karşı ilk hukuki mücadeleyi başlatmış oldu. Söz konusu karar, ABD yönetimini dava eden eyaletler koalisyonunda bulunan Alaska, Arkansas, Iowa, Kansas, Missouri, Nebraska, New Hampshire, Kuzey Dakota, Güney Dakota ve Wyoming eyaletlerinde geçerli oldu. Haberde, söz konusu eyaletlerin vali veya başsavcılarının Cumhuriyetçi partiden olduğu vurgulandı. Biden yönetimi, sosyal sigorta programları üzerinden devletten fon alan yaklaşık 76 bin sağlık kurumunda çalışan 17 milyondan fazla çalışanın 6 Aralık’a kadar ilk doz, 4 Ocak 2022’ye kadar ikinci doz Kovid-19 aşısı yaptırmış olmasını şart koşuyordu.

Kaynak: https://www.aa.com.tr/tr/dunya/abd-de-saglik-calisanlarina-asi-zorunlulugu-10-eyalette-durduruldu/2435029

***

EK 2 (7.4.2022): Almanya’da uzun zamandır tartışmalara neden olan aşı zorunluluğuna ilişkin yasa tasarısı, bugün Almanya Federal Mecliste yapılan oylamayla ret edildi. Almanya’ da koalisyon hükümetini oluşturan Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti’den (FDP) meclise getirdiği 60 yaş üzerindekilere Korona virüs aşısı olma zorunluluğu öngören yasa tasarısı Almanya Federal Meclisi’nde görüşüldü. Yasa tasarısı, yapılan oylamada 296 evet oyuna karşı, 378 hayır oyu ile reddedildi. Oylamada 9 milletvekili ise çekimser oy kullandı. Alman hükümeti, geçtiğimiz hafta 18 yaşından büyük herkes için Aşı Zorunluluğunu öngören düzenlemeyi geri çekmişti. Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/dunya/alman-meclisi-60-yasi-uzeri-asi-zorunlulugu-tasarisini-kabul-etmedi-42038935

***

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. Erkut dedi ki:

    Helal sana koçum

  2. Alişan Yıldıran dedi ki:

    Aklı başında insanların hala ekseriyetde olduğu ümidindeyim.

Siz de yorumunuzu paylaşın: