KALSİYUM HAPI UYARISI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Prof. Ahmet Rasim Küçükusta, kalsiyum haplarının insanlara dayatıldığını ancak bunları kullanmanın insan sağlığına olumsuz etkilerinin olduğunu söyledi. Prof. Küçükusta, “İnsanın vitamin takviyesine ihtiyacı yok. İnsanların sağlıklı beslenmeyi öğrenmesi gerekiyor” dedi.

Teve2’de yayınlanan “Hepsi Bugün Oldu” programında Armağan Çağlayan’ın konuğu olan Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta sağlık konusunda önemli açıklamalar yaptı:

“Son dönemde insanlara vitamin yüklemesi bir moda oldu. Hemen her kesimde, çinko, kalsiyum alımına özendiriliyor.

Bir insanın doğuştan ya da sonradan oluşan bir rahatsızlığı yoksa, vitamin takviyesine ihtiyacı yok. İnsanların sağlıklı beslenmeyi öğrenmesi gerekiyor.

Belediye ve sağlık kuruluşları insanlarının sağlıklı olması isteniyorsa, insanlara sağlıklı gıda maddesini sunmaları gerekiyor. Sağlık için geçen sene harcanan rakam 20 milyar TL’ye ulaştı.

Kalsiyum, özellikle kadınlar arasında çok yaygın. Hele de menapoz sonrası. İlaç olarak alma ile vitamin olarak alma arasında çok fark var. Yoğurt veya yumurta tüketerek kalsiyum almak çok önemli.

Günümüzdeki meyveler geçmişteki meyveler aynı değil. Meyvelerin şeker oranı çok yükseldi. Bir çok meyvede eskisi kadar mineral yok maalesef.

İlaç firmaları, fışırdayan, foşurdayan ilaçların fiyatlarını 5-6 kat daha fazla artırıyorlar.

Bugün yaşadığımız hastalıkların pek çoğu, beslenme tarzımızdan kaynaklanıyor.

Sağlıklı beslenme, güneş ışığı alarak, karanlıkta uyuyarak sağlıklı olur.

Karanlıkta uyumak son derece önemli. Vücudumuzun iç saati var. Bu saat bozulduğu zaman çok hastalıklar ortaya çıkıyor. Gece karanlıkta uyumayanlarda melatonin üretilmiyor. Yattığınız odada elektronik hiçbir alet bulundurmayın.

KEPEK EKMEĞİ ALDATMACASI

Günümüzde ekmek kadar zararlı bir şey yok. Maalesef buğday işlenmiş hale getiriliyor. Modern ekmek şekerden ibarettir. Ben hiç ekmek yemiyorum. Ama karbonhidrat tüketiyorum. Bunu baklagillerle yapıyorum, kuruyemişlerle yapıyorum.

İşlenmiş tahıl ve işlenmiş ekmeği asla yememek lazım. Kepek ekmeği de maalesef bir aldatmaca.

Zayıflama ameliyatları bir salgın haline geldi. İnsan vücudundan bir parça alınması doğru değil.

İnsanlara illa bir kilo dayatma doğru değil. Sağlıklı beslenerek bir kişi 80 kilo olabilir. Öteki sağlıklı beslenerek 65 kilo olabilir.”

Kaynak: http://www.haberler724.com/ahmet-rasim-kucukusta-dan-kalsiyum-hapi-uyarisi/3214

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. A.pınar yahşi dedi ki:

    Elimden geldiği kadar sizin yazılarınızı okuyor ve uygulamaya çalışıyorum.evde yoğurt, peynir, tarhana,turşu ve domates-biber rendeleri hazırlıyor, mevsimsiz hiçbir sebze meyve tüketmiyorum. Zeytin yağı kendi bahçemizden ilaçsız gübresiz. Bol sebze ve baklagil tüketiyorum ama B12 163, demir 9.6 40 yaşımda menapoza girdim kalsiyum ve hormon takviyesi almadım . herhangi bir hastalığım yok ama beslenme açığı olduğu açık. Bu durumda da almayalım mı?

  2. Sadie dedi ki:

    Tamam her söylediğiniz doğrudur ,,
    ESAS SORU ŞU BEN ERKEK KARDEŞLERİMLE AYNI SOFRAYA OTURUP AYNI YEMEKLERLE BESLENİRKEN ONLAR UZUN BOYLU VE KİLOLARI
    NORMALDİ..DE BEN EVİN KIZI OLARAK NİYE KİLOLUYDUM,YİNE KÜÇÜK KIZ KARDEŞİM İNCE UZUN İKEN BEN NİYE KISA TIKNAZDIM
    AYNI SOFRADA AYNI ANNENİN YEMEKLERİYLE BESLENDİK TE NİYE BANA KISASIN ŞİŞKOSUN DEDİLER..

Siz de yorumunuzu paylaşın: