AŞI İLE BİTMİŞ BİR PANDEMİ DE YOK ZATEN, PANDEMİLER HEP VİRÜSÜN MUTASYONU İLE BİTMİŞ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

Mehmet Ceyhan diyor ki:

-Aşının yapılabilmesi için gerekli süre 3 yıldan aşağı olmaz. O zamana kadar benim düşüncem bu virüs zaten mutasyona uğrar, salgın mutasyonla biter gibi düşünüyorum. Aşının işte mümkün olduğu kadar erken geliştirilmesi lazım. Zaten erken geliştirilenler çıkıyor, gecikirse çünkü size bir faydası olmaz. Pandemi biter zaten. Çin hem kendisi yapmıyor bu mutant virüse etkinlik çalışmasını hem de yaptırtmıyor. Çünkü olumsuz bir sonuç çıkarsa aşılar elimde kalır diye korkuyor.

Hala böyle bir soru işareti var mı?

-Var tabi var tabii, çalıştırtmıyor. Biz şu anda İngiltere mutantı virüsüne karşı aşının etkinliğinde ne kadar bir azalma meydana geldi bilmiyoruz. Biz de sonradan anladık ki 65 yaş üstü ve 20 yaş altına yasak koymak onları evde kapalı tutmak aslında salgının seyrini olumsuz etkileyen bir olay. Yani bütün pandemilerin tarihine bakarak söyledim. Gerçekten 2 yıldan uzun sürmüş bir pandemi yok. Bizim gözlemlediğimiz aşı ile bitmiş bir pandemi de yok zaten. Pandemiler hep virüsün mutasyonu ile bitmiş.

-Doktorlar maskeyi mikroplar hastalarına bulaşmasın diye takarlar. Zaten onların gözenekleri, yani o dokusundaki delikler bu koronavirüsün 7 kat büyüklüğünde. O yüzden etkili değildir sağlıklı insanın takması.

Maske güvenilir değil?

-Değil. Sağlıklı kişini takması güvenilir değil.

-Vakaları görmeye başladık Nagehan Hanım. Yani 2 doz aşısını da olmuş, ama yoğun bakıma yatan, hayatını kaybeden vakalar var.

Öyle mi hocam?

-Dünyada şu anda virüs karşı etkili geliştirilmiş bir aşı, şey ilaç henüz yok.

Kendi kendine mi iyileşiyor hocam, bu insanlar?

-Ben bu salgının mutasyonla biteceğine inanıyorum. 1900’ lerin başlarından bu tarafa olan salgınlardan hiçbiri 2 yıldan uzun sürmemiş. Ve gene koronavirüsle olan 2 diğer büyük salgına bakıyoruz. SARS 8 ayda bitmiş, virüs mutasyona uğramış. Ki bu virüsün atası biliyorsunuz, bu yeni virüsün atası. MERS virüsü de bir yıl sürmüş.

Seyretmek için: https://twitter.com/arfrdgn__/status/1435863331382964228?s=20

***

EK 1 (11.9.201) FERHAT ARSLAN “Tekrar edelim. Bizim inaktif aşı ile hiçbir derdimiz yoktur. Riskli hastalar gönüllük esası ile olmalıdır. Problemler 1-Yeni bir teknolojinin etik olmayan ve tıbbi güvenlik profilinin dışına çıkarak yaygın kullanımı 2- Pandeminin aşılama ile biteceği hipotezi 3- Diğer….?

“3- Bireysel hukuğun çiğnenmesi, toplumun ayrıştıırlması, korkunun egemen kılınması, eğitimin baltalanması 4- Dünya ilaç, bilişim ve teknoloji devlerinin ulusal otoritelerin üzerinde baskı kurması 5- Herşeyin onların dediği gibi olduğuna inanmamız gerektiğinin söylenmesi”

“6- Veri oluşturma, toplama, analiz etme, yayınlama çabalarının aktif ve pasif olarak engellenmesi 7- Kar amacı güden şirketlerin daha fazla üretim adına iktisadi ve çevresel zarar ve kirlilik (yolsuzluk) yaptıklarının gözardı edilmesi”

“8- Tıbbi uygulamaların gözlem ve rasyonel analizler çerçevesinde uygulanır olmasının gerekliliğinin gözardı edilmesi ve metazori keyfiyete bürünmesi 9- Ana akım medyanın hergün hiçbir konuda aykırı ve itiraz eden düşüncelere yer vermemesi ve şaytanlaştırması”

Evet, bunların dışında bilimsel olarak endişelerimiz ve çekincelerimiz bakidir. Bu yüzden aşı karşıtlığı gibi basit, ucuz ve damgalayıcı bir söyleme yukarıda bahsedilen sosyal ve bireysel hakları feda ederek tevessül eden ve nifak sokanların derdi başkadır.”

Kaynak: https://twitter.com/Ferhatarslandr/status/1436509007922016256?s=20,

***

EK 2 (16.10.2021): Kovid kaybolmayacak. Bugüne kadar hiçbir solunum virüsü yok olmadı. Ortalama yıllık ölüm oranına döndüğümüzde pandemi endemik hale geliyor. Bu zaten oldu. Kovid artık endemiktir. Bu noktada herhangi bir kısıtlamanın halk sağlığı ile ilgisi yoktur. Kaynak: https://twitter.com/DrEliDavid/status/1448977491524194306?s=20

***

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Aliye dedi ki:

    Bir dediği ötekini tutmayan, sürekli birbirini aksini söyleyen bun kişi neden tvlerde hala baş tacı ediliyor bir bilen varsa anlatsın öğrenelim

Siz de yorumunuzu paylaşın: