KOAH MI KALP Mİ?

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
KOAH KÜÇÜKUSTA

 Merhaba, benim babam KOAH hastası. 5 sene önce kadar kalp kriziyle birlikte KOAH ve hipertansiyonu olduğunu öğrendik.

5 gün yoğun bakımda yattı, son 5 senede de 2 kere anjiyo oldu. Şu an sürekli ilaç kullanıyor ve dönem dönem sigarayı bıraktı ve tekrar başladı. Günde 3-4 tane içiyor ama ayda 2 3 kez acile gitmek zorunda kalıyoruz çünkü nebulizatörle açılmıyor nefesi.

Acilde kortizon serum dil altı derken nefesi açılıyor ve geliyoruz eve.

Benim sorum ilaçları düzenli olarak kullanıyor neden böyle atak durumu belli zamanlarda sık sık geliyor.

KOAH değil de kalp mi tetikliyor acaba ?

 KOAH MI KALP Mİ?

Anlattıklarınızdan babanızın ileri evre KOAH olduğu anlaşılıyor. Bu hastalalarda mutlaka kalp sorunları da vardır; çünkü her ikisinin de oluşumunda en önemli etken sigaradır. Ayrıca KOAH’ lılarda akciğer damar basıncı artışına bağlı olarak sağ kalp yetersizliği de ortaya çıkar.

Bu hastaların sürekli ilaç ve çoğunun da oksijen kullanmaları icap eder. Bazı hastalarda “yardımcı solunum aletleri” de gerekebilir ama esas yapmaları gereken şey kesinlikle sigarayı bırakmalarıdır.

Bu mevzuda daha ayrıntılı bilgilere ulaşmanız için size Doğan Kitap’ tan çıkan  “KOAH ile Mutlu ve Sağlıklı Yaşama Rehberi” isimli kitabımı tavsiye ederim.

KAYNAK: http://www.ahmetrasimkucukusta.com/2010/02/03/kitaplar/yeni-kitaplar/nefes-hayattir/

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. mine dedi ki:

    ben de astım koah yeni başladı ben 17 yıldır siğara kullanıcısıyım ama siğarayı hemen bıraktım duyunca 1 ay oldu ilaç kullanalı tedaviye başlayalı şu anda çok rahatım siğarayı bırakın:)

Siz de yorumunuzu paylaşın: