ÇOCUKLUK ÇAĞI AŞILARI MECBURİ DEĞİL TAVSİYE NİTELİĞİNDE OLMALIDIR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
obez kadın 4

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

Prof. Dr. Alişan Yıldıran’ ın yazısı:

Hepatit B ile ilgili ülkemizde yapılan çalışmalarda HBs pozitifliğinin düşük olduğu şeklindedir (%0.5-17). [http://www.istanbulsaglik.gov.tr/w/tez/pdf/cocuk_sagligi/dr_burcin_nalbantoglu.pdf]

Arama motorlarına hepatit b vaccine ve multiple sclerosis anahtar kelimeleri ile yazdığınızda çok sayıda araştırma ve çekince çıkmaktadır.

Aşıların otoimmüniteye yol açtığı hatta bu durumun epidemik (salgın) haline geldiği konusunda endişeler vardır.
(http://iospress.metapress.com/content/e78n0861qlv220x7/)

Yenidoğan bir bebeğe doğar doğmaz bu aşının mecburi (mandatory) olarak yapılmasının bilimsel bir temeli yokdur ve etik değildir.

Ancak annenin HBs pozitif olması durumunda bebeğine hepatit B immünglobulini yapılmalı, immünolojik durumu değerlendirildikden ve ailenin muvafakati alındıkdan sonra aşı düşünülebilir.

Yenidoğan bir bebeğin tek ihtiyacı annesinin memesidir.

Aşının etkisi ile annesini ememeyen bebeklerine telaşa kapılarak mama veren, ardından sütü kesilen çok anneler gördüm.

Sağlık Bakanlığı’nı bu vesile ile çocukluk çağı aşı takvimini mecburi değil tavsiye niteliğinde uygulamaya davet ediyorum.

***

EK 1 (23.10.2022): HALUK VAHABOĞLU “Çocukluk dönemi aşı takvimini belirleyenler çıkar çatışması belgelerini ve bilimsel gerekçelerini eleştiriye açık bir şekilde yayınlamalıdır TC Devleti neyi ne için yapacağına karşıt görüşleri dinleyerek karar vermelidir”

Kaynak: https://twitter.com/HalukVAHABOLU/status/1583087029604454401?s=20&t=ag3UmnyS0x_L__kBJWJ54w

***

EK 2 (23.10.2022): HALUK VAHABOĞLU “Bu konuda bir kez daha söyleyeyim: öğretim üyeleri firmalarla çıkar ilişkisi içinde olabilir, yasaların çizdiği çerçevede bu bir suç değil Makale yazınca ve bir ortamda o firmanın ürünleri ile ilgili görüş beyan edince mutlaka ilişkini bildirisin”

“Kimse senin ilişkini ispat etmek zorunda değil, sen bildirmek zorundasın İlişkini bildirir sonra da görüşünü söylersin ilişki danışmanlık, ilaç/aşı tanıtma konuşması vd şekillerde olabilir yasaların müsaade ettiği çerçevede Gizlemek büyük kusurdur (belki de suç bilemem)”

“Aşı konusunda da önceden söylemiş idim, görüşüm şu şekildedir: Aşı konusu stratejik bir konudur mutlaka kamunun kontrolünde olmalıdır Zaman aleyhimize çalışıyor Turkovac girişimi olumlu fakat asıl çocukluk çağı aşıları ve LAV aşı teknolojisi kamunun denetiminde olmalıdır”

Kaynak: https://twitter.com/HalukVAHABOLU/status/1582637576745545728?s=20&t=ag3UmnyS0x_L__kBJWJ54w

***

EK 3 (23.10.2022): FERHAT ARSLAN “Önce bilimsilerin ağzını kapatıp (fotoya bakın) sonra can alıcı sorumuzu soralım. Madem hepatit B anneden çocuğa geçiyor anasında hepatit B olmayan çocuğu 0.1.6 aylarda niye aşılıyorsun. Diğer geçiş yolları cinselllik?, ortak enjeksiyon kullanımı? Dövme? Dangalak demeyeceğim burda!”

Resim

Kaynak: https://twitter.com/Ferhatarslandr/status/1583874351124082688?s=20&t=

***

EK 4 (23.10.2022): FERHAT ARSLAN “Timus diye bir organımız var kendimizin ve kendimizin olmayan antijenleri ayırıp sağlam bir immun sistemin temellerini atıyor. Bunu yaparken myeloid hücre serilerinin ve dokuya gömülü monosit-makrofaj sistemini başat kullanıyor. Ha işte bunlar ilk 6 ayda tam olgun değil.”

“Değil 6 ay, 2 yaşa kadar tam da olgunlaşmaz. İlk 6 ay-12 ay arası annenden geçen antikor boşuna değil ayrıca anne sütünde boşuna değil. Bunlar senin immun sistemin olgunlaşıncaya kadar memeli olduğun için böyle evrildi. Sürüngensen başka tabi”

“Uyarıyorum sağlam argümanlarla gelin diyorum. Yok mevzuat ezberleyip karşımıza çıkıyorlar. Aşı yaptıranlarda üzülmesin. İnsan vucudu aptal mı birşeye üç defada antikor oluştursun. Zamanı yanlış. Mesele bu.”

Kaynak: https://twitter.com/Ferhatarslandr/status/1583899041363918848?s=20&t=ag3UmnyS0x_L__kBJWJ54w

***

EK 5 (23.10.2022): FERHAT ARSLAN Öyle bir kült ile karşı karşıyayız ki işe yarar olduğunu düşündüğünüz bir aşının zamanlamasını dozunu veya kaç doz yapılacağını bile tartışma konusu yapamıyorsunuz. E sonra buna bilim diyorlar. Çalışma? İlaç firması yapıyor. Katolik rahibi gibiler.

Kaynak: https://twitter.com/Ferhatarslandr/status/1583915564028030978?s=20&t=ag3UmnyS0x_L__kBJWJ54w

***

Yazı için 7 yorum yapılmış:

  1. Ebc dedi ki:

    Peki biz anneler ne yapicaz.? Aşı yaptirmayinca bebegimize hastalik bulasinca hangi doktora goturucez..dusuncemizi destekleyen doktor yok maslesef

  2. Değerli anneler,
    Hepatit B kan ve vücud sıvıları ile bulaşan bir hastalıkdır.
    Anne babası taşıyıcı olmayan, kan ve kan ürünleri verilmemiş bebeklerde hepatit B olmaz.
    El temizliğine dikkat etmeniz kafidir.
    Taşıyıcılarda ise bebek tercihen sezaryen ile doğurulmalı, doğdukdan sonra ilk on iki saatte HBIG verilmelidir.
    Benim kanaatim sütten geçebilecek virüs mikdarının altta yatan bir immün yetmezlik yok ise sütteki virüs yükünün hastalıkdan ziyade immün stimulasyonu sağlayacağı için emzirmeye devam edilmesi şeklinde.

  3. Ramazan KALİPÇİ dedi ki:

    Benim yeni kızım oldu , şu an 27 günlük, aşılarını yaptırmak istemiyorum , ne yapabilirim?

  4. Yeşim dedi ki:

    Peki Hocam o zaman çocuklarımıza neden Hepatit B aşısı rutin olarak yapılmaktadır? Oğlum 3.ayına girecek hepatit e bağlı ateşle ve önlemleri oldu ilk 48 saat içinde hiçbir Dr. Bunun için oğluma birsey yapmadı. Denilen tek şey ‘olabilir, normal…’ şeklinde yorumlar oldu.yazınızı okuduğumda ise asiya bagli oldugunu dusunerek soyluyorum ki çocuğum emmeyi bıraktı neredeyse 1,5 aydır emzirme için mücadele ediyorum.Ben de ve esimden hepatit b hastalığı veya tasiyiciligi yok.bu aşının ve diğer aşıların daha ne gibi yan etkileri var? 3.doz aşısını da yaptırmamacı mıyım peki hocam? Kimse bu konuda sorumluluk almıyor. Cevabınızı ivedilikle bekliyorum saygilarimla

  5. Yeşim dedi ki:

    Düzeltiyorum ilk 48 saat Ateş ve inlemeleri oldu

  6. Alişan Yıldıran dedi ki:

    Daha o yıllarda enfeksiyoncu ve mikrobiyologlara gözümüz gibi bakmamız gerekdiğini ifade etmişdim
    (https://ahmetrasimkucukusta.com/2015/07/14/misafir-yazar/mikrobiyolog-ve-enfeksiyonculara-gozumuz-gibi-bakmaliyiz/).

    Sebebi herhalde artık herkes tarafından anlaşılmışdır.

    Ancak gördük ki, güzel memleketimizde immünolojiden anlayan ve bunu cesaretle ifade edebilen Haluk ve Ferhat hocadan başka kimse yok maalesef.

    Allah onlardan razı olsun, sayılarını arttırsın.

    Yukarda bir hanımefendinin şu sorusunu da yeri gelmiş iken hatırlatalım; ‘Peki Hocam o zaman çocuklarımıza neden Hepatit B aşısı rutin olarak yapılmaktadır?’

    Sakın enfeksiyoncularla ilgilenenler kimlerse bir ‘aşı KÜLTÜ’ husule getirerek belli bir demografik amaçları olmasın?

    Üstelik bunu da açık açık söylüyor olmasın?

    Bu bir komplo teorisi değil komplonun ta kendisidir!…

  7. Alişan Yıldıran dedi ki:

    Düzeltiyorum ‘kimse’ yerine ‘enfeksiyoncu’ demek istedim.

Siz de yorumunuzu paylaşın: