GRİP AŞISI KOVİD-19′ UN CİDDİ YAN ETKİLERİNDEN KORUYABİLİR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Yapılan yeni bir bilimsel araştırma ile grip aşısının koronavirüsün (Kovid-19) ciddi etkilerinden koruyabileceği sonucuna ulaşıldı.

Yaklaşık 2 yıldır hayatımızda olan koronavirüs bilim dünyasının mesaisinin büyük bir bölümünü bu alana ayırmasına neden oldu.

Yapılan bilimsel araştırmalar ile her gün virüsü daha iyi tanıyoruz. Bilim insanları bir yandan yeni aşılar geliştirmek için çalışmalar yürütürken bir yandan da tedavi yöntemleri bulmak için yoğun çaba sarf ediyor.

University of Miami Miller School of Medicine’da görev alan bilim insanları tarafından yapılan araştırma virüs ile ilgili umut veren bir sonuca ulaştı.

ABD, Almanya ve İngiltere’nin aralarında olduğu ülkelerde on binlerce koronavirüs hastasının verilerinin incelenmesi ile yapılan araştırmaya göre, grip aşısının Kovid-19’un bazı ciddi etkilerine karşı koruma sağlayabileceği sonucuna ulaşıldı.

Başka bir deyişle ilk bulgular, grip aşısının Kovid-19’un neden olduğu bazı sorunlara karşı koruma sağlayabileceğini gözler önüne serdi.

Ancak araştırmaya göre, grip aşısı Kovid-19 ölümlerini azaltmıyor sadece hastanın hastalığı daha hafifi geçirmesine neden oluyor.

Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/dunya/son-dakika-grip-asilari-koronavirusten-korur-mu-iste-bilimin-cevabi-41852196

Son dakika: Grip aşıları koronavirüsten korur mu? İşte bilimin cevabı

Siz de yorumunuzu paylaşın: