MUTLU OLDUM VE GELECEĞİMİZ İÇİN DE UMUTLANDIM

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
TIP BALOSU CEVAP YAZISI

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Erdener Özer’ in Tıp Bayramı Nasıl Kutlanmalı başlıklı yazıma göndermiş olduğu cevabı büyük bir mutlulukla yayınlıyorum. Hekimlerin mesleklerini ilaç endüstrisinin promosyonlarına, sponsorluklarına ihtiyaçları olmadan da zevkle ve şevkle yapabilecekleri günlere kavuşmak dileğiyle…

Sayın Prof.Dr.Ahmet Rasim Küçükusta,

 

Medimagazin isimli internet gazetesi içerisinde, 16 Mart 2010 tarihinde “Tıp Bayramı Nasıl Kutlanmalı” yazınızı okudum. Bu yazınızdan konu ile ilgili iki etkinlik haberinden kaynaklanan yorumlarınızı, sanal ortamda okuyucularınızla paylaştınızı anlıyorum.

 

Benim size yazmamım nedeni, İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi ve o baloya katılan bir hekim olarak, yorumlarınızla ilgili yanıt hakkımızın olduğunu, yazınızda ifade etmenizdir.

 

Öncelikle şunun altını çizerek söylemem gerekir ki, bu baloya katılan herkes masraflarını kendi karşılamıştır. Hiçbir ilaç şirketinden sponsörlük alınmamıştır. Bu noktadan yola çıkarak yazınızda bu şekilde bir çıkar ilişkisini ima edecek bir üslup kullanmanız nedeniyle, hekimin toplum içerisinde onurunun bu kadar örselenmek istendiği bir ortamda, yazınızı çok talihsiz bir açıklama olarak buluyorum. Bu sorunuzun yanıtını keşke yazınızı yazmadan önce sorup öğrenseydiniz.

 

İkinci üzüntüm ise, İzmir Tabip Odası’nın düzenlediği bu etkinlik ile ilgili yayınlanan bir haber fotoğrafından yola çıkarak, yaptığınız yorumlarınızı, yine bilgi edinmeden  yapmış olmanızdır. Tıp Balosu etkinliğinin neden düzenlendiğini ve ortamdaki ruh halini, habercinin fotoğraf objektifi ile sınırlı bir fotoğraftaki bir anlık vücud dilinden ya da masadaki objelerden değil de, bize sorarak ve araştırarak yazsaydınız daha doğru olurdu. Çünkü bu etkinliğin, bir balo olmaktan ziyade, hekimlik mesleğinde bir bayram çoşkusu yaşamanın imkansız olduğu bir dönemde, İzmir Tabip Odası tarafından düzenlenen, bir haftaya yayılan, birçok sanat, spor ve mesleki etkinliğin yapıldığı bir süreçte, hekimlerin birlikte olabildiği, hekimlik değerlerini ve hekim olmanın onurunu paylaştığı ve anımsadığı bu sürecin bir parçası olduğunu öğrenmiş olacaktınız. Saygılarımla,
Prof.Dr.Erdener ÖZER
İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi

Siz de yorumunuzu paylaşın: