MAMOGRAFİ HER KADINA DEĞİL ONAY VERENLERE YAPILMALIDIR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

American College of Obstetricians and Gynecologists’ in yeni kılavuzunda, 40 yaşına gelen kadınlara mamografi taramalarının fayda ve zararları anlatılarak onay verenlerin tarama programına alınması tavsiye edildi.

Bugüne kadar 40 yaşından itibaren tüm kadınlara “erken teşhis hayat kurtarır” iddiasıyla mutlaka her sene mamografi yaptırmaları şart koşuluyordu.

Mamografiler birçok kadına ona ömür boyu hiçbir şikâyet yapmayacak ve ölümüne de yol açmayacak meme kanseri teşhisi konmasına sebep oluyor (GEREKSİZ TEŞHİS) ve bunlara riskleri meme kanserinin kendisinden daha fazla olan kemoterapi, radyoterapi ve ameliyat gibi tedavileri (GEREKSİZ TEDAVİ) uygulanıyor.

Gelelim neticeye

Mamografi taramalarının bizde son derece bilinçsiz ve programsız yapıldığını, buna mutlaka bir çeki düzen verilmesi gerektiğini, kadınlarımızın anlayabilecekleri bir dille tam ve doğru bilgilendirilerek kabul edenlerin taramalara alınmasının doğru olacağını yazıyor, söylüyorum.

Kaynak: http://www.npr.org/sections/health-shots/2017/06/22/533951718/ob-gyns-give-women-more-say-in-when-they-have-mammograms

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Elif özcan dedi ki:

    Devlet hastanesinde şöyle bür uygulama başlatmışlar. sadece meme usg çektirmek istediğimi söyledim fakat kabul etmediler çünkü yasal değilmiş radyolog önce mamografi çektirip sonra geleceksin usg ye dedi. Ben de ikisini de çektirmedim. Herkese gerekli gereksiz bol bol çekiyorlar bedava ya da birileri zengin olsun diye bilemedim hangisi

Siz de yorumunuzu paylaşın: