KÜÇÜK KALÇA TEORİM DE İSPATLANDI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kalça

Bundan iki sene kadar önce “sezaryen tartışmaları” vardı hatırlarsanız.

Başbakan Erdoğan “Şunu da açıkça söylüyorum, sezaryenle ilgili doğumlara karşı olan bir başbakanım. Kürtajı bir cinayet olarak görüyorum” demiş ve yer yer yerinden oynamıştı.

Ben de o zaman “Başbakan Haksız: Şehirli bir kadın normal doğum yapamaz” başlıklı yazımda sezaryenin neden arttığını ve şehirli kadınların neden sezaryen doğum yapmasının çok zor olduğunu anlatmıştım (1).

Bugün Hürriyet gazetesinde Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan bir araştırmada “eğitimli kadınların kalçalarının küçük olduğunun” ortaya çıktığını bildiren haberi okuyunca o yazımı hatırladım (2).

Modern metropol hayatının şehirli kadınların karın ve pelvis kaslarını dumura uğrattığını, şehirli kadınların isteseler de “normal doğum yapmalarının” oldukça zor olduğunu iddia etmiştim.

Female Fantasy Office: What If Workplaces Were Designed For Women ...

Bu haberde geçen eğitimli kadın yerine şehirli kadın ifadesini koyduğumuzda benim teorilerimden biri daha ispatlanmış oluyor.

Sağlık Bakanlığına ve araştırmacılarına teşekkür ediyor, yazımdan aşağıdaki paragrafı görüşlerinize sunuyorum:

Tarlada çalışan, evinin suyunu çeşmeden, odununu ormandan taşıyan güçlü kuvvetli, acı çekmeye alışmış çilekeş köylü kadını rahatlıkla normal doğum yapabilir; zaten de öyle yapıyor.

Büyük şehir kadınlarına gelince.

Ben de açıkça söylüyorum.

Kanun hükmünde kararname de çıkarılsa onları normal doğuma zorlayamayız.

Karın ve pelvis kasları dumura uğramış, ıkınma gücü sıfıra yakın, canı tatlı, çıtıpıtı, nazenin metropol kadınlarının isteseler bile “normal doğum yapmaları mümkün değildir”.

KAYNAKLAR:

1. http://ahmetrasimkucukusta.com/2012/05/27/yazilar/elestirel-yazilar/saglik-sistemi/basbakan-haksiz-sehirli-kadin-normal-dogum-yapamaz/

2. http://ahmetrasimkucukusta.com/2014/03/22/abur-cubur-ivir-zivir/egitimli-kadinin-kalcasi-kucuk/

Siz de yorumunuzu paylaşın: