İSTATİSTİKTE OVERESTİMATİON (FAZLA DEĞER ATFI) SOSYOLOJİ DE AHMAKLIKTIR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Doç. Dr. Ferhat Arslan‘ ın tivit dizisi:

Bir insanın hastalık sürecinde (zaman) diğer birçok faktör ( iç faktörler, dış faktörler) eşliğinde ölüme gitmesini ya da gitmemesini sadece yaptırdığı ya da yaptırmadığı aşı(?) ya bağlamak istatistikte overestimation (fazla değer atfı) sosyoloji de ahmaklıktır. Taraftarı çoktur

Bu hamakat şaşırtıcı değildir. Nihayetinde her alanda yaşadığımız çöküntünün temelinde de anlama ve algılama kapasitesindeki düşüklük ve tercihlerdeki pespayelik mevcuttur. Bizde sorununun katmerli olması bunun aydın pozisyonunda olanlarca icra edilmesidir.”

Korkarım ki aklı başında olan hiç kimse bu düzende paye bulup halka ne yön verebilir ne de halkın temel yaşam mücadelesini bir kenara bırakıp aydınlanmaya yönelecek gücü vardır. Bunu tüm dünyada uyguladılar. Evladınızın dinlediği şarkıların sözlerin çevirisini okuyunuz.

Kaynak: https://twitter.com/Ferhatarslandr/status/1449579178484015107?s=20

Bazı insanlar büyük bir felakete düçar olmuşlardır. Hak etmedikleri ünvanları ile yaşamak. Bazıları ise daha büyük bir felaketi de yaşarlar. Hür iradeden yoksundurlar. İlki ikincisinin aracısıdır, şık bir yok oluştur.”

Kaynak: https://twitter.com/Ferhatarslandr/status/1449584450996670473?s=20

 

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. Osman Yüksel Serdengeçdi dedi ki:

    Hak etmedikleri ünvanlar; eskiden onlara ‘kâzib şöhretler’ denirmiş.
    Tarihde pek çok numunesi var.

  2. Cezmi Aktaş dedi ki:

    Hoca birkaç cümle ile bir kitaplık laf etmiş.

Siz de yorumunuzu paylaşın: