UDİ PATCH ADAMS

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Haberiniz Olsun köşesinde iki gündür yayınladığım Noel Baba haberi bana seneler önce Milliyet gazetesinde hakkımda çıkan bir haberi hatırlattı.

Ben de hem hastalarına hem öğrencilerine böyle pek çok hoş sürprizler yapmış bir hekim ve öğretim üyesi olarak Dr. İlker Şahin’ i bu davranışından dolayı kutluyor ve bunun tüm meslekdaşlarımız tarafından örnek alınmasını diliyorum.

İşte bu da benim 24 Mayıs 1999 tarihinde Milliyet gazetesinde Semra Kardeşoğlu imzasıyla çıkan haberim:

Başrolünü Robin Wiliams’ın üstlendiği “Patch Adams” adlı film gözlerimizi hastanelere ve tedavi yöntemlerine çevirmemize neden oldu. Filmde Robin Wiliams’ın canlandırdığı doktor, hastaların yalnızca ilaçla değil aynı zamanda moralle iyi olacağına inanarak, kimi zaman onlarla birlikte şarkı söylüyor, kimi zaman da bir palyaço kılığında çocuk hastaları eğlendiriyordu.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi olan Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta da, tıpkı filmdeki doktor gibi düşünüyor. O da Robin Williams gibi atılma korkusuyla hastalarıyla birlikte şimdilik şarkı söyleyemiyor ama, öğrencilerine müzik sevgisini aşılıyor.

 Aynı zamanda çok iyi ud çalan Prof. Küçükusta, şunları söylüyor: 

“Zaten çok stresli bir işimiz var. Derslerimiz de ağır. Bu nedenle müzik gibi kafamızı boşaltacak güzel şeylere ihtiyacımız var. Öğrencilerimle güzel bir koro oluşturduk. Ders öncesi ve aralarda çalıp söylüyoruz. Derse daha kolay adapte oluyorlar.”

Profesyonel sanatçılardan oluşan bir müzik grubu da kuran müzik tutkunu profesör, bazı televizyon kanallarında programa da çıkıyor. 

Hastalarının da zaman zaman ud çalmasını istediklerini belirten Küçükusta, “Avrupa’daki bir çok hastanede müzisyenler haftanın belli günlerinde hastalara konser verir. Onlar da katılırlar. Bence bizde de bu tarz şeylerin denenmesi gerekiyor. Özellikle kanser ve kronik hastalıklarda sadece ilaç yeterli olmuyor. Moral de çok önemli. Müzikle hastalara moral kazandırılabileceğine inanıyorum” diyor.

KAYNAK: http://www.milliyet.com.tr/1999/05/24/yasam/yas01.html

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Sema dedi ki:

    Tıp fakültesinde en güzel aylarımızı Ahmet Rasim hocanın yanında geçirmiştik. Sadece staj mı ? Hayır, sınavlarda çok keyifliydi çünkü ud eşliğinde olurdu.

Siz de yorumunuzu paylaşın: