BALIKLARDA AĞIR METAL TEHLİKESİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Balıkların, “civa var, toksin var, ağır metaller var” diye suçlanmalarının esas maksadı balık yağı haplarının satışını artırmaktır.

Bizim denizlerden tutulan balıklarda risk yaratacak miktarda zararlı madde olduğuna dair bir araştırmaya rastlamadım.

Mevsim balık mevsimidir, bu tür algı operasyonlarına da balık konservesi reklâmlarına da kanmayın, taze balıkları afiyetle yiyin.

***

Yavuz Dizdar diyor ki:

Ara ara gündeme bomba gibi düşüyor. Ağır metal var balık tüketmeyin diyorlar. Nedir bu durumun aslı?

Bunlar kasıtlı yapılan hareketler. Mantıken balıkta böyle bir şey olması mümkün değil, varsa da yenmeyen kısımlarda birikir. Bu konuda bütün yayınlara baktım. Bizim yemediğimiz kısım olan solungaçlarında ve iç organlarında birikiyor. 

Biz balığı ayıkladığımız için bunları zaten atıyoruz, etinde birikmiyor. Hele hele de hamsi, istavrit gibi küçük balıklarda risk yok denecek kadar az.

Bu risk daha ziyade sanayi bölgesindeki derin sularda yaşayan yerel balıklar için söz konusu, ama kimyasal belli sınır geçince balık zaten ölüyor.

Kaynak: Vicdan Hayat Kurtarır, sayfa:80. 

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. Murat dedi ki:

    İnsanları Bilgilendiren Böyle Güzel Bir Site Yaptığınız İçin Sizlere Çok Teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum.

  2. Murat dedi ki:

    Ayrıca başta siz olmak üzere;Canan KARATAY VE Yavuz DİZDAR Hocayı da bu vesile ile selamlamak isterim,sizler Yüce Türk Mİlleti için çok önemli değerlersiniz…Bizleri bıkmadan usanmadan doğru bilgilendirdiğiniz için sizlere minnettarım

Siz de yorumunuzu paylaşın: