ABD’DE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA AŞI ZORUNLULUĞU 10 EYALETTE DURDURULDU

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

Almanya, ‘tam ve aşısız’ Almanların perakende mağazalarına erişimini kısıtlamayı planlıyor! Sadece aşılanmış veya en fazla 6 ay önce Kovid geçirmiş olan kişilere izin verilecektir! Hukukçulara soruyorum: Bu temel insan hakları ve özgürlük ihlali değil midir?

Kaynak: https://twitter.com/drahmetrasim/status/1466094748356259841?s=20

ARK “Kimse bilmediği konularda ileri geri, heyecanla, hiddetle, nefretle konuşmamalı“.

ARK “FDA’ nın Pfizer’ in Kovid aşısına ruhsat vermek için ele aldığı belgeler ancak 55 sene sonra açıklanabilecek”. 

Tam onay almış bir aşı yokken, aşılar enfeksiyonu ve bulaşmayı önlemezken, aşılar şirketlerin istedikleri ülkelere kendi belirledikleri fiyattan sattıkları ticari birer ürünken, en azından 10 çeşit aşı varken, aşılama şeması hakkında her kafadan bir ses çıkarken… kime hangi aşıyı zorla yaptıracaksınız?

***

Anadolu Ajansı‘ nın haberi:

ABD’de federal mahkeme, tüm sağlık çalışanlarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı olması zorunluluğuna karşı tedbir kararı alarak 10 eyalette uygulamayı durdurdu.

Associated Press’in haberine göre, Missouri eyaleti Federal Bölge Mahkemesi Yargıcı Matthew Schelp, kararında, devlete ait sağlık sigortası programları Medicare ve Medicaid’in, programlarla anlaşmalı kurumlarda çalışanlara aşıyı zorunlu tutmak için ABD Kongresinden yetkileri bulunmadığını belirtti.

Schelp, böylece ABD yönetiminin getirdiği sağlık çalışanlarının Kovid-19 aşısı olması zorunluluğuna karşı ilk hukuki mücadeleyi başlatmış oldu.

Söz konusu karar, ABD yönetimini dava eden eyaletler koalisyonunda bulunan Alaska, Arkansas, Iowa, Kansas, Missouri, Nebraska, New Hampshire, Kuzey Dakota, Güney Dakota ve Wyoming eyaletlerinde geçerli oldu.

Haberde, söz konusu eyaletlerin vali veya başsavcılarının Cumhuriyetçi partiden olduğu vurgulandı.

Biden yönetimi, sosyal sigorta programları üzerinden devletten fon alan yaklaşık 76 bin sağlık kurumunda çalışan 17 milyondan fazla çalışanın 6 Aralık’a kadar ilk doz, 4 Ocak 2022’ye kadar ikinci doz Kovid-19 aşısı yaptırmış olmasını şart koşuyordu.

Kaynak: https://www.aa.com.tr/tr/dunya/abd-de-saglik-calisanlarina-asi-zorunlulugu-10-eyalette-durduruldu/2435029

***

Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, katıldığı bir canlı yayında koronavirüs aşısı olmayanları hedef alan açıklamalarda bulundu. Şen, zorunlu aşı uygulamasının başlatılması gerektiğini belirtip “Mazeretin yoksa bunun da yaptırımı şudur; 2 yıl, 3 yıl, 4 yıl hapis cezası. Hatta ben zorunlu aşıyı gelir evinde iş yerinde tatbik ederim. Asker ve polis zoruyla evlerine iş yerlerine girip yaparsın.” ifadelerini kullandı.

Dün akşam HaberTürk ekranlarında bir canlı yayına çıkan hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen, koronavirüs sürecinde yaşanılanlara ve aşılama uygulamasına ilişkin değerlendirmeler yaptı.

HAPİS CEZASI ÖNERDİ

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın da konuk olarak yer aldığı programda Şen, aşı olmak istemeyen vatandaşlara yönelik konuşurken, “Zorunlu aşıyı çıkarırsın. Dersin ki kardeşim, tıbbi geçerli mazeretin olmamak kaydıyla eğer bu mazeretin yoksa bunun da yaptırımı şudur; 2 yıl, 3 yıl, 4 yıl hapis cezası. Hatta ben zorunlu aşıyı gelir evinde iş yerinde tatbik ederim. Bu gücün varsa uygularsın.”

“ASKER ZORUYLA EVE, İŞ YERİNE GİRİP YAPARSIN”

Şen, tepki çeken açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Benim sıram geldiyse, ben aşıya gitmediysem, haklı bir mazeretim yoksa, yaptırımın neyse tatbik edersin. O insanları aşıya mecbur edersin. Veya öyle bir günler olur ki, asker ve polis zoruyla evlerine iş yerlerine girip yaparsın. Bu hayat, her şey mümkün.”

AÇIKLAMALARI TEPKİ ÇEKTİ

Şen’in sözleri kısa sürede sosyal medyada gündem yarattı. Kullanıcılar duruma tepki gösterirken Twitter’da #HaddiniBilErsanŞen hashtag’ı kısa sürede TT oldu.

Kaynak: https://www.sondakika.com/haber/haber-canli-yayinda-tepki-ceken-asi-sozleri-prof-dr-14197725/

***

Açılan bir dava üzerine Ankara 11. İdare Mahkemesi, TOBB Üniversitesinin istediği “Çift doz aşı olmayanlardan haftada iki kez PCR testi negatif sonucu istenilmesine” dair işlemin yürürlüğünü durdurdu.

TOBB Üniversitesi 6 Eylül 2021 tarih ve 2021/20 sayılı kararıyla “çift doz aşı olmayanlardan haftada iki kez PCR testi negatif sonucu istenilmesini” öngörmüştür. İdarenin almış olduğu bu aşı kararının hukuki alt yapısı olmadığı, Anayasa’ya aykırı olduğu, temel hak ve hurriyetlerin ancak kanunla sınırlandırılabileceği gerekçesiyle dava açmıştır.

Memurlar.net’in edindiği bilgiye göre, Ankara 11. İdare Mahkemesi temel hak ve hürriyetlerden olan eğitim ve öğretim hakkı ile yaşama, maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme hakkının idari işlemle sınırlandırılamayacağı gerekçesiyle işlemin yürütmesini durdurmuştur.

Kaynak: https://www.memurlar.net/haber/1003211/idare-mahkemesi-haftada-2-kez-pcr-zorunlulugunu-iptal-etti.html

***

Ursula von der Leyen, Avusturya ve Almanya’nın tüm yetişkinlere aşı uygulama planlarını açıklamasının ardından, tüm AB’de ‘zorunlu aşılamayı düşünme zamanı’ uyarısında bulundu. Kaynak: https://www.dailymail.co.uk/news/article-10262737/Europe-Covid-Time-think-mandatory-vaccines-Ursula-von-der-Leyen-says.html

***

EK 1 (10.12.2021): KORCAN AYATA “%85’te takılı kalmış 60 yaş üzeri aşı oranını en üst seviyeye çıkarmadan, 5-12 yaş, 12-15 yaş aşılamaya çalışmak, aşısızlara kısıtlama uygulamak, hastalığı geçirenleri aşılamak, otomatik herkese 3. 4.doz yapmak kesinlikle, bilimsel değil.”

Kaynak: https://twitter.com/korcanayata/status/1469393060396212231?s=20

***

EK 2 (7.4.2022): Almanya’da uzun zamandır tartışmalara neden olan aşı zorunluluğuna ilişkin yasa tasarısı, bugün Almanya Federal Mecliste yapılan oylamayla ret edildi. Almanya’ da koalisyon hükümetini oluşturan Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti’den (FDP) meclise getirdiği 60 yaş üzerindekilere Korona virüs aşısı olma zorunluluğu öngören yasa tasarısı Almanya Federal Meclisi’nde görüşüldü. Yasa tasarısı, yapılan oylamada 296 evet oyuna karşı, 378 hayır oyu ile reddedildi. Oylamada 9 milletvekili ise çekimser oy kullandı. Alman hükümeti, geçtiğimiz hafta 18 yaşından büyük herkes için Aşı Zorunluluğunu öngören düzenlemeyi geri çekmişti. Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/dunya/alman-meclisi-60-yasi-uzeri-asi-zorunlulugu-tasarisini-kabul-etmedi-42038935

***

EK 3 (20.5.2022): ERSAN ŞEN “Bu gücün varsa zorunlu aşıyı çıkarırsın, dersin kardeşim, geçerli mazeretin.. o da tıbbi… olmamak kaydıyla… eğer bu mazereti yoksa herkes aşılanacak. Bunun da yaptırımı 2 yıl hapis cezası, 3 yıl hapis cezası, 4 yıl… hatta zorunlu aşıyı gelir evinde işyerinde ben tatbik ederim ve bunu takip ederim.” 

Kaynak: https://twitter.com/Ferhatarslandr/status/1527524703367200768?s=20&t=MF_n4qx2-cRY9agiKKJ8-g

***

Siz de yorumunuzu paylaşın: