17 MİLYON İNSAN NEYİ BEKLİYOR?

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Sabah’ ta Mevlüt Tezel‘ in yazısı:

Ülkemizde 18 yaş üstü yaklaşık 23 milyon kişi henüz aşı olmadı. İnsanoğlu zora gelmeyi sevmiyor. İkna edemiyorsak, teşvik etmeliyiz. Aşı yaptıranlara belli bir süre toplu taşıma ve otopark ücretsiz olsa! Konserler de bedava olsa. Hatta trafik cezaları silinse! Çok mu abarttım?
Peki, bu tarz teşviklerin bir faydası olmaz mı? Bence olur. Hem bu tarz teşviklerden sonra zorlayıcı tedbirleri uygulama krediniz daha yüksek olur.

Bence teşviklerin yaratacağı mali yük, pandemi yasaklarının ekonomiye olan olumsuz etkisinden daha az olur. Ayrıca toplumsal bağışıklığa daha hızlı geçerek telafi bile edebiliriz!

Eylül ayında okullar açılacak deniyor ama önceki gün 12 bin 381 kişinin testi pozitif çıktı. Bayram tatilindeki 10 milyonu aşkın nüfus hareketliliğini ve test yaptırmayanları hesaba katarsak vaka sayısında iki haftada 20 bini bulur muyuz?

İkinci dozu olmayanların sayısı 17 milyon. Çift doz aşı olup, üçüncü doz aşıya gelmeyenlerin sayısı 9 milyon!

23 milyon insanın yüzde kaçı aşı karşıtı acaba? Aşı karşıtı olmayıp, hastaneye gitmeye bile üşenen, vurdumduymaz insanların da olduğunu unutmayalım!

Asıl tartışmamız gereken ikinci dozu olmayanların sayısının 17 milyon olması. Bu insanlar aşı karşıtı olsa birinci dozu olmazdı! Sonradan aşı karşıtı olmak ise trajikomik bir davranış. Aşı karşıtlarının yalanlarına inansan bile zaten aşı olmuşsun! Bu 17 milyon neyi bekliyor?

Aşılamada ikna ve teşvik kampanyaları da sonuç vermezse o zaman yasaklar acilen devreye girmeli. Örneğin İtalya, en az bir doz Covid-19 aşısı yaptıranlar için 9 ay, Covid-19 geçirenler için 6 ay geçerli olmak üzere Yeşil Geçiş belgesi düzenleme kararı aldı.

6 Ağustos’tan itibaren İtalya’da restoran ve kafe gibi yerlerin iç mekânlarına, tiyatrolara, sinemalara, halka açık gösterilere, spor etkinlikleri ile müzelere, yüzme havuzlarına, spor salonlarına, festivallere, eğlence parklarına ve bahis salonlarına Yeşil Geçiş belgesi olamayanlar giremeyecek.

Torino’ da toplanan 2 bin kadar aşı karşıtı, Yeşil Geçiş belgesini protesto etti ama aşı randevu talebinde patlama yaşandı!

Ülkemizde dışarıda maske takan, sosyal mesafeye uyanlar yok gibi! Hem aşı yaptırmayıp hem de maskesiz, sosyal mesafesiz yaşamak nasıl bir sorumsuzluktur? Aşı olan, kurallara uyan vatandaşların suçu ne? Aşı olmayanlar ve kurallara uymayanlar yüzünden okullara gidemeyen çocuklarımıza ne diyeceğiz? Bir yıl daha eve mi kapanacaklar?
Biz de ikna ve teşvik sürecinden sonra Yeşil Geçiş belgesi gibi bir uygulama başlatmalıyız.

Kaynak: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/gunaydin/sb-mevlut_tezel/2021/07/26/17-milyon-insan-neyi-bekliyor

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Enthusiast dedi ki:

    Sizin gibi zavallılara Fransızların cevabı;

    https://www.yeniakit.com.tr/haber/fransada-asi-zorunluluguna-buyuk-ofke-diktator-macronun-evini-hayvan-gubresine-bogdular-1561147.html

    Dua edin Türk milleti çok nazik ve efendidir, ama unutmayın tokadı meşhurdur.

Siz de yorumunuzu paylaşın: