GRİBİ ÖNLEYEN MÜTHİŞ BİR PROTEİN KEŞFEDİLDİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Retrocyclin-101 (RC-101) adı verilen bir proteinin grip belirtilerini ve gribe bağlı ölümleri önleyebileceği bildirildi.

Maryland Üniversitesi uzmanları tarafından gerçekleştirilen araştırmaya bu protein sadece grip virüslerini değil, gribin sebep olduğu enflamasyonu (iltihabı) da önlüyor.

RC-101’ in etkinliği hem insan bağışıklık sistemi hücrelerinde (makrofajlar) ve hem de gripli hayvan modellerinde incelendi.

Araştırmada bu proteinin bir taraftan grip virüslerinin hücreleri enfekte etmesini, bir taratan da ateş, ağrı, yorgunluk gibi grip belirtilerinin sebebi olan enflamasyonu önlediği ortaya çıktı.

İnsanlara bulunmayan ama orangutanlar gibi bazı canlılarda rastlanan RC-101’ in grip dışındaki virüs enfeksiyonlarında da faydalı olabileceği düşünülüyor.

Araştırma Journal of Leukocyte Biology’ de yayınlandı.

Gelelim neticeye

Bu tür deneysel araştırmaların gerçekten etkili bir ilaç haline gelebilmesi için daha senelerce çalışılması gerekir ve bunların birçoğu “umut vadeden müthiş proteinler” safhasında kalırlar.

Siz bu tür ilaçlardan, aşılardan medet umacağınıza sağlıklı yaşamanın icaplarını yerine getirin, yeter.

Kaynak:
http://www.jleukbio.org/content/102/4/1103.abstract?sid=666efe24-8fc2-4d1a-968c-df0fe8a6dee0

Yazı için 3 yorum yapılmış:

  1. ismet badem dedi ki:

    Taktık gribe, illa engellemek mi gerekiyor? Bence gribin insan sağlığına faydaları da araştırılsın belki yokluğu daha zararlıdır ne dersiniz?

  2. Temel dedi ki:

    En iyi grip aşısı grip geçirmektir: Küçükusta

  3. s. m. a. dedi ki:

    Madem öyle bari bu sene ortadan kalmadan bi grip aşısı oliim.

Siz de yorumunuzu paylaşın: