SABAH YENEN ÇİKOLATANIN YAĞ YAKILMASINA VE KAN ŞEKERİ DÜŞMESİNE FAYDASI VAR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Menopoz sonrası kadınlar üzerinde yapılan araştırmada, sabahları dar bir zaman aralığında yoğun miktarda sütlü çikolata yemenin vücudun yağ yakılmasına ve kan şekeri seviyelerini düşürmesine yardımcı olabileceğini gösterdi.

Sabahları (uyanma saatinden sonraki bir saat içinde) veya geceleri (yatmadan bir saat önce) 100 g çikolata tüketen menopoz sonrası 19 kadın üzerinde randomize, kontrollü, çapraz bir araştırma yapıldı.

BİR: Sabah veya gece çikolata yemek kilo alımına sebep olmadı.

İKİ: Sabahları veya akşamları çikolata yemek, açlığı ve iştahı, mikrobiyota kompozisyonunu, uykuyu ve başka birçok şeyi etkileyebilir.

ÜÇ: Sabah saatlerinde fazla miktarda çikolata yemek, yağ yakmaya ve kan şekeri düzeylerini düşürmeye yardımcı olabilir.

DÖRT: Akşam/gece çikolatası, ertesi sabah istirahat ve egzersiz metabolizmasını değiştirdi.

Gelelim neticeye

Bulgular, yiyeceklerin türünün değil, ne zaman yediğinin de vücut ağırlığının düzenlenmesinde yer alan fizyolojik mekanizmaları etkileyebileceğini düşündürüyor.

Önceki çalışmalarda gösterilen açlık, iştah ve tatlı isteğinde gözlemlenen azalma ile tutarlı olarak, çikolatanın “ad libitum” enerji alımını azalttığını göstermektedir.

Kaynak: https://faseb.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1096/fj.202002770RR

When You Eat Chocolate Every Day, This Is What Happens To Your Body

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Sebahat Yalçın dedi ki:

    Bunlar gerçek mi? Gerçek olsa da bu kalitede çikolata var mı? Çikolata diye satılanların tümü sağlığa zararlıdır ne zaman yerseniz yiyin. Hakiki çikolataya güç yetmez.

Siz de yorumunuzu paylaşın: